Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΓΚΑΡΟΥΔΗ στην In Art Gallery στα Τρίκαλα


Ο Μ. Γκαρούδης γεννήθηκε στο Διδυμότειχο. Ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στην ΑΣΚΤ Σόφιας με δάσκαλο τον Ηλία Πετρόφ. Εργα του υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.




          
  ΕΩΣ 15  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2011

 “Η σειρά με τα ελαιόδενδρα από τη Σαμοθράκη εντάσσεται στο πλαίσιο του μόνιμου διαλόγου παρελθόντος-παρόντος. Εδώ, με όχημα το κατεξοχήν ιερό ελληνικό φυτό, την ελιά, παρατίθεται το πραγματικό δίπλα στο ζωγραφικό, είναι σαν να εισχωρεί στην επιφάνεια του έργου.

Ακόμα και η φωτοσκίαση υπηρετεί την ίδια σχέση: να αναδειχθεί το οριακό σημείο, στο οποίο το παρελθόν διαπερνά και φωτίζει το παρόν, το τότε διαλέγεται με το τώρα.Ο Μιχάλης Γκαρούδης έχει κατακτήσει με αγώνα το δικό του ύφος, βασισμένο στο επικίνδυνα ακραίο μεταίχμιο πραγματικότητας και ψευδαίσθησης. Ο ρεαλισμός του παρουσιάζει μια καθαρά ποιητική χροιά.

Τα απεικονιζόμενα θέματα χάνουν έτσι την υλική τους υπόσταση, αποκτώντας ιδιότυπη μεταφυσική διάσταση. Ακινητοποιημένα κάπου μακριά στον χώρο και τον χρόνο, γίνονται μνημεία της παρουσίας του ανθρώπου.”

 Δημήτρης Παυλόπουλος
Λέκτωρ Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Διάρκεια έκθεσης από 09 Δεκεμβρίου 2010 έως 15 Ιανουαρίου 2011.
Διεύθυνση : Παγκάλου 9 (πλατεία Λαναρά),Τρίκαλα.

Ωράριο λειτουργίας:  
ΔΕ – ΠΑ: 10:30-14:30 KAI 18:00-21:30 , ΣΑB.: 10:30 – 15:00
Με τιμή,  Έφη Μπάρδα , Αφοί Αργυρόπουλοι        
Τηλέφωνο για ραντεβού εκτός ωραρίου :  6974778466



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου