Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Μοναδικό θέαμα στους αγώνες Mountain Bike στο Περτούλι


Ομορφες εικόνες και ανάλογο θέαμα έβγαλαν αγώνες Mountain Bike & Run Cup που έγιναν στο Δάσος Περτουλίου





Ο αγώνας του Περτουλίου που βρίσκεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο πρόγραμμα του κυπέλλου, φέτος εκτός του αγώνα ορεινού δρόμου αντοχής, συμπεριέλαβε και τον τελικό αγώνα του Junior mtb Cup αλλά και αγώνα κατάβασης που εμφανίστηκε για πρώτη φορά υπάρχει στο πρόγραμμα του MBRC.

2010 Κυπελλούχος Διεθνούς Ορεινής Ποδηλασίας OUTSPOTS, 29-39, Δημήτρης Ροβάκης
Πρωταθλητής Ορεινής Ποδηλασίας, ΕΠΟΣΚ, Masters


Η μεγάλη αυτή ποδηλατική εκδήλωση ξεκίνησε το Σάββατο με τον αγώνα ορεινού δρόμου αντοχής που πραγματοποιήθηκε σε μία κυκλική διαδρομή 10 χιλιομέτρων με εκκίνηση και τερματισμό το χιονοδρομικό κέντρο με ελεύθερη συμμετοχή, ενώ παράλληλα έγινε και ο προκριματικός αγώνας κατάβασης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην γενική κατάταξη του ορεινού δρόμου αντοχής προηγούνται οι Πέτρος Τυρολόγος, Ευθύμης Αγγελής και Γιάννης Αβούρης καταλαμβάνοντας τις τρεις πρώτες θέσεις αντίστοιχα.

Τα σπουδαία όμως έγιναν την Κυριακή όταν πραγματοποιήθηκε ο διεθνής αγώνας ορεινής ποδηλασίας με συμμετοχή των μεγαλύτερων ονομάτων του Ελληνικού mountain bike αλλά και με την συμμετοχή αθλητών από το εξωτερικό. Αυτός ο αγώνας παρουσιάζει μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού ανήκει στους αγώνες πρώτης κατηγορίας (C1) για την διεθνή ομοσπονδία αλλά παράλληλα βαθμολογείται με υψηλό συντελεστή και από την Ελληνική Ομοσπονδία.

Στην γενική κατάταξη του κυπέλλου ποδηλασίας μετά από τον πέμπτο αγώνα προηγείται ο πρωταθλητής Ελλάδας τα τελευταία πέντε χρόνια Περικλής Ηλίας, ο οποίος ήταν και ο περσινός νικητής στην Ελάτη ενώ ακολουθούν με μικρή διαφορά οι Γιώργος Παττές και η αποκάλυψη του φετινού κυπέλλου ο έφηβος Δημήτρης Αντωνιάδης.

Μεγάλη μάχη γίνεται όμως και σε πολλές από τις ηλικιακές κατηγορίες για την ανάδειξη των τελικών νικητών του κυπέλλου που διεκδικούν το μεγάλο έπαθλο της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μαραθωνίου που θα γίνει τον Αύγουστο στο Sankt Wendel της Γερμανίας.

sportrikala

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου