Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

ΟΜΙΛΟΣ ΤΥΡΑΣ - Από το μικρό τυροκομείο στα Τρίκαλα, στο μεγάλο εργοστάσιο στο Μπρασόβ.


- Νέα, υπερσύγχρονη μονάδα στη Ρουμανία
- Τεράστια επένδυση για την τρικαλινή εταιρία, ανοίγει κι άλλους δρόμους στις διεθνείς αγορές
- Από την τσαντήλα και το πήξιμο, στις σύγχρονες μονάδες παραγωγής, πιστοποιημένες με ISO.










Από την αγορά της Θεσσαλίας, στις ΗΠΑ και σε άλλες 33 χώρες. Ο Ομιλος ΤΥΡΑΣ διά της γαλακτοβιομηχανίας ΟΛΥΜΠΟΣ, των αδελφών Σαράντη, εγκαινίασε πριν λίγες ημέρες, με επίσημη παρουσίαση στον τοπικό Τύπο, τη νέα γραμμή παραγωγής στο Μπρασόβ της Ρουμανίας.

Συγκεκριμένα στο Χαλτσιού, σε μια έκταση 25.000 τα.μ. επενδύθηκαν πολλά εκατομμύρια ευρώ, ολοκληρώνοντας μια επένδυση που ξεκίνησε στη Ρουμανία από το 1999, στο Μπααρόλτ. Σε σημείο τέτοιο έφτασε η επένδυση, ώστε η μονάδα αυτή να ανταγωνίζεται σε όγκο παραγωγής το εργοστάσιο του Ομίλου στη Λάρισα.

Στην επίσημη παρουσίαση, στο Βουκουρέστι, ο πρόεδρος του Ομιλου ΤΥΡΑΣ, κ. Δημ. Σαράντης, επεσήμανε ότι πρόκειται για το πιο σύγχρονο τεχνολογικά και μεγαλύτερο εργοστάσιο γαλακτοκομικών προϊόντων στη βαλκανική χώρα. Τόνισε ότι γίνεται πράξη η πολιτική εξωστρέφειας του Ομίλου, καθώς «το νέο εργοστάσιο θα μας επιτρέψει να διεισδύσουμε πιο αποτελεσματικά στις μεγάλες αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εξειδίκευσή μας, θα ανοίξουμε νέες αγορές που προσφέρουν προοπτικές για μακροχρόνια και διατηρήσιμη ανάπτυξη».

Και συνέχισε: «Οι δραστηριότητές μας στη Ρουμανία, όπου κάναμε τη μεγαλύτερη επένδυση έξω από την Ελλάδα, είναι στρατηγικής σημασίας για την πρόσβασή μας στις ευρωπαϊκές αγορές».
Το εργοστάσιο έχει ικανότητα υποδοχής του γάλακτος έως και 40.000 λίτρα ανά ώρα και τρεις γραμμές παραγωγής: γιαούρτι (120 τόνοι / ημέρα), τυρί (100 τόνοι / ημέρα) και γάλα (PET: 16.000 λίτρα / ώρα, πακέτο Tetrapak: 10.500 λίτρα / ώρα). Αυτή η μεγάλη παραγωγική ικανότητα επιτρέπει την κάλυψη της εγχώριας ζήτησης, αλλά και αυτής στις διεθνείς αγορές, σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Η νέα μονάδα θα παράγει ολοκληρωμένη σειρά γαλακτοκομικών προϊόντων, βασισμένη στην αξιοποίηση όλων των εξελίξεων στον χώρο της τεχνολογίας και της καινοτομίας για τη διασφάλιση ολικής ποιότητας σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας. Εχει, δε, υιοθετήσει το αυστηρότερο πλαίσιο διασφάλισης ποιότητας, κατέχοντας σειρά πιστοποιητικών (ISO 9001:2008, ISO 14001:2004, ISO 22000:2005, BRC, IFS, EURO CERT). Για το σκοπό αυτό συνεργάζεται επίσης και με Διεθνή Εργαστήρια, Ανεξάρτητους Φορείς, καθώς και Πανεπιστήμια.

Το νέο εργοστάσιο διαθέτει τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό για την υποδοχή και μεταποίηση του γάλακτος, καθώς και την τεχνολογία για την απόδοση τελικών προϊόντων συσκευασίας «Όλυμπος». Η υψηλού επιπέδου τεχνολογία παρέχει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και τα προϊόντα εγγυώνται την ποιότητα και την ασφάλεια όσον αφορά στα τρόφιμα, αλλά ταυτόχρονα, τη θρεπτική αξία και τη γεύση τους.

Τα προϊόντα διανέμονται ήδη σε εθνικό επίπεδο σε όλα τα μεγάλα δίκτυα σούπερ μάρκετ και τις υπεραγορές της Ρουμανίας.
"Κατά τα τελευταία 12 χρόνια, έχουμε επικεντρωθεί σε βαθιά μελέτη κατανόησης των καταναλωτών, της φιλοσοφίας και τις προτιμήσεις τους, όσον αφορά την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων. Εν τω μεταξύ, έχουμε χτίσει ισχυρές σχέσεις με τους τοπικούς αγρότες για την εξασφάλιση της ποιότητας στις πρώτες ύλες για όλα τα προϊόντα μας », δήλωσε ο κ. Ηλίας Πλιάτσικας, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΥΜΠΟΣ στη Ρουμανία.


Ομάδα είναι παρούσα στη Ρουμανία από το 1999, μία μονάδα μεταποίησης γάλακτος στη Baraolt, Covasna. Στα τελευταία 12 χρόνια, αναπτύξει πολλά προγράμματα για την υποστήριξη της Ρουμανίας γεωργούς να βελτιώσουν τη μέθοδό τους για την ανάπτυξη και τη φροντίδα των ζώων και για την επίτευξη των υψηλότερων δυνατών προτύπων ποιότητας στις δραστηριότητες που σχετίζονται με τη συλλογή γάλακτος.
  
Θανάσης Μιχαλάκης


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου