Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Τριπλή εκπροσώπηση από τον Αθλητικό Κολυμβητικό Όμιλο Τρικάλων στο Πανελλήνιο κολύμβησης

Με την ολοκλήρωση των αγωνιστικών κολυμβητικών αγώνων και ημερίδων των προαγωνιστικών ομάδων 10, 11 και 12 χρόνων, όπως και των αγωνιστικών ομάδων, αντίστοιχα, μπαίνουμε στην ευθεία των Πανελληνίων πρωταθλημάτων Κατηγοριών της αγωνιστικής περιόδου 2009-2010.




Πολύ καλή παρουσία στους θερινούς αγώνες των προαγωνιστικών κατηγοριών

Η πεμπτουσία για τ’ αθλήματα του υγρού στίβου, όπου θα συναγωνισθούν τα μεγαθήρια του Ελλαδικού χ ώρου από 21/7 έως και 25/7 στο Ολυμπιακό κολυμβητήριο ΑΘΗΝΩΝ.

Όλη η προπονητική εργασία του έτους στόχευε ακριβώς τους αγώνες αυτούς για μία διάκριση στο βάθρο των νικητών ή στη χειρότερη περίπτωση μία συμμετοχή στις τελικές 8άδες των αγωνισμάτων. Είναι η ανταμοιβή για μία, ομολογουμένως, σκληρή και απαιτητική, καθημερινή, εργασία στους χώρους άθλησης. Εδώ θα φανούν τα προπονητικά πλάνα των τεχνικών της ομάδας και από τ’αποτελέσματα των αθλητών τους θα κριθεί η συνολική προσπάθεια της δουλειάς τους.  Η επιτυχία θα είναι η νέα δυναμική για τη συνέχεια, για το αθλητικό τους μέλλον στον υγρό στίβο. Η αποτυχία, δυσάρεστη οπωσδήποτε, είναι όμως διδακτική για τη διαμόρφωση νέων συνθηκών προετοιμασίας, με νέες βάσεις προπόνησης και αναθεώρηση, ίσως, των τεχνικών απόψεων σ’ορισμένες παραμέτρους. Τα γεγονότα σύντομα θ’αποκαλυφθούν.

Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (Α.Κ.Ο.Τ.), της πόλης μας, δε θα μπορούσε να λείπει από μία τέτοια κορυφαία διοργάνωση, στην οποία άλλωστε συμμετέχει ανελλειπώς από το έτος 1988! Μετάλλια, Πανελλήνιες επιδόσεις και διεθνείς διακρίσεις είναι μερικά από τα επιτεύγματά του. Και όλα αυτά απορρέουν από την υψηλή τεχνογνωσία του Προπονητικού δυναμικού τουκαι την άοκνη προσπάθεια των μελών όλων των Διοικητικών Συμβουλίων του μέχρι σήμερα.

Στο φετινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών ο Σύλλογος με τον προπονητή ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, τον κύριο συντελεστή της τελευταίας 20ετίας, θα συμμετάσχει με 3 δελφίνια, την ΚΩΝ/ΝΑ ΠΟΥΛΙΑΝΙΤΗ, τον ΣΩΤΗΡΗ ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΟΥΔΗ και την “12χρονη ” ΦΑΝΗ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ. Τονίζεται το 12χρονη γιατί μετά την καθιέρωση από την ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ να συμμετέχουν και οι 12χρονες στα Πανελλήνια πρωταθλήματα στην κατηγορία ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β’(13χρονες), ο ΑΚΟΤ συμμετέχει πάντα με δελφίνια της ηλικίας αυτής, ο μόνος στην πόλη μας και μάλιστα με υψηλές διακρίσεις. Ο Προπονητής τους είναι “συγκρατημένα” αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα των δελφινιών του γιατί, σε τέτοιο επίπεδο αγώνων, εμφανίζονται  ενίοτε και αστάθμητοι παράγοντες. Η αποστολή θ’αναχωρίσει στις 20 ΙΟΥΛΙΟΥ και οι ευχές όλων μας για διάκριση θα τους συντροφεύουν.

Όπως προαναφέρθηκε έπεσε και η αυλαία για τις προαγωνιστικές ηλικίες των 10, 11 και 12 χρόνων με τους θερινούς αγώνες κολύμβησης, οι οποίοι διεξήχθησαν στην 50άρα ανοιχτή πισίνα του ΒΟΛΟΥ, όπου συμμετείχαν τα δελφίνια όλων των Συλλόγων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ήταν η τελευταία διοργάνωση της φετινής Κολυμβητικής περιόδου και, σε γενικές γραμμές, σημείωσε επιτυχία με τις υψηλές επιδόσεις πολλών επίλεκτων δελφινιών, τα οποία θα πρωταγωνιστήσουν στις μεγαλύτερες κατηγορίες. Ο Αθλητικός κολυμβητικός όμιλος Τρικάλων (ΑΚΟΤ) συμμετείχε με τα δικά του δελφίνια στην τελευταία γιορτή του υγρού στίβου της περιφέρειας, με υψηλές απαιτήσεις για διάκριση. Έγιναν συγκλονιστικές αναμετρήσεις σε πολλά αγωνίσματα από τα δελφίνια για τη διάκριση και το ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ένα μετάλλιο κι ένα δίπλωμα ήταν η επιβράβευση της προσπάθειάς τους.

Τα δελφίνια του Συλλόγου έδωσαν το δικό τους χρώμα στη διοργάνωση, κέρδισαν επάξια κούρσες κι άλλες έχασαν. Το πείσμα και η τεχνική κατάρτιση ήταν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Αυτό πιστώνεται στον προπονητή τους ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΑΣΙΩΤΗ, ο οποίος μοχθεί καθημερινά στην πισίνα για να εμπεδώσει στα δελφίνια του τις ιδιαίτερες δεξιότητες του αθλήματος  και να τα οδηγήσει στην κορύφωση.

Επαινετή η προσπάθεια του Προπονητή γιατί εκτός από ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ θα πρέπει να είναι και άριστος τεχνικός και μύστης των αρχών της ΠΡΟΠΟΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ. Αυτά διδάσκονται διεξοδικά στη ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ και μόνο έτσι μπορείς ν’αναλάβεις έργο τεχνικού προπονητικής. Κάθε άλλη περίπτωση και, δυστυχώς, στο γενικότερο χώρο του Αθλητισμού, συμβαίνουν πολλά απαράδεκτα πράγματα. Ευτυχώς τελευταία το Υπουργείο Αθλητισμού βάζει μία τάξη στο απαράδεκτο καθεστώς της ασυλίας με την υποχρεωτική εφαρμογή του άρθρου αρ.31 (ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ) του Νόμου 2725/99, με συνέπεια ο κάθε κατεργάρης να πάει στο σπίτι του, εφ’όσον δεν πληροί τις προϋποθέσεις του Νόμου.

Ας ευχηθούμε ότι θα είναι καταλυτική η εφαρμογή του Νόμου, σ’όλο το φάσμα του αθλητισμού, χωρίς παράθυρα και τροποποιήσεις. Αρκετά έχει υποφέρει ο χώρος και ήλθε η στιγμή να γυρίσουμε σελίδα.

Επανερχόμενοι στους θερινούς αγώνες μετά την παρένθεση αυτή, η οποία κρίθηκε σκόπιμα να τονισθεί, με αποδέκτες όλους όσοι έχουν ανησυχίες για τ’αθλητικά δρώμενα και τα υπόβαθρα του συνόλου των αθλημάτων, η γενικότερη εκτίμηση της εμφάνισης των δελφινιών μας κρίνεται ικανοποιητική και σ’αυτό συμφωνεί  και ο προπονητής των, άν και οι απαιτήσεις  του ήσαν υψηλότερες. Είναι σημαντικό όμως ότι, ορισμένα δελφίνια μας, τα οποία εισέρχονται στις αγωνιστικές κατηγορίες από τη νέα περίοδο, είναι στα όρια με τους χρόνους που πέτυχαν στ’ατομικά τους αγωνίσματα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον του Συλλόγου.

Συνολικά αποκομίσαμε 9 μετάλλια, ήτοι: 2 Χρυσά, 3 Αργυρά, 4 Χάλκινα και πολλές συμμετοχές στις τελικές 8άδες.

Αναλυτικά τ’αποτελέσματα (8άδες):

1.ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΕΤΗ                  2.ΜΠΡΕΝΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                        3.ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΣ ΦΑΝΗΣ
200μ. Ύπτιο      1η                                 50μ. Πρόσθιο    1ος                    50μ. Πεταλούδα            2ος
100μ. Ύπτιο      4η                                 100μ. Πρόσθιο  2ος                  
50μ. Ύπτιο        4η                                 50μ. Ελεύθερο  3ος


4.ΣΑΡΡΗ ΕΛΕΝΗ                                              5.ΤΣΙΑΡΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ                 6.ΜΠΡΕΝΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
100μ. Πρόσθιο  3η                                                    100μ. Ύπτιο      3η                     50μ. Ελεύθερο              3η
50μ. Ελεύθερο  4η                                      50μ. Ύπτιο        6η                     100μ. Πρόσθιο              8η
50μ. Πρόσθιο    5η


7.ΣΑΡΡΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑ                              8.ΠΟΥΛΙΑΝΙΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ          9.ΓΑΛΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
200μ. Ελεύθερο   2η                               200μ. Μικτή Ατομική      4η         50μ. Πρόσθιο                7ος
                                                            400μ. Ελεύθερο             4η
                                                            200μ. Ελεύθερο             5η


10.ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ               11.ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
50μ. Πεταλούδα            8η                     50μ. Πεταλούδα            8ος


Να σημειωθεί ότι οι αδελφοί ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΙ, λόγω αδιαθεσίας δε συνέχισαν την αγωνιστική τους δραστηριότητα στερώντας από τον εαυτό τους σίγουρα μετάλλια.

Τέλος υπενθυμίζουμε ότι,  η Κολυμβητική Ακαδημία του ΑΚΟΤ συνεχίζει μ’εντατικούς ρυθμούς τα μαθήματα εκμάθησης κολύμβησης αρχαρίων στη μικρή πισίνα του ΟΑΚΑ ΜΠΑΡΑΣ.

Το πρόγραμμα είναι αναρτημένο στον πίνακα ανακοινώσεών μας και για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο των γραφείων του Συλλόγου μας 24310 39549 (γίνεται εκτροπή σε υπεύθυνη του ΑΚΟΤ) ή στα τηλέφωνα του Εφόρου ΘΑΝΑΣΗ ΜΠΟΥΣΤΑΝΤΖΗ: κιν 6946245497 και σταθερό 33434.

Ο ΕΦΟΡΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΣΤΑΝΤΖΗΣ

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου