Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Άγρια "κόντρα" Χρυσοχοΐδη - Νιώτη



Βγήκαν τα μαχαίρια στο ΠαΣοΚ. Η σύλληψη των δύο παιδιών του βουλευτή τού κόμματος και Α` Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γ.Νιώτη στο αντιεξουσιαστικό στέκι «Ρεσάλτο», άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου.





Επίσημα η κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα και δια του κυβερνητικού εκπροσώπου δίνει κάλυψη στον κ. Νιώτη.
Aς δούμε τι συνέβη. Η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη και του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Νιώτη ξεκίνησε ευθύς με την σύλληψη των δύο παιδιών του τελευταίου.
Αυτό ...αιφνιδίασε και ενόχλησε τον κ. Νιώτη.(«Ήταν ένας…. απόλυτος αιφνιδιασμός αυτό που συνέβη». Δήλωση του κ.Νιώτη στο Real fm). Η ΕΛ.ΑΣ με επίσημη ανακοίνωση ανέφερε ότι στο «Ρεσάλτο» , εκτός από λοστούς, βαριοπούλες, μάσκες και μπουκάλια βρέθηκαν δύο δοχεία με εύφλεκτο υγρό και μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης.
Σε αυτό το σημείο συνέβησαν κάποια πράγματα που αν δεν προκαλούν την νοημοσύνη των πολιτών , τουλάχιστον χρήζουν εξονυχιστικής διερεύνησης.
Ο κ. Νιώτης άρχισε να «περιδιαβαίνει» τα ερτζιανά αφήνοντας αιχμές για τον ρόλο της αστυνομίας , αλλά πέφτοντας και σε πολλές αντιφάσεις.
Μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84» άφησε αιχμές για την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ισχυριζόμενος ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να δοθούν εξηγήσεις, καθώς -όπως έλεγε - δεν επρόκειτο για ενεργή χειροβομβίδα κρότου λάμψης , αλλά για ....απλό κέλυφος χειροβομβίδας που είχε χρησιμοποιηθεί και τα παιδία την…. κράταγαν για ενθύμιο.
Εκτός αυτού ισχυρίστηκε ότι το «Ρεσάλτο» ήταν ένα ...πολιτιστικό κέντρο(sic!), τα μπουκάλια τα μάζευαν τα παιδιά για την ...ανακύκλωση (sic!) και τα δύο δοχεία με το πετρέλαιο και την κηροζίνη, τα χρησιμοποιούσαν για την ...σόμπα τους.(sic!)
Την επόμενη ημέρα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real fm» άφησε πάλι αιχμές για τον ρόλο της ΕΛ.ΑΣ , μόνο που αυτή την φορά κάτι... άλλαζε. Όπως ισχυρίστηκε , χειροβομβίδα …..δεν υπήρχε μεταξύ των ευρημάτων(?).
Είναι λίγο δύσκολο οποιοσδήποτε έλλογος πολίτης να πιστέψει ότι έμπειροι αστυνομικοί στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ δεν μπορούν να ξεχωρίσουν μια ενεργή χειροβομβίδα, από το .....κέλυφος μιας χρησιμοποιημένης , και πολύ περισσότερο ότι αυτοί οι εμπειρότατοι αστυνομικοί έπεφταν θύματα ….οφθαλμαπάτης καθώς -σύμφωνα με τον κ. Νιώτη (σε δεύτερη version) - κάτι τέτοιο δεν υπήρχε μεταξύ των ευρημάτων.
Και για να το λέει ο κ. Νιώτης σημαίνει ότι πολύ πιθανών στην αναφορά της αστυνομίας που αργότερα μεταβιβάστηκε στο αρμόδιο εισαγγελέα, απουσίαζε... η χειροβομβίδα που αναφερόταν στην έκθεση των ευρημάτων! ΕΛ.ΑΣ το μεγαλείο σου!
Ο κ. Χρυσοχοΐδης λοιπόν ...«ανέβηκε στα κεραμίδια» θεωρώντας ότι τα ...πεπραγμένα και τα λεχθέντα από τον Α` Αντιπρόεδρο της Βουλής τον θίγουν τόσο ως αρμόδιο υπουργό, όσο και ως πολιτικό.
Έτσι εμφανίστηκε στην τηλεόραση και άρχισε τους πυροβολισμούς. «Αξιοποιήσαμε πληροφορίες», είπε με νόημα και συμπλήρωσε ότι «το "Ρεσάλτο" δεν είναι σίγουρα ...πολιτιστικό κέντρο. Είπαν (σ.σ...μπαμ-μπουμ οι κουμπουριές) τα μπουκάλια ήταν για την ...ανακύκλωση. Δεν μπορεί να είμαστε τόσο υποκριτές».

ΥΓ. Η τελευταία φράση δεν ήταν κουμπουριά, αλλά ... ενεργή και υπαρκτή, ....χειροβομβίδα κρότου λάμψης.


politis-gr






Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου