Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

11o Πανελλήνιο Συνέδριο ΙΔΙΠ–ΠΥ, ΕΕΔΕ


Το Ινστιτούτο Διοικήσεως Παραγωγής, Προϊόντων και Υπηρεσιών (ΙΔΙΠ ΠΥ),της Ελληνικής Εταιρείας  Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), διοργανώνει το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο στις 9 και 10 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL.




Η οργάνωση γίνεται σε συνεργασία με το ΕΜΠ και τον ΟΠΑ, με θέμα:

ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η αντίφαση μεταξύ της παγκόσμιας αύξησης της παραγωγής και της προστασίας του περιβάλλοντος μετατρέπεται σε ευκαιρία για νέες οικονομικές δραστηριότητες και ευμάρεια μέσα από την βιώσιμη παραγωγή (sustainable production). Στους τρεις πυλώνες της βιώσιμης ανάπτυξης (οικονομία, κοινωνία, περιβάλλον), η βιώσιμη παραγωγή προσθέτει ένα τέταρτο πυλώνα, αυτόν της τεχνολογίας.
Σκοπός του συνεδρίου είναι να επικοινωνήσει τις έννοιες της πράσινης ανάπτυξης και της βιώσιμης παραγωγής βασισμένης στους εξής τέσσερις άξονες:

    Οικονομικά της Ενέργειας και του περιβάλλοντος για αύξηση παραγωγικότητας, με τεχνολογικές επενδύσεις που βελτιστοποιούν τη χρήση και ανάλωση φυσικών πόρων και πρώτων υλών, εξοικονομούν ενέργεια και προστατεύουν το περιβάλλον.

    Έμφαση στη Διαχείριση του Κύκλου Ζωής των προϊόντων και των κατασκευών (Lifecycle Engineering).





    Διοίκηση Λειτουργίας κρίσιμων υποδομών & εγκαταστάσεων, εταιρειών κοινής ωφέλειας (Utilities) και μεγάλων τεχνικών έργων με έμφαση στη χρήση, λειτουργία και συντήρησή τους.
    Παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών με παράλληλη προστασία του φυσικού οικοσυστήματος και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Μεταξύ των έγκριτων ομιλητών, μέρος παίρνει και η Θέκλα Παρασκευούδη, Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Περιβάλλοντος( Ε.Ο.Π). Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στις 12:00 παρουσιάζει το θέμα της ομιλίας της «Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη», που εντάσσεται στην ενότητα της Παραγωγής και της Προστασίας του Περιβάλλοντος».

Ο Ε.Ο.Π βασίζει την λειτουργία του στην προβολή θέσεων και προγραμμάτων που αναδεικνύουν την ισόρροπη ανάπτυξη και την συνύπαρξη των ανθρώπινων δραστηριοτήτων σε ένα υγιές περιβάλλον.




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου