Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Συνεχίζονται οι εργασίες στην υπόγεια διάβαση πεζών στην οδό Μετεώρων

Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα απραγίας συνεχίζονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση της κατασκευής υπόγειας διάβασης πεζών στην οδό Μετεώρων, ενός έργου που αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων των περιοχών που διαχωρίζει η σιδηροδρομική γραμμή.


Το εργοτάξιο επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος που εξέφρασε την ικανοποίησή του από το γεγονός ότι επιτέλους το έργο συνεχίζει και αναμένεται να ολοκληρωθεί προς όφελος των πολιτών.

Το έργο που είχε αδρανοποιηθεί με υπαιτιότητα την ΕΡΓΟΣΕ η οποία είναι και φορέας εκτέλεσής του, παίρνει και πάλι τον δρόμο της ολοκλήρωσής του, καθώς το πιο δύσκολο κομμάτι του (η εκσκαφή και διάνοιξη της διάβασης κάτω από τις σιδηροδρομικές γραμμές) είχε ήδη γίνει. Έτσι με την επανέναρξη των εργασιών αναμένεται σύντομα η διάβαση αυτή να δοθεί στο κοινό και να εξυπηρετήσει τους διερχόμενους κατοίκους της περιοχής.

Αυτό το διάστημα οι εργασίες που εκτελούνται είναι η κατασκευή των κλιμακοστάσιων στις δύο πλευρές της διάβασης. Έχει επιστρωθεί η πλάκα πρόσβασης και σύντομα θα πέσει και το τσιμέντο με το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί ο σκελετός των δύο κλιμακοστάσιων που οδηγούν προς το υπόγειο πέρασμα.

Επίσης έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του σκελετού όπου θα τοποθετηθούν δύο ανελκυστήρες εκατέρωθεν της υπόγειας διάβασης. Οι ανελκυστήρες αυτοί τοποθετούνται προκειμένου να εξυπηρετούν τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες αλλά και όσους από τους περίοικους έχουν κινητικά προβλήματα.

Με την ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών τα σκαλοπάτια θα επιστρωθούν με πλάκες πεζοδρομίου, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι από κάθε άποψη καλαίσθητο και άρτιο.




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου