Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

"ΦΥΣΑΕΙ" κόντρα στην κυβέρνηση...


Το «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ» χαιρετίζει την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στο Δήμο Τρικκαίων στον απεργιακό αγώνα που εδώ και ημέρες έχουν ξεκινήσει οι συνάδερφοί τους σε όλη την Ελλάδα, χαιρετίζει τη συμμετοχή τους σε ένα αγώνα ενάντια στην καταστροφική για το λαό και τη χώρα πολιτική της κυβέρνησης.








Ο αγώνας τους δεν είναι μόνο ενάντια στα εξοντωτικά μέτρα που επιβάλουν η κυβέρνηση και η τρόϊκα και τα οποία φέρνουν σε απόγνωση τους εργαζόμενους.

Δεν είναι μόνο ενάντια στις απολύσεις, στην εργασιακή εφεδρεία, στην ιδιωτικοποίηση, στους μισθούς Ινδίας και στα φορομπηχτικά χαράτσια.

Είναι αγώνας για την προάσπιση της ίδιας της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Είναι αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων  των δημοτών, του κοινωνικού συνόλου.

Οι μαζικές απολύσεις των εργαζομένων στους Δήμους και στο δημόσιο σε συνδυασμό με τις λόγω μνημονίου και μεσοπρόθεσμου περικοπές των 3 δις €  από θεσμοθετημένους πόρους της τοπικής αυτοδιοίκησης εως το 2013, θα έχει σαν αποτέλεσμα την διάλυση ολόκληρων υπηρεσιών των δήμων σε κρίσιμους τομείς.

Κοινωνικές υπηρεσίες πρόνοιας, καθαριότητα, πράσινο, παιδικοί σταθμοί, βοήθεια στο σπίτι θα συρρικνωθούν μέχρι την τελική εξαφάνισή τους. Το κενό θα το καλύψουν ιδιώτες μεγαλοκαρχαρίες που επιδιώκουν να επενδύσουν στους τομείς «φιλέτα» των δήμων και να κερδοσκοπήσουν απομυζώντας ακόμη περισσότερο τους δημότες.

Οι δήμαρχοι, οι δημοτικές αρχές και τα δημοτικά συμβούλια έχουν χρέος να ταχθούν με το μέρος των εργαζομένων και να αντιμετωπίσουν από κοινού τη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή λαίλαπα που κατεδαφίζει τα δικαιώματα των δημοτών τους και ανοίγει το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών πρωτεύουσας κοινωνικής σημασίας. 

Για αυτόν ακριβώς το λόγο φέραμε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αίτημα εκτός ημερήσιας διάταξης να συζητηθούν και  να καταδικασθούν από την ολομέλεια του σώματος οι παραπάνω κυβερνητικές πρακτικές και οι απαράδεκτες δηλώσεις Καστανίδη που αποσκοπούν στο χτύπημα του αγώνα των εργαζομένων.

Η δημοτική πλειοψηφία με την αγαστή συμπαράσταση της μείζονος αντιπολίτευσης απέρριψε την πρότασή μας .
Οι  πολίτες όμως με τη μαζική τους συμμετοχή στις απεργίες και στα συλλαλητήρια δίνουν τη δική τους απάντηση, απαιτώντας την ανατροπή της ολέθριας κυβερνητικής πολιτικής της, που οδηγεί την κοινωνία και τη χώρα σε ολοσχερή καταστροφή.

ΤΡΙΚΑΛΑ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ 2011
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ»

 

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου