Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Δηλώσεις Αχιλλέα Κανταρτζή για την υγεία


Μετά την περιοδεία στο Νοσοκομείο Τρικάλων ο Αχιλλέας Κανταρτζής, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ έκανε την παρακάτω δήλωση:






 «Οι συγχωνεύσεις  νοσοκομείων και τμημάτων, ο περιορισμός στις προσλήψεις προσωπικού και οι περικοπές δαπανών θα επιδεινώσουν ραγδαία την ήδη άσχημη κατάσταση και  δημιουργούν μια εκρηκτική και επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία του λαού.

Ταυτόχρονα,  με την λειτουργία του ολοήμερου νοσοκομείου και τις άλλες αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί  προωθείται η λειτουργία των νοσοκομειακών μονάδων σε καθαρά επιχειρηματική βάση. Τα ασφαλιστικά ταμεία και οι ασφαλισμένοι θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να πληρώνουν για τις υπηρεσίες των νοσοκομείων.
Πρέπει να σημάνει κυριολεκτικά συναγερμός μέσα στον λαό.

Λύση υπάρχει. Για να έχει σύγχρονες και δωρεά υπηρεσίες ο λαός πρέπει να ηττηθούν τα μονοπώλια και τα στηρίγματα τους, να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στον χώρο της υγείας.

 Οι αλλαγές στον χώρο της υγείας έρχονται να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του κεφαλαίου  που θέλουν να απαλλαγεί ή εργοδοσία και το κράτος από τις υποχρεώσεις τους. Συμβαδίζει με τι ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα και τις εργασιακές σχέσεις. Ουσιαστικά θέλουν τον εργαζόμενο ανασφάλιστο, χωρίς ούτε αυτά τα περιορισμένα δικαιώματα, να ρίξουν  την τιμή της εργατικής δύναμης για να μετακυλυσθούν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων που σε τίποτα δεν ευθύνονται για τα χρέη και τα ελλείμματα. Να στηρίξουν την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου αυτές τις ανάγκες υπηρετεί η πολιτική της κυβέρνησης με την στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Η πρόκληση είναι μεγάλη. Οι μειώσεις τω μισθών που έρχονται, με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων την  αύξηση του απλήρωτου ημερήσιου χρόνου  εργασίας, μέσα από την λεγόμενη διευθέτηση,   η νέα φοροεπιδρομή και τα χαράτσια στην υγεία, την πρόνοια την παιδεία θα κάνουν την ζωή των εργαζομένων κόλαση. Θα πρέπει να σημάνει ξεσηκωμός σε κάθε χώρο δουλειάς και να δοθεί απάντηση  με την συμμετοχή στην απεργία στις 15 του Δεκέμβρη  και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.»

Γραφείο Τύπου
Της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου