Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας στα Τρίκαλα με «Το μελτεμάκι» Τρίτη 30/8 , 9μ.μ. Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων


Την Τρίτη 30 Αυγούστου, 9μ.μ., στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων (Φρούριο) το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας- Θεσσαλικό Θέατρο παρουσιάζει το πασίγνωστο θεατρικό έργο του Παντελή Χορν τα «Το Μελτεμάκι», σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου.





Παίζουν οι ηθοποιοί:
Νικολέττα Βλαβιανού, Περικλής Καρακωνσταντόγλου, Χριστίνα Μαξούρη, Γεράσιμος Μιχελής, Ελένη Ουζουνίδου, Τζίνη Παπαδοπούλου.


Λίγα λόγια για το έργο:

Το έργο που διαδραματίζεται σε κάποια ακρογιαλιά της Σύρου, αποπνέει μια Αιγιοπελαγίτικη αύρα και είναι νοτισμένο από την αρμύρα της θάλασσας. Το «Μελτεμάκι» είναι γραμμένο με πολύ μαστοριά, άριστη θεατρική δομή, σπαρταριστό λόγο, έξυπνα κωμικά ευρήματα και ωραίους θεατρικούς χαρακτήρες. Υπάρχει ένας  διάχυτος ερωτισμός που για λίγο θ΄ απειλήσει τις σχέσεις των ηρώων, αλλά την «φουρτούνα» που θα προκαλέσει ένα «μελτεμάκι» θα την διαδεχτεί η γαλήνη.

Στο έργο του Παντελή Χόρν η δράση εξελίσσεται στο εσωτερικό ενός παλιού νησιώτικου σπιτιού.

Εμείς την μεταφέραμε στην αμμουδιά, κοντά  στο κύμα, τους γλάρους και τ΄ αστέρια. Ένα παλιό γραμμόφωνο θα συνοδεύει τις διαθέσεις των ηρώων και οι νησιώτικες τσαμπούνες των πανηγυριών του Δεκαπενταύγουστου θα αναστατώσουν τα ερωτικά ένστιχτα των ηρώων και θα προκαλέσουν ξεκαρδιστικές καταστάσεις



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου