Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Αφιέρωμα στον Ελληνικό κινηματογράφο - Βραδιά χορού στο Πολιτιστικό Κέντρο της Καλαμπάκας από το Εργαστήρι χορού


Μια βραδιά γεμάτη ρυθμό και κίνηση μπορεί να χαρακτηριστεί η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Καλαμπάκας.



Πρόκειται για μια εκδήλωση που πραγματοποίησε το εργαστήρι χορού «χορός και της γνωστής Καλαμπακιώτισσας Δήμητρας Κανάτα η σχολή της οποίας μυεί το μικρά παιδιά στα μυστικά του χορού και της κίνησης.
Η φετινή εκδήλωση, που σηματοδοτεί τη λήξη της σχολικής χρονιάς, ήταν αφιερωμένη στον Ελληνικό κινηματογράφο.
Γνωστά τραγούδια από γνωστές ελληνικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου πλημμύρισαν το χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου, του δήμου Καλαμπάκας με τα παιδιά να θυμίζουν μέσα απ’ το χορό, τον ρυθμό και γενικότερα την κίνηση τις παλιές καλές στιγμές μιας ρομαντικής εποχής.
Τα παιδιά μέσα από τα προγράμματα που παρουσίασαν απέδειξαν ότι είναι βαθύτατα επηρεασμένα από τον παλιό, κινηματογράφο και κυρίως μέσα από τη μουσική των πλέον γνωστών επιτυχιών.
Μιλώντας για το έργο που συντελείται στη σχολή χορού η κ. Δήμητρα Κανάτα τόνισε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να καταδειχθεί ότι ο χορός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του ανθρώπου.
«Ο χορός διαμορφώνει τον εσωτερικό κόσμο του παιδιού», τόνισε η κ. Κανάτα.
Να πούμε ότι τα παιδιά της σχολής έδωσαν το δικό τους στίγμα πάνω σε γνωστές ελληνικές ταινίες.
Ακούστηκαν τα τραγούδια «τράβα μπρος» από την ταινία «Η Αλίκη στο Ναυτικό», «η Μαργαρίτα η Μαργαρώ» από την ταινία «Ποια είναι η Μαργαρίτα», «Έχω ένα μυστικό» από την ταινία «Το ξύλο βγήκε απ’ τον παράδεισο», «Σαν με κοιτάς» από την ταινία «Εκείνο το καλοκαίρι» κ.ά.
Θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα παιδιά μέσα από την προσωπική τους προσπάθεια απέδειξαν ότι η μουσική και ο χορός μπορούν να σμιλεύσουν τον εσωτερικό κόσμο τους κάνοντάς τον ομορφότερο, καλύτερο.
Ποιοι παραβρέθηκαν
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός των άλλων ο αντιδήμαρχος Γιάννης Παπαπούλιος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δημ. Σακελλαρίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θοδωρής Αλέκος και Ντίνος Καρακώστας και πάρα πολύς κόσμος που καταχειροκρότησαν την προσπάθεια των παιδιών.

Βαγγέλης Γκιάτας ΕΡΕΥΝΑ



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου