Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικη ποδηλατοβόλτα στα Τρίκαλα


Οι <<ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ>> διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη ποδηλατοβόλτα το Σάββατο 25 Δεκεμβρίου στις 20:00 με σημείο συνάντησης την κεντρική πλατεία .




Φέρτε στολίδια, λαμπιόνια, γιρλάντες, σκουφάκια , ντυθείτε Αγιοβασίληδες και ελάτε με τα ποδήλατά σας να γιορτάσουμε με διαφορετικό τρόπο την ημέρα των Χριστουγέννων.

Παράλληλα με την ποδηλατάδα θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με τη βοήθειά μας που θα προσφέρουμε στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων όπως αναφέρεται στο κείμενο που ακολουθεί.

Οι «Ποδηλάτες Τρικάλων» επισκέφτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα το καταφύγιο για τα αδέσποτα σκυλιά, το οποίο έχει φτιάξει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Τρικάλων «Ο Άργος» και βρίσκεται στη Σωτήρα. Σκοπός μας ήταν να συνεισφέρουμε οικονομικά αλλά και να προσφέρουμε εθελοντική εργασία στην προσπάθεια αυτή.

Όμως, διαπιστώσαμε ότι η συνεισφορά μας σε σχέση με τις ανάγκες του καταφύγιου ήταν πολύ μικρή. Η κατάσταση είναι δύσκολη και οι ανάγκες που υπάρχουν στο καταφύγιο είναι τεράστιες. Η καθημερινή συνεισφορά των ενεργών μελών του καταφυγίου (μόλις 2 άτομα!!) είναι συγκινητική και τεράστια, αλλά δυστυχώς δεν αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες περίθαλψης και φροντίδας 110 σκυλιών. Απαιτείται καθημερινά άσκηση των σκυλιών, βόλτα, καθάρισμα, τάισμα, κατασκευές ή επιδιορθώσεις καταφυγίων κ.τ.λ. και γενικά μια συνεχής προσπάθεια όσων ανθρώπων βοηθούν εθελοντικά στο καταφύγιο. Για να κατανοήσετε το μέγεθος του προβλήματος,  αναλογιστείτε τη φροντίδα και την επιμέλεια που απαιτεί ο σκύλος στο σπίτι σας. Τώρα πολλαπλασιάστε το επί 110 ώστε να αποκτήσετε μια σφαιρική άποψη της κατάστασης…

Στην αντίπερα όχθη, αρκετοί συμπολίτες μας συνεχίζουν να θεωρούν σωστό να εγκαταλείπουν ζώα έξω από το καταφύγιο με αποτέλεσμα ο αριθμός των σκυλιών να έχει υπετριπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο. Επιπρόσθετα, παρατηρείται και η αναλγησία του Δήμου μας, ο οποίος δεν πράττει ούτε τα αυτονόητα.

Εμείς, ως «Ποδηλάτες Τρικάλων», προτιμούμε να βγούμε από την αδράνεια και την αδιαφορία, να βοηθήσουμε έμπρακτα, και να καλέσουμε όποιον ενδιαφέρεται να συνδράμει στην προσπάθεια αυτή. Δεν εφησυχάζουμε από το γεγονός ότι η περίθαλψη των αδέσποτων αποτελεί υποχρέωση του Δήμου (άλλωστε δεν περιμέναμε ποτέ να κάνει κάτι), ούτε ευελπιστούμε από το σύνολο των συμπολιτών μας να είναι σε θέση να βοηθήσει. Κάποιοι δικαιούνται ακόμα και να μην αγαπούν τα ζώα (αρκεί βέβαια να μην τα βλάπτουν) αλλά γνωρίζουμε σίγουρα ότι κάποιοι σκέφτονται σαν εμάς. Πιστεύουμε ότι μόνο με αυτοοργάνωση, ως απλοί ενεργοί πολίτες, μπορούμε να πετύχουμε αυτά που θέλουμε για την πόλη στην οποία ζούμε. Λίγη όρεξη και κινητοποίηση απαιτείται και τα αποτελέσματα θα εκπλήξουν και εμάς τους ίδιους. Το μόνο που πρέπει να αποδείξουμε, ακόμα και σε αυτούς τους καιρούς, είναι ότι παραμένουμε άνθρωποι…

Για όλους αυτούς τους λόγους, θέλουμε να απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους όσους θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν το καταφύγιο της Φιλοζωικής. Τρόποι βοήθειας υπάρχουν αρκεί να το θέλετε:

-          Υιοθεσία: Χαρίζονται κουτάβια και ενήλικα σκυλάκια, εμβολιασμένα και κάποια από αυτά στειρωμένα, τα οποία φιλοξενούνται ήδη στο καταφύγιο.

-          Εθελοντική προσφορά για περίθαλψη, φροντίδα και απασχόληση των ζώων (βόλτες, τάισμα, ακόμα και απλά χάδια).

-          Προσωπική εργασία στο καταφύγιο: Το καταφύγιο έχει ανάγκη από κατασκευή εγκαταστάσεων για την προφύλαξη των αδέσποτων από τις άσχημες καιρικές συνθήκες, καθώς και άλλου είδους κατασκευές. Υπάρχει ανάγκη για ηλεκτρολόγο καθώς και ενός τεχνικού για την πομώνα, η οποία έχει συνεχώς προβλήματα, με αποτέλεσμα να μένει το καταφύγιο συχνά χωρίς νερό.

-          Παροχή ζωοτροφών και φαρμακευτικού υλικού.

-          Προσφορά Υλικών: Στο καταφύγιο χρειάζονται υλικά όπως, ξύλα, τσίγκος, μουσαμάδες, νάιλον,  χαλιά, κουβέρτες, πανιά, μπολ, λεκάνες, κουβάδες, πλαστικά πιάτα.

-          Εικονική Υιοθεσία: Δυστυχώς, πολλά από τα αδέσποτα που βρίσκονται στο καταφύγιο είναι άρρωστα και έχουν ανάγκη από καθημερινή φροντίδα και περίθαλψη. Μία εικονική υιοθεσία του αδέσποτου από κάποιον με κάλυψη όλων των αναγκών σε φαρμακευτικό υλικό και λοιπές ανάγκες θα βοηθούσε πάρα πολύ στην οικονομική ανακούφιση.

-          Οικονομική προσφορά με συνδρομές και δωρεές (Εθνική Τράπεζα Αρ. Λογ: 833/296037-04).

Επιπρόσθετα, αν δεν μπορείτε να συμμετάσχετε στις ανωτέρω δράσεις, τουλάχιστον κάνουμε έκκληση στους συμπολίτες μας:

-          Να μην εγκαταλείπουν τα ζώα στο δρόμο αλλά ούτε και στο καταφύγιο.

-          Να μην κακοποιούν τα αδέσποτα, τα οποία δικαιωματικά και νόμιμα ζουν στην πόλη ανάμεσά μας. Δικαιούνται να τα αντιπαθούν αλλά υποχρεούνται να τα ανέχονται και να μην τα βλάπτουν.

-          Να καταγγέλλουν παράνομες συμπεριφορές που υποπίπτουν στην αντίληψή τους.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ. ΤΟ ΝΑ  ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ!





Ποδήλατα Παντού!

ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ – Critical Mass

www.podilatestrikalon.gr

podilatatrikala@gmail.com




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου