Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χορωδιακή συνάντηση στο Γύθειο.


Επέστρεψε από το Γύθειο Λακωνίας η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων, όπου συμμετείχε στην 15η Χορωδιακή Συνάντηση που έγινε στα πλαίσια του εορτασμού των 20 χρόνων του Μουσικού Ομίλου Γυθείου υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Ατοδ/σης Λακωνίας.



Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός από τη Δημοτική Χορωδία, η Χορωδία Αιγίου 1933 και ο Μουσικός Όμιλος Γυθείου, με ποικίλο ρεπερτόριο διαφόρων εποχών και ύφους, από όπερες και οπερέτες έως σύγχρονης ελληνικής και ξένης μουσικής, δείχνοντας έτσι ότι οι ελληνικές χορωδίες μπορούν να είναι αντάξιες και πιστές στο καλό και ποιοτικό χορωδιακό τραγούδι.

Η Δημοτική Χορωδία απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού που δεν έπαψε να συμμετέχει σε όλη τη διάρκεια παρουσίασης του προγράμματος της. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωπος της Ι. Μητροπόλεως Σπάρτης και οι δήμαρχοι Αιγίου, Σπάρτης και Γυθείου.


Η συμμετοχή της χορωδίας μας έγινε κατόπιν προσκλήσεως στα πλαίσια των ανταλλαγών που πραγματοποιούνται μεταξύ των διαφόρων χορωδιακών σχημάτων των Δήμων της χώρας μας.


Τέτοιες χορωδιακές συναντήσεις διοργανώνονται και στην πόλη μας κάθε δύο χρόνια από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Τρικκαίων και τη Δημοτική Χορωδία και αποτελούν πλέον θεσμό και ένα αξιόλογο πολιτιστικό γεγονός για τα Τρίκαλα, μια πόλη με μακροχρόνια πορεία και συμμετοχή στα χορωδιακά δρώμενα.


Η προαναφερόμενη χορωδιακή συνάντηση δεν είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα και έτσι η Δημοτική Χορωδία επέλεξε διάφορα έργα από το ποικίλο ρεπερτόριό της που καλύπτει έργα διαφόρων εποχών, ύφους και συνθετών, ώστε για μια φορά ακόμη έκανε αισθητή την παρουσία της στο χορωδιακό γίγνεσθαι.








Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου