Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Νομαρχιακά νέα - Παράδειγμα προς αποφυγή για την ελληνική δημόσια διοίκηση ο ΟΣΕ


Το ποσό των 5,5, εκ. ευρώ εξασφάλισε για φέτος η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων όσον αφορά το πρόγραμμα «Πίνδος», κάτι που σημαίνει ότι θα τελειώσει περίπου το 77% των έργων.



«Ο ΟΣΕ αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή για την ελληνική δημόσια διοίκηση. Αυτός ο Οργανισμός πιστεύω ότι είναι ο μεγάλος ασθενής του ελληνικού κράτους και θα πρέπει σύντομα να γιατρευτεί», τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, αναφερόμενος στην απραξία του ΟΣΕ να ολοκληρώσει μελέτες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ολοκληρωθούν σημαντικά έργα για την πόλη και το Νομό Τρικάλων.

Έργα όπως ο περιφερειακός δακτύλιος της πόλης, αλλά και η διάβαση στην Εθνική Οδό Τρικάλων – Καλαμπάκας.

«Επί προϋπολογισμού 12 εκ. ευρώ εκταμιεύθηκαν τα 10.500.000 και υπολείπεται ενάμισι εκατομμύριο για την ολοκλήρωση του έργου. Δεν είναι όμως το θέμα οικονομικού κόστους, είναι η δυσλειτουργία του ΟΣΕ που δε μας επιτρέπει να ολοκληρώσουμε αυτό το έργο.

Δυστυχώς δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη τη μελέτη ο ΟΣΕ για το τι θα κάνουμε στη συγκεκριμένη διάβαση, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να αποπερατώσουμε ένα τόσο σπουδαίο έργο.

Ο ΟΣΕ και σε αυτό το σημείο και στην οδό Τρικάλων – Καλαμπάκας έδειξε ότι αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή για την ελληνική δημόσια διοίκηση. Αυτός ο Οργανισμός πιστεύω ότι είναι ο μεγάλος ασθενής του ελληνικού κράτους και θα πρέπει σύντομα να γιατρευτεί».





Το ποσό των 5,5, εκ. ευρώ εξασφάλισε για φέτος η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων όσον αφορά το πρόγραμμα «Πίνδος», κάτι που σημαίνει ότι θα τελειώσει περίπου το 77% των έργων.

Ο Νομάρχης Τρικάλων χαρακτηρίζει θετική αυτή την εξέλιξη, αν και δεν εγκρίθηκε όλο το ποσό των 8 εκ. ευρώ που είχε ζητηθεί για να ολοκληρωθούν όλα τα έργα.

«Η ροή χρηματοδότησης για φέτος θα συνεχιστεί. Ήδη οι οφειλές προς τη Νομαρχία αυτή τη στιγμή είναι περίπου 500.000 ευρώ και η διαβεβαίωση που έχω είναι ότι θα εκταμιευθούν όταν πάνε όλοι οι λογαριασμοί στο Υπουργείο και πιστεύω ότι αυτό θα γίνει στην εβδομάδα που έρχεται.

Είναι μια θετική εξέλιξη γιατί θα απομένει μόνο ένα 20% για την επόμενη χρονιά για την ολοκλήρωση του προγράμματος Πίνδος που τόσα προσέφερε στο Νομό, ήταν ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία για την ανάπτυξη του ορεινού όγκου».



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου