Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Παρέμβαση των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για τη λαϊκή στα Τρίκαλα


Έκαναν αποδεκτή την προσφυγή του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων και ζητούν από Δήμο, Νομαρχία και Περιφέρεια να δώσουν άμεσα λύση στο πρόβλημα





Του Βασίλη Αλεξίου

Την παρέμβαση του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης προκαλεί η λειτουργία της καθημερινής λαϊκής αγοράς στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων. Σύμφωνα με το πόρισμα το οποίο εξέδωσε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας ζητεί να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους όλοι οι αρμόδιοι φορείς και να δώσουν λύση στο πρόβλημα το οποία καταγγέλλουν ότι δημιουργείται οι έμποροι της πόλης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων προσέφυγε στο Σώμα το οποίο την έκρινε βάσιμη και ζητά άμεσα να εφαρμοστούν οι Νόμοι, τόσο από τον Δήμο Τρικκαίων, όσο και από τη Ν.Α. Τρικάλων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά και τις αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις που έγιναν από το Σώμα θα πρέπει εφόσον «ασκείται παράνομο υπαίθριο εμπόριο (πλανόδιο ή στάσιμο) τα αρμόδια όργανα (Δημοτική Αστυνομία, ΚΕΛΑΥΕ, ΥΠΕΕ και ΕΛ.ΑΣ.) μπορούν να διατάξουν την απομάκρυνση των ειδών που διατίθενται προς πώληση, καθώς και των μέσων που χρησιμοποιούνται προς τον σκοπό αυτό, σε περίπτωση δε μη συμμόρφωσης τα ως άνω όργανα μεριμνούν για τη μεταφορά των εν λόγω ειδών και μέσων προς φύλαξη στις αποθήκες του οικείου Δήμου». Επίσης διαπιστώνεται «έλλειψη οργάνωσης, συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ των συναρμοδίων φορέων, η οποία έχει οδηγήσει στην παγίωση μιας κατάστασης που δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα των δημοτών, στην επιχειρηματική δραστηριότητα των εμπορικών καταστημάτων της περιοχής και στην ομαλή κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων».

Οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης ζητούν «ο Δήμος Τρικκαίων και η Δημοτική Αστυνομία να μεριμνήσουν άμεσα για την εφαρμογή των Νόμων, αυξάνοντας τις περιπολίες επιτυγχάνοντας  επαρκή αστυνόμευση» και να αυξηθούν οι κοινοί έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας, της ΕΛ.ΑΣ., του ΥΠ.Ε.Ε και του Κ.Ε.Λ.Α.Υ.Ε. στην περιοχή της λαϊκής αγοράς.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Χρήστος Καλλέας σχολιάζοντας την παραπάνω απόφαση λέει πως αυτή «αποτελεί δικαίωση για τον εμπορικό κόσμο της πόλης των Τρικάλων ο οποίος επί χρόνια ζητά το αυτονόητο, την τήρηση των Νόμων απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Θα πρέπει Νομαρχία, Δήμος και Περιφέρεια να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και να προστατέψουν τους εμπόρους της περιοχής η οποία σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης πλήττονται ακόμη περισσότερο από τέτοιες καταστάσεις που αφήνονται να επικρατούν στο κέντρο της πόλης μας».




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου