Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

22 Αυγούστου 2009 το Πρώτο Παγκόσμιο Θεσσαλικό Αντάμωμα στο Δήμο Μουζακίου Καρδίτσας


Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» προγραμματίζει κάθε καλοκαίρι την διοργάνωση μιας πανηγυρικής και πολιτιστικής εκδήλωσης στην Ελλάδα με την επωνυμία «Παγκόσμιο Αντάμωμα Θεσσαλών».




Ένα αντάμωμα που θα διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι σε ένα διαφορετικό Δήμο της Θεσσαλίας. Το 1ο Αντάμωμα θα ξεκινήσει από την περιοχή του διοικητικού διαμερίσματος του Δήμου Μουζακίου το Σάββατο 22.08.2009.
Συγκεκριμμένα σε συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας κ. Διαμαντής Γκίκας με τον Δήμαρχο Μουζακίου κ. Γεώργιο Κωτσό, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Μουζακίου, συμφωνήθηκε η διοργάνωση του πρώτου Παγκοσμίου Θεσσαλικού Συνεδρίου και Ανταμώματος στο Δήμο Μουζακίου Καρδίτσας.
Στην συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης οι: κ. Πέτρος Τσιάρας (Αντιπρόεδρος Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»), κ. Γκινής Νώντας (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Μαυρομματίου), κ. Μπακλαβά Ευαγγελία (Πρόεδρος Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλής Καρδίτσας «Ο Άγιος Δημήτριος»), κ. Κώστας Νάσιος (Πρόεδρος Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου «Καραϊσκάκης»), κ. Δημήτριος Γιώτης (Γραμματέας Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου «Καραϊσκάκης») και η κ. Σοφία Τόλια (Πρόεδρος Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Μουζακίου).

Το Αντάμωμα θα ξεκινήσει το πρωί με κατάθεση στεφάνων στον αδριάντα του Γεωργίου Καραϊσκάκη και με συνέδριο που θα φιλοξενηθεί στην Κοινότητα Μαυρομματίου του Δήμου Μουζακίου, η οποία είναι η γενέτειρα του Γεωργίου Καραϊσκάκη, και θα συνεχιστεί το βράδυ με πολιτιστική εκδήλωση την ίδια μέρα στην πόλη του Δήμου Μουζακίου, όπου οι Σύλλογοι - Μέλη της Συνομοσπονδίας θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς. Το ακριβές αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τον Ιούλιο 2009 και θα δημοσιευτεί και στην σελίδα της Συνομοσπονδίας www.panthessaliki.org

Η παγκόσμια Συνομοσπονδία έχει ως κύριο σκοπό την συσπείρωση των Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων που δραστηριοποιούνται σε παγκόσμια κλίματα, τον συντονισμό των δραστηριοτήτων τους, οι οποίες αποβλέπουν στη διάδοση και συνέχιση της παράδοσης, του πολιτισμού και της ιστορίας της Θεσσαλίας και γενικότερα της Ελλάδας, την προώθηση στενής συνεργασίας των Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων, την αλληλοενημέρωση, το συντονισμό των εκδηλώσεων, την ενημέρωση γύρω από τα θέματα που αφορούν τους Θεσσαλούς μετανάστες (επαγγελματικά, εκπαιδευτικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, καλλιτεχνικά) στο εξωτερικό, την επικοινωνία με την Ελλάδα και ιδιαίτερα με τη Θεσσαλία καθώς επίσης με φορείς που έχουν παρόμοιους σκοπούς και την στενή συνεργασία με υπηρεσίες των Νομών της Θεσσαλίας και γενικότερα της Ελλάδος προς όφελος των Μελών της Συνομοσπονδίας και της ιδιαίτερης πατρίδας.


Με φιλικούς χαιρετισμούς - Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Γκίκας Διαμαντής Κίτσιος Ιωάννης



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου