Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Στήριξη από Χατζηγάκη στις πολύτεκνες οικογένειες


Συνάντηση του πρώην υπουργού με τον πρόεδρο και τον γραμματέα του τοπικού συλλόγου





Τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Τρικάλων, κ.κ. Στ. Λάσκο και Μιχ. Λάππα, δέχτηκε τη Δευτέρα στο γραφείο του ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός κ. Σωτήρης Χατζηγάκης.

Άκουσε με προσοχή τα παράπονα των πολυτέκνων οι οποίοι πλήττονται με τρόπο βάναυσο από σχέδιο Νόμου που προωθεί το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στο συγκεκριμένο Νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, με την παράγραφο τίθεται ως προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος του τρίτου τέκνου, ηλικίας έως έξι (6) ετών, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 40.000 ευρώ μεικτά δηλ. καθαρά περίπου 30.000 ευρώ.

Με την παράγραφο 2 στην μητέρα που έχει τρία τέκνα και με την προϋπόθεση του ίδιου παραπάνω ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος των 40.000 ευρώ καταργεί τη χορήγηση επιδόματος, εφ΄ όσον έχει τέκνο ηλικίας μέχρι 6 ετών, των 44 ευρώ μηνιαίως, που ελάμβανε για κάθε ένα από τα άλλα δύο τέκνα της.  Με την παράγραφο 1 το μηνιαίο επίδομα που εχορηγείτο στην πολύτεκνη μητέρα, που είχε τέκνα κάτω των 23 ετών ήταν 44,68 ευρώ μηνιαίως για κάθε τέκνο της και σε ουδεμία περίπτωση κάτω των 102 ευρώ (όσο δηλ. το ποσό της ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας), με τη  νέα ρύθμιση το ποσό αυτό περιορίζεται και στους  πολυτέκνους «καταβάλλεται μηνιαίο επίδομα ποσού σαράντα  τεσσάρων (44) ευρώ υπό την προϋπόθεση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων να μην υπερβαίνει το ποσό των σαράντα  χιλιάδων (40.000) ευρώ»!!!

«Σε εποχές κρίσης» τόνισε ο κ. Χατζηγάκης προς τους συνομιλητές του «οφείλουμε να αναζητήσουμε τρόπους στήριξης των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων, και κυρίως να δείξουμε στην πράξη ότι πιστεύουμε και στηρίζουμε τον θεσμό της οικογένειας. Αντί αυτού η σημερινή Κυβέρνηση δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο, κόβοντας επιδόματα και δίνοντας… αντικίνητρα στα νέα ζευγάρια να τεκνοποιήσουν. Αυτό δεν μπορεί να περάσει έτσι». Ο κ. Χατζηγάκης στις προσεχείς μέρες προτίθεται να καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή για το θέμα, ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις.



Δημοσίευσέ το στο:

1 σχόλιο:

  1. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ;ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΠΗΡΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ;ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ;ΚΟΙΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ;ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ-ΤΑΞΙΜΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΤΟΥΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΑ ΟΡΙΑ.ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή