Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Ώρα για… δουλειά - Ορκίστηκε χθες η νέα δημοτική αρχή Τρικάλων


«Ταξιδεύουμε στο ίδιο καράβι και είμαστε υποχρεωμένοι να πετύχουμε» τόνισε ο νέος δήμαρχος κ. Χρ. Λάππας





Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Τρικάλων πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής της πόλης. Παρόντες οι εκλεγμένοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι οι οποίοι έδωσαν όρκο να διαφυλάσσουν το Σύνταγμα και τους Νόμους, αλλά και να αγωνιστούν για μια καλύτερη πόλη. Τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης αρνήθηκαν τον θρησκευτικό όρκο και διά του επικεφαλής τους κ. Γιώργου Καϊκη ζήτησαν να καταγραφεί η δέσμευσή τους πως θα προασπιστούν τα συμφέροντα των πολιτών σε δύσκολους καιρούς.

Ο επικεφαλής του «Φυσάει Κόντρα», εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, κ. Δημ. Παπαθανασίου έθεσε συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της πόλης, τους ελεύθερους χώρους, τους χώρους πρασίνου και αναψυχής, τις πέργκολες της Ασκληπιού, τους ποδηλατόδρομους, το ποτάμιο σύστημα, αλλά και τη ρύπανση του περιβάλλοντος και ζήτησε ολοκληρωμένη πρόταση «η οποία θα κάνει την πόλη βιώσιμη. Σε μια τέτοια περίπτωση θα είμαστε δίπλα στις αποφάσεις που θα ληφθούν».

Ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Μιχ. Ταμήλος μίλησε «από καρδιάς» όπως ο ίδιος είπε ενώ στάθηκε στο έργο που έκανε η απερχόμενη δημοτική αρχή κατά τη διάρκεια της οκταετούς θητείας της. «Ο κόσμος έκανε τις επιλογές του και είμαστε υποχρεωμένοι όλοι, σε δύσκολες εποχές για την οικονομία και ειδικά για την τοπική αυτοδιοίκηση να συνεργαστούμε για το καλό της πόλης και των πολιτών» είπε χαρακτηριστικά.

Ο εκλεγέντας δήμαρχος κ. Χρήστος Λάππας ήταν εκείνος που έκλεισε τη λιτή είναι η αλήθεια εκδήλωση. Έκανε αναφορές σε «συμμετοχικές διαδικασίες», στον «ενεργό ρόλο των πολιτών οι οποίοι πρέπει και θα μπορούν πλέον να εκφράζονται», καθώς και στις «δυσκολίες που φέρνει η βαθιά οικονομική κρίση». Τόνισε πως «για εμάς δεν είναι αυτοσκοπός οι καρέκλες και η διοίκηση, δεν θα είμαστε παντοτινοί στο χώρο, αλλά θα πρέπει να συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας για μια καλύτερη πόλη». Ο ίδιος υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο που θα έχουν πλέον οι πρόεδροι των Κοινοτήτων του νέου Δήμου χαρακτηρίζοντάς τους μάλιστα «τοπικούς αντιδημάρχους» και ζήτησε συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. Συνοψίζοντας ο κ. Χρ. Λάππας κατέληξε με τη φράση «είμαστε όλοι ταξιδιώτες στο ίδιο καράβι και οφείλουμε να πετύχουμε», ενώ έθεσε το τρίπτυχο «δουλειά-συνεργασία-αποτέλεσμα» ως βασικό πυλώνα της πολιτικής που θα ακολουθήσει.


Βασίλης Αλεξίου





Ποιοι ορκίστηκαν ως μέλη της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Τρικκαίων


Στο κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο των Τρικάλων, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής του νέο Δήμου Τρικκαίων.


Στην ορκωμοσία, συμμετείχαν τα πρόσωπα που συγκροτούν το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, τις δημοτικές και τοπικές Κοινότητες που αναλαμβάνουν την διοίκηση του νέου Δήμου από την Πρωτοχρονιά.

Τον θρησκευτικό όρκο πέρα του νέου Δημάρχου Τρικκαίων Χρήστου Λάππα, έδωσαν από τον Συνδυασμό του «Τρίκαλα – Συμπολιτεία», οι

Εκλεγμένοι στην Περιφέρεια Τρικάλων Θανάσης Βαβύλης, Μαρία Βαϊου, Βάϊος Γιαννούλας, Ζήσης Γκουγκουστάμος, Βάσω Κάκλα, Ηλίας Καραγεώργος, Στέφανος Καραλής, Γρηγόρης Καρκανιάς, Τάσος Κατσιάνης, Απόστολος Κολότσιος, Κώστας Κρεμμύδας, Δημοσθένης Μάντζαρης, Κώστας Μανώλης, Αχιλλέας Μισυρλής, Θανάσης Ξάφος, Θεόδωρος Σπανός, Γιώργος Στουρνάρας, Σταύρος Τραγάνης, Κώστας Τσίνας και Δημήτρης Τσόγιας.

Επίσης οι Αθανάσιος Κυργιάκος (Εκλογική Περιφέρεια Εστιαιώτιδας), Παρασκευή Βότσιου – Μακρή (Εκλογική Περιφέρεια Καλλιδένδρου), Γιώργος Καραμπούλας (Εκλογική Περιφέρεια Κόζιακα), Θεόδωρος Μπίχτας (Εκλογική Περιφέρεια Μεγάλων Καλυβίων), Ευφροσύνη Ζαρίφη – Σακελλάρη (Εκλογική Περιφέρεια Παληοκάστρου), Βασίλης Τσιάνας (Εκλογική Περιφέρεια Παραληθαίων), Κώστας Τριγώνης (Εκλογική Περιφέρεια Φαλώρειας).

Από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα - Πόλη αναφοράς», οι Μιχάλης Ταμήλος, Χρήστος Αναστασίου, Παναγιώτα Βράντζα, Γιώργος Μπαλοδήμος, Δημήτρης Παζαϊτης, Κώστας Πατέρας, Αλέκος Πολυμερόπουλος, Νίκος Σακκάς. Επίσης οι Μαρίνα Ιακωβάκη (Εκλογική Περιφέρεια Εστιαιώτιδας), Κώστας Ψύχος (Εκλογική Περιφέρεια Καλλιδένδρου), Κίμων Αναστασόπουλος (Εκλογική Περιφέρεια Κόζιακα), Ηλίας Παπανικολάου (Εκλογική Περιφέρεια Μεγάλων Καλυβίων), Αχιλλέας Λασπάς (Εκλογική Περιφέρεια Παραληθαίων) και Χρήστος Τσιτσιούλας (Εκλογική Περιφέρεια Φαλώρειας).

Από τον Συνδυασμό «Φυσάει Κόντρα» ο Δημήτρης Παπαθανασίου.

Από τις Δημοτικές Κοινότητες, ορκίστηκαν οι

Δημοτική Κοινότητα Τρικκαίων Από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα – Συμπολιτεία» οι Ευάγγελος Βλαχομήτρος, Νίκος Βράντζας, Παρασκευή Διαλεσιώτη – Παππά, Γιάννης Κεμανίδης, Ευάγγελος Κολώνας, Χρήστος Κωνσταντός, Άρης Μεσιακάρης, Κώστας Παπακωνσταντίνου και Βασιλική Παχή και από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα - Πόλη Αναφοράς» οι Δημήτρης Βοΐλας, Παρασκευή Γαρδίκα, Βασίλης Νταούλας, Δημήτρης Παδιός και Βασιλική Σακκά.

Δημοτική Κοινότητα Μεγάλων Καλυβίων Από  τον  Συνδυασμό «Τρίκαλα – Συμπολιτεία» οι Γιώργος Γιαννούλας, Παναγιώτης Μαργαρίτης και Λεωνίδας Οικονόμου και από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα - Πόλη Αναφοράς» ο Θωμάς Λαγάρας
Από τις τοπικές Κοινότητες ορκίστηκαν οι

Κοινότητα Αγ. Κυριακής από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα – Συμπολιτεία» οι Μαίρη Γκουλιώνη – Οικονόμου (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου) και Δημήτρης  Μπακρατσάς και από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα - Πόλη Αναφοράς» ο Νίκος Κοσβύρας.

Κοινότητα Αγρελιάς από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα – Συμπολιτεία» οι Σπύρος Αβράμης (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου) και Ιωάννης Τζιμούλης και από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα - Πόλη Αναφοράς» ο Γιώργος Τζιμούλης.

Κοινότητα Αρδανίου από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα – Συμπολιτεία» ο Κώστας Παπανικολάου, από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα - Πόλη Αναφοράς» ο Ιωάννης Διβάνης.

Κοινότητα Βαλτινού από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα – Συμπολιτεία» οι Δημήτρης Σταμούλης (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου) και Στέργιος Γουλόπουλος και από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα - Πόλη Αναφοράς" ο Ιωάννης Βερβέρας.

Κοινότητα Γενεσίου από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα - Πόλη αναφοράς» οι Ανδρέας Βάϊος (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου) και Κώστας Γεωργούλας και από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα – Συμπολιτεία» η Μαρία Ζάμπρα – Καραλή.

Κοινότητα Γλίνους από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα – Συμπολιτεία» οι Βασίλης Φούτσιας (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου) και Κώστας Κόντος και από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα - Πόλη Αναφοράς» ο Χρήστος Αλεξίου.

Κοινότητα Γοργογυρίου από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα - Πόλη αναφοράς» ο Ηλίας Τσιούνης (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου) και Ευθύμιος Ρέμπελος και από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα – Συμπολιτεία» ο Χριστόφορος Γκοβίνας.

Κοινότητα Δενδροχωρίου από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα – Συμπολιτεία» οι Μπάμπης  Παπαχρήστος (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου) και Αλέξανδρος Γκάτζιος και από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα - Πόλη Αναφοράς» ο Βάϊος Μπακάλης.

Κοινότητα Διαλεκτού, από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα - Πόλη Αναφοράς» οι Γιώργος Μπάλτος (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου) και Βασίλης Γιαννακόπουλος και από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα – Συμπολιτεία» ο Αριστοτέλης Μερτσιώτης.

Κοινότητα Διποτάμου, από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα - Πόλη αναφοράς» οι Χριστόφορος Αλεξίου (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου) και Βασίλης Γιαννακόπουλος και από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα – Συμπολιτεία» ο Δημήτρης Κατσαμόρας.

Κοινότητα Ελληνόκαστρου, από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα - Πόλη αναφοράς» οι Ιωάννης Ιακωβάκης (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου) και Ιωάννης Γκουτζιούπας και από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα – Συμπολιτεία» ο Θεόδωρος Καπράνας.

Κοινότητα Ζηλευτής, από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα – Συμπολιτεία» οι Βάϊος Αναγνώστου (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου) και Λουκάς Κουβεντάρας και από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα - Πόλη αναφοράς» ο Στέφανος Κοκόσης.

Κοινότητα Κάτω Ελάτης, από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα - Πόλη Αναφοράς» οι Γιώργος Καλαμάρας (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου) και ο κ. Δημητρούλης και από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα – Συμπολιτεία» ο Ιωάννης Μπακάλης.

Κοινότητα Κεφαλόβρυσου, από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα - Πόλη Αναφοράς» οι Χαράλαμπος Ρεντζιλάς (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου) και Σωτηρία Μπαλατσούκα και από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα – Συμπολιτεία» ο Αθανάσιος Βλάχος

Κοινότητα Κρηνίτσας από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα – Συμπολιτεία» ο Βασίλης Κασιώλας και από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα - Πόλη αναφοράς» ο Σωτήρης Γρηγορίου.

Κοινότητα Λιοπράσου, από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα – Συμπολιτεία» οι Ευάγγελος Καρανίκας (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου) και Βασίλης Μπίτος και από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα - Πόλη Αναφοράς» ο Απόστολος Μενήτσας.

Κοινότητα Λόγγου, από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα - Πόλη Αναφοράς» οι Αθανάσιος Αντωνίου (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου) και Απόστολος Τσιούλης και από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα – Συμπολιτεία» η Λαμπρινή Πάντου.

Κοινότητα Κεφαλοβρύσου, από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα – Συμπολιτεία» οι Διονύσιος Αλιάγας (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου) και Χρυσούλα Ιωάννου και από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα - Πόλη Αναφοράς» η Αικατερίνη Οικονόμου – Νταϊλιάνη.

Κοινότητα Μεγαλοχωρίου, από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα - Πόλη Αναφοράς» ο Αθανάσιος Ανδρέου (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου) και ο Νίκος Ράκος και από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα – Συμπολιτεία» ο Ανδρέας Γεροκώστας

Κοινότητα Μεγάρχης, από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα - Πόλη Αναφοράς» οι Χρήστος Σκρέκας (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου) και Λεωνίδας Γαλάνης και από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα – Συμπολιτεία» η Αναστασία Μπαμπατσιά.

Κοινότητα Ξυλοπάροικου, από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα - Πόλη Αναφοράς» ο Ευθύμιος Τσαντίλας (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου) και από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα – Συμπολιτεία» η Μαρία Τσαντίλα.

Κοινότητα Παλαιοπύργου, από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα – Συμπολιτεία» οι Αθανασία Πούλιου (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου) και Αθανάσιος Ντόβορης και από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα - Πόλη Αναφοράς» ο Κώστας Κοκόγιας.

Κοινότητα Πατουλιάς από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα - Πόλη αναφοράς» οι  Γιώργος Μπαρτζιώκας (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου) και Κώστας Τσίγκας και από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα – Συμπολιτεία» ο Ηλίας Δεληλίγκας.

Κοινότητα Πλατάνου από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα – Συμπολιτεία» οι Απόστολος Βάλλας (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου) και Παναγιώτης Νημάς και από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα - Πόλη Αναφοράς» ο Βασίλης Σκρέκας.

Κοινότητα Πρίνους, από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα - Πόλη Αναφοράς» οι Στέλλα Τσακαγιάννη (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου) και Ιωάννης Ραποτίκας και από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα – Συμπολιτεία» ο Νίκος Τσιούκας.

Κοινότητα Προδρόμου, από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα - Πόλη Αναφοράς» οι Σπύρος Καραμπούλας (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου) και Νίκος Αργυρίου και από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα – Συμπολιτεία» ο Γιώργος Μαντάς.

Κοινότητα Ράξας από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα – Συμπολιτεία» ο Παναγιώτης Ζορμπάς (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου) και από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα - Πόλη Αναφοράς»  η Ζωή Παπαναστασίου – Γκόνη

Κοινότητα Ριζώματος από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα – Συμπολιτεία» οι Βασίλης Λουβιτάκης (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου) και Θεόδωρος Γκαραγκούνης και από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα - Πόλη Αναφοράς» η Στεφανία Φυσικοπούλου – Ζάρρα.

Κοινότητα Σπαθάδων από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα – Συμπολιτεία» οι Ηλίας  Βόκας (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου) και Χρήστος Γκούμπλιας και από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα - Πόλη Αναφοράς» ο Ιωάννης Γκότζιας.

Κοινότητα Φωτάδας, από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα – Συμπολιτεία» οι Θεοδώρα Πολύζου (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου) και Σπύρος Γκουλιόπουλος και από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα - Πόλη Αναφοράς" ο Αχιλλέας Κυριάκος.

Κοινότητα Χρυσαυγής, από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα - Πόλη Αναφοράς» ο Αχιλλέας Μοσχόπουλος (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου) και από τον Συνδυασμό «Τρίκαλα – Συμπολιτεία» ο Χρήστος Γαλάνης.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου