Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Και με την βούλα ο Τουριστικός Οργανισμός Καλαμπάκας



Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου



Πραγματοποιήθηκε το όνειρο πολλών επαγγελματιών της Καλαμπάκας που αφορούσε την ίδρυση και λειτουργία Τουριστικού Οργανισμού.
Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως η σύσταση του φορέα.
Έτσι χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση που αφορούσε την συγκρότηση σε «Σώμα» του Δ.Σ., την ψήφιση του προϋπολογισμού, την πίστωση και την προμήθεια γραφείων και εξοπλισμού για την λειτουργία των γραφείων.
Τον λόγο πήραν όλα σχεδόν τα μέλη του Δ.Σ. τοποθετούμενοι στην λειτουργία του Οργάνου.
Βύρων Μπουτίνας
Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας ανέφερε ότι δυστυχώς δεν είχαν γίνει γρηγορότερα όλες αυτές οι κινήσεις και γι’ αυτό η Καλαμπάκα δεν καρπείται αυτό που της αρμόζει. Τα Μετέωρα δεν χρησιμοποιήθηκαν από την πόλη στο έπακρο.
Όλη η Καλαμπάκα είχε την ευκαιρία να διαθέσει τους κατάλληλους χώρους για υποδομές δεν το έκανε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν περιθώρια να γίνουν έργα στάθμευσης, χώρος αναψυχής και η πόλη να φαντάζει αφιλόξενη.
Επιδιώξαμε είπε, στον Τ.Ο. να δραστηριοποιηθούν άτομα με εμπειρία στο τουρισμό και να εκπροσωπούν περισσότερους επαγγελματίες.
Η Αντιπολίτευση δεν αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας να δουλέψουμε από κοινού και για αυτό δεν συμμετέχει στο όργανο.
Δεν θα επιτρέψουμε τα κομματικά να μολύνουν τον φορέα και ούτε εγώ έχω πρόθεση να χρησιμοποιήσω πολιτικά ή να καπελώσω τον φορέα.
Επιλέξαμε στο Δ.Σ. να τοποθετηθούν επαγγελματίες που θα μπορούσαν να μείνουν στο Δ.Σ. και με επόμενες Δημοτικές Αρχές.
Οποιαδήποτε πρόταση του Τ.Ο. χρειάζεται την αποδοχή όσο το δυνατόν περισσότερων Δημοτών.


Ο κ. Μπουτίνας έκλεισε την εισήγησή του λέγοντας ότι ήδη ο φορέας θα έχει στα χέρια του άμεσα υλικό διαφημιστικό αξίας 170 χιλ. Ευρώ προς διάθεση.


Παρά τις οικονομικές δυσκολίες χρηματοδοτήθηκε η επίπλωση των γραφείων και η αγορά Η/Υ και internet.
Περιμένουμε είπε, πολλά από την Δημοτική Αστυνομία.
Παπαπούλιος Ιωάννης
Ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού και Αντιδήμαρχος Καλαμπάκας Ιωάννης Παπαπούλιος ανέφερε πως μετά από μια σειρά επιβεβλημένων διαδικασιών ήλθε το αποτέλεσμα.
Θεωρώ είπε ότι είμαστε όλοι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό (Καλαμπακιώτες) άμεσα ή έμμεσα.
Εμείς θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε το Τουριστικό προϊόν και να αφήσουμε στην άκρη τις διαφορές. Μας ενώνουν πολλά δεν μας χωρίζει τίποτα.

Η κ. Ζήνδρου Φωτεινή
Η κ. Ζήνδρου αναφέρθηκε στην σημαντική αυτή πρωτοβουλία. Είπε ότι ο Δήμος αναλαμβάνει την διαχείριση του τουριστικού προϊόντος και επιτέλους Δημότες και επισκέπτες θα νιώθουν πιο ασφαλείς. Δήμος και ιδιώτες είναι ο καλύτερος συνδυασμός και θα βοηθήσω όσο μπορώ.
Μαυραγάνης Ηλίας
Παρ’ ότι το όργανο δεν έγινε με την μορφή που προτιμούσαμε καλώς έγινε.
Κάποιοι άρχισαν να σπέρνουν ζιζάνια και μας χαρακτήρισαν εν δυνάμει υποψηφίους Συμβούλους, όσους είμαστε στο Δ.Σ. Ο κ. Μαυραγάνης πρότεινε να αξιοποιηθούν και άλλοι επαγγελματίες στον ΤΟ όπως η κ. Τσουρβάκα (πρόεδρος τουριστικής παρέμβασης), άποψη που συμμερίστηκε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Μαντάρας Θεολόγης όπου πρότεινε ακόμη το Δ.Σ. να ήταν 7μελές και όχι 11μελές για να είναι πιο ευέλικτο.
Έχουμε πιάσει πάτο είπε ο πρόεδρος και θα καταθέσω προτάσεις για αλλαγή της εικόνας όταν θελήσετε.
Σκοπός όλων είναι να μπει ο κόσμος στην πόλη. Λείπουν οι τεράστιες υποδομές και προσπαθούμε να κάνουμε κάτι έχοντας απέναντί μας και την οικονομική ύφεση.
Κουρούπας Ιωάννης
Ο πρόεδρος ξενοδόχων Κουρούπας Ιωάννης είπε ότι είναι ευχαριστημένος με την ίδρυση του φορέα και θα πρέπει να επικεντρωθούν στην διαχείριση και το μάρκετινκ.
Είπε ακόμη ότι εκτός από την διαφήμιση πρέπει να δοθεί οντότητα και ταυτότητα στο τουριστικό προϊόν.
Θέλησε συνεργασία και με άλλους επαγγελματίες και ζήτησε οι αποφάσεις του Δ.Σ. του Οργανισμού να είναι άμεσα υλοποιήσιμες.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Βλιώρας, Αθανασούλας, Τούλα και Ζερβόπουλος που συμμετέχουν στο Δ.Σ. είπαν πως συμφωνούν με τα ανωτέρω και ότι θα πρέπει ο στόχος όλων να είναι η Καλαμπάκα.
Θεωρούν ότι η κομματικοποίηση του οργάνου θα ήταν καταστροφική και ότι η επιλογή των Δημοτών (εκπροσώπων, φορέων) στο Δ.Σ. είναι αξιόλογη.
Ο προϋπολογισμός του Τουριστικού Οργανισμού για το 2009 ψηφίστηκε και ανέρχεται στις 180 χιλ. ευρώ. Όλα τα χρήματα προέρχονται από επιχορήγηση του δήμου (προς το παρόν).
Ψηφίστηκε η πίστωση για απευθείας ανάθεση για προμήθεια γραφείων και επίπλων για στέγαση και οργάνωση του Οργανισμού.
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Συγκροτήθηκε το Δ.Σ. του Οργανισμού:
Βύρων Μπουτίνας: Πρόεδρος
Ιωάννης Παπαπούλιος: Αντιπρόεδρος
Τούλα Ιωάννα: Ταμίας
Ζήνδρου Φωτεινή: Γραμματέας
Αθανασούλας Ιωάννης, Βλιώρας Σωτήριος, Ζερβόπουλος Δημήτριος, Καψάλης Ιωάννης, Κουρούπας Ιωάννης, Μαυραγάνης Ηλίας, Μαντάρας Θεολόγης, Μέλη



Βαγγέλης Γκιάτας




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου