Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Τρίκαλα - Νεκρή πόλη. Πολλοί θα συμφωνήσουν...


Άρθρο με τίτλο "ΑΙΧΜΕΣ" του Αποστόλη Ζώη στην Έρευνα.
Ενώ η ονοματολογία έχει φτάσει σε ασύλληπτους ρυθμούς, για το ποιος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, κανένας μέχρι τώρα δεν αναλαμβάνει την ευθύνη και το χρέος που έχει απέναντι στους πολίτες αυτής της πόλης να απαντήσει σε καίρια, καθημερινά προβλήματα.


Η πόλη των Τρικάλων είναι δεδομένο πλέον και κανένας δεν αμφιβάλλει πως θα παύσει να είναι ανταγωνιστική ως προς βασικούς παραγωγικούς τομείς, αλλά και ως προς κοινωνικούς, πολιτιστικούς (θα προτιμώνται άλλες πόλεις), αν συνεχιστούν οι ίδιες αναποτελεσματικές πολιτικές, ειδικά τώρα στο πλαίσιο του Καλλικράτη.


Όπως και ότι θα επαυξάνεται το έλλειμμα σε ελεύθερους και δημόσιους χώρους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

Το κυκλοφοριακό θα επιδεινώνεται.
Οι «φιλικές» μετακινήσεις (πεζοί, ποδήλατα, μέσα μαζικών μεταφορών) θα εξακολουθούν να είναι υπό διωγμόν.
Τα κενά ως προς τις εγκαταστάσεις και τα δίκτυα υποδομής θα γίνονται μεγαλύτερα.
Το περιβάλλον θα εξακολουθεί να υποβαθμίζεται, το πράσινο, ο φυσικός χώρος αλλά και ο αστικός υπαίθριος χώρος θα μειώνονται ενώ οι αρχές της αειφορίας (βιωσιμότητας) θα παραμένουν σε θεωρητικό επίπεδο.

Η εικόνα της πόλης των Τρικάλων θα επιδεινώνεται με ανησυχητική ακρίβεια…
Η ασχήμια θα κυριαρχεί σε ακίνητα και σε εξοπλισμό.
Επομένως, κάποιοι που γυροφέρνουν σε καφετέριες και κεντρικά μαγαζιά της πόλης και οι οποίοι έχουν ενεργητική συμμετοχή στα κοινά της πόλης για πολλά χρόνια, θα πρέπει πρώτιστα να ασχολούνται με το μέλλον αυτής.

Γιατί για το χάλι που περιγράφουμε παραπάνω είναι και οι ίδιοι, σε μικρό ή μεγάλο βαθμό υπεύθυνοι.
Το να ασχολείσαι μόνο με τις συμμαχίες, τα πρόσωπα που προκύπτουν μέσα από αυτές για καλύτερη στήριξη του ψηφοδελτίου και του συνδυασμού σου δεν αποσκοπεί σε τίποτα.

Απλά συντηρείται μια μίζερη κατάσταση η οποία κάνει να μοιάζει αυτή η όμορφη κατά τα άλλα πόλη, μια νεκρή πόλη, χωρίς φρεσκάδα και προοπτική…

Αποστόλης ΖώηςΔημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου