Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Αυλαία για το 8ο τακτικό συνέδριο της Ο.Ν.ΝΕ.Δ - Απόψεις των Τρικαλινών Συνέδρων


Επιστρέψαμε πιο ώριμοι, πιο σοφοί, πιο έτοιμοι, με νέες ιδέες και προτάσεις, πάντα πρόθυμοι να τις προωθήσουμε στην Τρικαλινή κοινωνία και όχι μόνο.




Η αυλαία του 8ου τακτικού συνεδρίου της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. έπεσε στην πρωτεύουσα της Φωκίδας, στο πάλαι ποτέ κέντρο του κόσμου και εμείς, ως μέλη της νεοσύστατης και ενεργής πλέον Οργάνωσης των Τρικάλων επιστρέψαμε με τις αποσκευές μας γεμάτες εμπειρίες και όμορφες στιγμές.


Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Τρικάλων Απ. Κολίτσας κατά τη διάρκεια της εισήγησής του



Μέσα από το Συνέδριο της μεγαλύτερης πολιτικής νεολαίας της Ευρώπης είδαμε ότι υπάρχουν νέοι οι οποίοι δεν απαξιώνουν την πολιτική παρά τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε. Νέοι που είναι εδώ, έτοιμοι να αφήσουν στην άκρη το νοσηρό παρελθόν, οπλισμένοι με ζωντάνια, με όρεξη για δημιουργία, με ιδέες και προτάσεις.

Νέοι που μπορούν δίπλα στα ώριμα και γεμάτα εμπειρία παλιότερα στελέχη να φέρουν πάλι τη νεολαία στην πολιτική σκηνή.


Ήρθε η ώρα στην πολιτική σκηνή αυτού του τόπου να ξεπεταχθούνε νέοι με όρεξη, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και όλες τις κακές στιγμές του παρελθόντος. Ήρθε η στιγμή που νέα παιδιά θα στελεχώσουν τα κόμματα για να βγει η χώρα μας ανανεωμένη, με όλους τους νέους μαζί, με όλους τους πολίτες μαζί, για την αλλαγή, για μια νέα αρχή για τον τόπο μας, για μια νέα αρχή για τη χώρα μας που υπεραγαπαμε.
Η αυλαία όμως, ανοίγει για το 8ο τακτικό συνέδριο της Ν. Δ. στην Αθήνα στις 25-27/06/2010. Οι νέοι των Τρικάλων θα εκπροσωπηθούνε από τους: Κολίτσα Απόστολο, Πρόεδρο Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Τρικάλων και Ντιντή Ζωή η οποία εκλέχθηκε από τους συνέδρους της ΟΝΝΕΔ στην Άμφισσα.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στις διεργασίες του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν για τη Ν.Δ. συμμετείχαν και θα συμμετέχουν πολλοί νέοι που κατάγονται από τα Τρίκαλα, αλλά δραστηριοποιούνται σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.



Απόψεις Συνέδρων

«Έχοντας την εμπειρία των προσυνεδρίων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, το μεγαλύτερο βήμα ήρθε, όντας για πρώτη φορά ως σύνεδρος της ΟΝΝΕΔ. Το 8ο τακτικό συνέδριο της οργάνωσης σημαδεύτηκε από την επιτυχία της άψογης διοργάνωσής του και την ομοφωνία και ομοψυχία των συνέδρων κάτω από τη σκέπη του πρώτου εκλεγμένου προέδρου από τη βάση της οργάνωσης, Ανδρέα Παπαμιμίκου.



Ένα συνέδριο που απέδειξε περίτρανα ότι εμείς οι νέοι έχουμε ακόμα όραμα και φαντασία. Και πρέπει να πάμε μπροστά, να αξιοποιηθούν οι ιδέες μας για να αποτελέσουμε και πάλι την ελπίδα του τόπου. »

Χρήστος Φιλοκώστας
Σύνεδρος, 26 ετών
Τελειόφοιτος ΤΕΙ Τρικάλων


«Μέσα από τη συμμετοχή μου στο 8ο τακτικό συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, δεδομένης της δύσκολης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας όπου δυστυχώς το αίσθημα απαισιοδοξίας υπερισχύει και η ελπίδα των περισσοτέρων τείνει να σβήσει, αυτό που αποκόμισα είναι ότι δεν έχουν χαθεί όλα. Η πιο παραγωγική μερίδα της κοινωνίας μας, οι νέοι, είναι ακόμα ενεργοί, δεν παραιτούνται από το πολιτικό προσκήνιο και επιβεβαιώνουν την παρουσία τους μέσα από ιδέες, προτάσεις και οράματα. Το συνέδριο αποτέλεσε ένα πολύ καλό ελεύθερο βήμα ώστε να ακουστούν φρέσκιες και καινοτόμες απόψεις και ιδέες και να αναδειχτούν πολλές προσωπικότητες που η κάθε μία ξεχωριστά άφησε το στίγμα της και λόγω της μοναδικότητάς της συνέβαλε στην επιτυχία της διοργάνωσης.»
Ζωή Ντιντή
Σύνεδρος, 25 ετών
Πτυχιούχος Τμ. Οικονομικής. Επιστήμης Πα.Πει.,ιδιωτική υπάλληλος

«Έχοντας μείνει έκθαμβη από την πολύ καλή οργάνωση του συνεδρίου, την ώρα που παραλάμβανα τη διαπίστευσή μου, γύρισα το βλέμμα μου περιμετρικά και οι σκέψεις περνούσαν από το μυαλό μου σαν εικόνες. «Σήμερα ζω κάτι που δεν περίμενα! Την ΟΝΝΕΔ σαν πραγματική οργάνωση και όχι ένα ξέφραγο αμπέλι!» Συγχαρητήρια γι’ αυτή την οργάνωση. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που με εξέλεξαν σύνεδρο και μου έδωσαν την ευκαιρία να ζήσω όλο αυτό.»
Μαρίσια Αρσενίδου
Σύνεδρος, 19 ετών
Φοιτήτρια ΤΕΙ Τρικάλων

«Συμμετέχοντας για πρώτη φορά, η εμπειρία ήταν υπέροχη καθώς όλο το συνέδριο ήταν άριστα οργανωμένο και μέσα από τέτοιες διαδικασίες ανακαλύπτει κανείς ότι οι νέοι έχουν και οράματα και θέληση να προσφέρουν αρκεί να τους δίνεται η δυνατότητα και το βήμα για να μπορούν να το πράξουν.»
Εμμανουέλλα Μπούρα
Σύνεδρος, 24 ετών
Τελειόφοιτη Ιταλικής Φιλολογίας ΑΠΘ

«Η παρουσία μου στο 8ο τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ μου έδωσε να καταλάβω ότι με την προσπάθεια όλων μας η νέα αρχή είναι γεγονός. Όλα αυτά που ονειρευόμαστε μπορούν με φρέσκιες ιδέες και με ισχυρή θέληση να πραγματοποιηθούν. Το συνέδριο αυτό πρόσφερε στη νεολαία την ευκαιρία της έκφρασης και των οραμάτων για ένα καλύτερο αύριο.
Οι αλλαγές που συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν δεν είχαν την παραμικρή διαφωνία των σύνεδρων. Και αυτό συνεπάγεται ότι όλοι μαζί οδεύουμε προς την ίδια κατεύθυνση.
Προσωπικά η όλη διαδικασία με έφερε πιο κοντά με ανθρώπους, με κοινά όνειρα και ιδέες. Για πρώτη φορά γίνομαι μέλος μιας πολιτικής νεολαίας και χαίρομαι ιδιαίτερα που συμμετείχα κι εγώ στις διεργασίες του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ. Η εμπειρία μου ήταν μοναδική, γιατί κατάλαβα ότι οι νέοι είναι πρόθυμοι να συμβάλουν ο καθένας με τον τρόπο του στη διεκδίκηση του μέλλοντος που μας ανήκει».

Γιάννης Ζάχος
Σύνεδρος, 20 ετών
Εργοδηγός





Θέσεις που θεσμοθετήθηκαν στο 8ο τακτικό συνέδριο:

• Δημιουργία Ειδικών Θεματικών Οργανώσεων ανά νομό κατ' αντιστοιχία με Συλλόγους, Επιμελητήρια, Συνδέσμους.
• Αποφασίσαμε η εκλογή του Προέδρου της Οργάνωσης μας να γίνεται πλέον από τα μέλη της ΟΝΝΕΔ με καθολική ψηφοφορία σε όλη την επικράτεια.
• Πρόταση τριετούς θητείας για τον Πρόεδρο χωρίς δικαίωμα επανεκλογής, έτσι ώστε να εξυπηρετείται πιο εύκολα και αποτελεσματικά η ανανέωση.
• Προχωρήσαμε σε ανοικτές διαδικασίες για την ανάδειξη Προέδρων των Νομαρχιακών Επιτροπών κάθε νομού, καθώς και των συνέδρων για το Συνέδριο μας.
• Αποφασίσαμε τριετή θητεία του Προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής χωρίς τη δυνατότητα δεύτερης θητείας.
• Ίδρυση μιας τοπικής οργάνωσης ανά Δήμο.
• Δημιουργία μιας Περιφερειακής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, η οποία θα αποτελείται από τους εκάστοτε Προέδρους των Νομαρχιακών Επιτροπών κάθε Περιφέρειας.
• Ίδρυση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ. Το Πολιτικό Συμβούλιο θα αποτελείται από Τομείς Πολιτικής Ευθύνης.
• Ίδρυση Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών.

Απόσπασμα από την ομιλία του Προέδρου Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Τρικάλων Απ. Κολίτσα:

«Στόχος και σκοπός του συνεδρίου, είναι σήμερα, όπου οι πολιτικές δομές της χώρας υφίστανται σημαντική κρίση και αμφισβήτηση, εμείς οι νέοι της μεγαλύτερης και μαζικότερης πολιτικής νεολαίας στην Ευρώπη να δηλώσουμε το παρόν στις πολιτικές εργασίες της ΟΝΝΕΔ.
Η ΟΝΝΕΔ συνιστά την πολιτική του μέλλοντος. Το κεφάλαιο σε ανθρώπινο δυναμικό της ΟΝΝΕΔ είναι πολύ σημαντικό και αξιόλογο. Η ΟΝΝΕΔ αποτελεί την δεξαμενή για τους πολιτικούς του αύριο.
Οι νέες και οι νέοι της ΟΝΝΕΔ με την αγωνιστικότητα, το πείσμα και την ικανότητα που μας διακρίνει μπορούμε, στο σήμερα, να αποτελέσουμε με τις ιδέες μας και την παρουσία μας το αισιόδοξο βήμα για την πρόοδο και την εξέλιξη στο μέλλον.
Στόχος μας πρέπει να είναι η δημιουργία ηγετικών μορφών στην ελληνική κοινωνία έτοιμοι για προσφορά και αγώνες για να κερδίσουμε το μέλλον που μας ανήκει.
Είμαστε νέοι και πρέπει να ξέρουμε να κερδίζουμε, αλλά το σημαντικότερο πρέπει να μάθουμε να στηρίζουμε τις επιλογές μας και να πιστεύουμε στον εαυτό μας.
Στην προσπάθεια μας αυτή, ιδιαίτερο ρόλο διαδραματίζουν οι νέες τεχνολογίες και τα social networks (facebook κλπ). Η ΟΝΝΕΔ Τρικάλων ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στους νέους όπου ο κάθε ένας θα μπορεί να καταθέσει τις δικές του ιδέες, τις δικές του απόψεις και τους δικούς του προβληματισμούς για την πορεία ανασυγκρότησης της ΟΝΝΕΔ, αλλά και για τα γενικότερα ζητήματα της κοινωνίας.»


Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Τρικάλων
onnedtrikala@gmail.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ









Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου