Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Άρθρο του Νομάρχη Τρικάλων Ηλία Βλαχογιάννη στη διμηνιαία έκδοση της ΕΝΑΕ


«ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ»




«Ο Νομός Τρικάλων βίωνε για πολλά χρόνια μια ιδιότυπη απομόνωση. Η Σύγκλιση που ήταν και ο λόγος θεσμοθέτησης των Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης όσον αφορά το Νομό Τρικάλων, δεν επιτεύχθηκε στο βαθμό που θα έπρεπε.

Η ολοκλήρωση και συνέχιση δημιουργίας των βασικών υποδομών και ιδιαίτερα των δικτύων προσπελασιμότητας και σύνδεσης του Νομού με τα μεγάλα εθνικά και διευρωπαϊκά δίκτυα, αποτελεί προϋπόθεση για την ανάδειξη του Νομού σε κόμβο και την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας.

Ο ορεινός όγκος και το φυσικό περιβάλλον του Νομού πρέπει να αποτελέσει ισχυρό πόλο ανάπτυξης και βρίσκεται σε απόλυτη συνάφεια με την Εθνική και την Περιφερειακή Στρατηγική για την 4η Προγραμματική Περίοδο.

Το πεδινό τμήμα του Νομού μπορεί να αποτελέσει την πηγή για την ανάπτυξη ποιοτικών προϊόντων, τη δημιουργία ισχυρής τοπικής αγοράς, δράσεις για την ανάδειξη και δικτύωση των αρχαιοτήτων και των μνημείων του Νομού, δράσεις που μπορούν να δώσουν στο Νομό διακριτή ταυτότητα και να συνδράμουν τα μέγιστα στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Παρακάτω σας παραθέτουμε ενδεικτικά βασικά ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης:


ΟΔΙΚΑ

Τρίκαλα – Άρτα, Τρίκαλα – Καρδίτσα, Ε-65.


ΕΓΓΕΙΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ

Φράγμα Νεοχωρίου, Φράγμα Πύλης, ολοκλήρωση υπόγειων αρδευτικών δικτύων, μικρές λιμνοδεξαμενές, αναδιάρθρωση των καλλιεργειών.



ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ (ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ) ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ



ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ, όπως Πέλινα, Άτραξ, Πότνεο, κ.λ.π.



ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ



ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ, ΕΛΑΤΗΣ, ΠΕΡΤΟΥΛΙΟΥ ως προορισμοί παγκόσμιας εμβέλειας


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΜΕΣΩ ΣΔΙΤ


ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ – ΕΡΓΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΠΙΝΔΟΣ».



Είμαστε αισιόδοξοι ότι τα επόμενα χρόνια οι πολιτικές που θα εφαρμοστούν στο Νομό μας θα αποτελέσουν όχημα μετάβασης των περιοχών μας στη νέα εποχή όπου με σιγουριά, εμπιστοσύνη, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία θα ατενίζουμε το μέλλον».







Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου