Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Τιράνων στην Νομαρχία Τρικάλων


Αλβανική Αντιπροσωπεία από το Επιμελητήριο Τιράνων με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Νομαρχία Τρικάλων.

εδώ το υπόλοιπο κείμενο

Εκεί με τον Νομάρχη Ηλία Βλαχογιάννη και τους Αντινομάρχες Νίκο Σακκά, Ντίνο Κοτρώνη και Αχιλλέα Αλεξίου, συζήτησαν θέματα που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και με την διαμονή των Αλβανών μεταναστών στο Νομό Τρικάλων, με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τιράνων , να εμφανίζεται ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την φιλοξενία που παρέχεται στους μετανάστες.




«Είμαστε γείτονες, φίλοι, σύμμαχοι και είμαστε οι αρχαιότεροι λαοί της Ευρώπης, το μόνο που μας ενώνει είναι το κοινό όραμά μας σε μία Ενωμένη Ευρώπη και για αυτό πρέπει να μας εμπιστεύονται όπως τους εμπιστευόμαστε και είμαι βέβαιος ότι αυτές οι σχέσεις κάθε μέρα θα εξελίσσονται», ανέφερε ο κ. Βλαχογιάννης, ενώ από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τιράνων, τόνισε πως «Ευχαριστώ τον Νομάρχη για αυτή την θερμή υποδοχή και όλες τις τοπικές Αρχές για την φιλοξενία που παρέχουν στους Αλβανούς και την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν για να ενταχθούν οι Αλβανοί στην κοινωνία των Τρικάλων.


Είμαι βέβαιος ότι δεν είμαστε απλά σε στάδιο φιλίας όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά έχουμε γίνει σαν αδέλφια. Το όραμά μας είναι η Ενωμένη Ευρώπη και η στενή σχέση φιλίας των δύο λαών».

Στο τέλος της συνάντησης οι δύο άνδρες αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα, ενώ η Αντιπροσωπεία, επισκέφθηκε και τον Δήμαρχο Τρικκαίων Μιχάλη Ταμήλο.







Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου