Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Στις 8 Δεκεμβρίου του 1980...


...Ο Μαρκ Τσάπμαν δολοφόνησε τον Τζον Λένον.




Για κάποιους ήταν απλώς ένας παρανοϊκός, φανατικός θαυμαστής. Για άλλους-και για μένα- ένας πληρωμένος δολοφόνος που στόχο είχε να βγάλει από τη μέση τον ενοχλητικό για την αμερικανική κυβέρνηση και πολέμιο του παγκόσμιου κατεστημένου Τζον Λένον.


Βέβαια, σήμερα το σύστημα δεν θα είχε ανάγκη από μια δολοφονία. Θα μπορούσαν απλώς να εξαφανίσουν το μεγάλο αυτό τραγουδοποιό, χωρίς να χρειαστεί να οπλίσουν το χέρι του Τσάπμαν. Αυτό θα γινόταν πολύ εύκολα! Το μόνο που θα χρειαζόταν θα ήταν να τον φτύσουν οι τηλεοράσεις και οι φυλλάδες, να τον θάψουν στα αζήτητα σαν να μην υπήρξε ποτέ!


Βέβαια ως νεκρός σήμερα ο Λένον είναι και ακίνδυνος, και πηγή απείρων εσόδων αφού τα άλμπουμ του και ό,τι τον αφορά πουλάει σαν τρελό ακόμη! Ως νεκρός είναι φυσικά και μουγκός! Δεν θα τους πάει ποτέ κόντρα. Ο Λένον είναι σήμερα ένα ακίνδυνο σύμβολο της παγκόσμιας ειρήνης, ένα εμπορευματοποιημένο σύμβολο. Ο Λένον μοιάζει πια με το κεντημένο σήμα της ειρήνης στα φαντεζί πουκαμισάκια Gucci που φοράνε οι κυράτσες, είναι πια ένα σύμβολο που έχασε για πάντα την αρχική του έννοια μέσα σε αυτόν εδώ το σάπιο κόσμο, όπου όλα αγοράζονται και όλα πωλούνται...

Μη με ρωτήσετε αν γεννιόταν σήμερα τι θα συνέβαινε! Η απάντηση που θα πάρετε είναι πως σήμερα δεν θα τον γνώριζε κάνεις!

Ποιος ήταν όμως ο Λένον;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ:






Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου