Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Πορεία από το Καστράκι στην Καλαμπάκα και συναυλία


Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών – Μία πρωτοβουλία του ΕΣΥΝ και του δήμου Καλαμπάκας



Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας κατά των ναρκωτικών.
Η πορεία, που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά, ξεκίνησε από την πλατεία Καστρακίου και κατέληξε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου της Καλαμπάκας.
Την πρωτοβουλία είχαν το Εθνικό Συμβούλιο κατά των ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) και ο δήμος Καλαμπάκας και γίνεται με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών.
Την εκκίνηση της πορείας έδωσε ο δήμαρχος Καλαμπάκας Βύρων Μπουτίνας, ο οποίος εκτός των άλλων τόνισε το συμβολισμό της πορείας που, όπως είπε, αποτελεί πράξη διαμαρτυρίας για τις εξαρτησιογόνες ουσίες που αποτελούν την σύγχρονη μάστιγα.
«Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα της ευαισθητοποίησης όλων κατά τις μάστιγας που κατατρώει ό,τι δυναμικό διαθέτει η κοινωνία, τη νέα γενιά», υπογράμμισε.
Στην πλατεία Ρήγα Φεραίου
Περίπου σαράντα λεπτά μετά την εκκίνηση, επικεφαλής της οποίας ετέθησαν οι Δήμαρχοι Καλαμπάκας Βύρων Μπουτίνας, Βασιλικής Βάιος Ζιάκας, ο Νομάρχης Ηλίας Βλαχογιάννης, ο Αντινομάρχης Βασίλης Μπούρας, οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Παπαπούλιος, Θανάσης Καψάλης, δημοτικοί σύμβουλοι κ.ά., η πορεία έφτασε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.
Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο Νομάρχης Ηλίας Βλαχογιάννης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι το μήνυμα της πρωτοβουλίας, που πρέπει να γίνει, όπως είπε, θεσμός, είναι «ναι στη ζωή, όχι στα ναρκωτικά».
Ακολούθως μίλησε ο πρόεδρος του ΕΣΥΝ Αρετή Λάζου, η οποία αναφέρθηκε σε στοιχεία για το ζήτημα της εξάπλωσης των ναρκωτικών. Τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών παραμένει σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα. Ο μέσος όρος της ηλικίας εισόδου στη χρήση, παραμένει χαμηλός στα 15 έτη. Η χώρα μας διατηρεί το χαμηλότερο μέσο όρο εισόδου. Η πολυτοξικομανία είναι μια κατάσταση που έχει εδραιωθεί. Η κάνναβη είναι η πιο δημοφιλής ουσία χρήσης στους νέους. Οι θάνατοι από την χρήση παραμένουν σε υψηλά επίπεδα».
Συναυλία
Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική συναυλία από την ορχήστρα του δημοτικού ωδείου Καλαμπάκας ενώ μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια.
Τέλος να επισημάνουμε την καταλυτική συμμετοχή στην οργάνωση της πρωτοβουλίας του Νομ. Συμβούλου, μέλους του ΕΣΥΝ και νευρολόγου, Ευθυμίου Ζιανού, ο οποίος ήταν από τους πρωτεργάτες της ιδέας.

Του Βαγγέλη Γκιάτα


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου