Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Βανδαλισμοί στα έργα του οδικού κυκλώματος Μετεώρων


Συνεχίζουν ανενόχλητοι την δράση τους οι «καλλιτέχνες» των κτισμάτων και των πινακίδων.
Γράψαν συνθήματα σε τοίχους αντιστήριξης και πινακίδες







Το πρόβλημα με τις ασχήμιες που γράφονται σε δημόσια κτίρια, τοίχους, πινακίδες κ.ά. είναι γνωστό.
Όπου και να κοιτάξει κάποιος το μάτι του θα δει αυτές τις ασχήμιες που γράφονται από αγνώστους και δυσφημούν τους χώρους αλλά και γενικότερα τις περιοχές που παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα.

Είναι ένα θέμα (πρόβλημα) που έχει επισημανθεί επανειλημμένα και δη όταν τα φαινόμενα αυτά βρίσκονται σε έξαρση, χωρίς ωστόσο να έχει αντιμετωπιστεί επαρκώς.

Το αποτέλεσμα των πράξεων αυτών κάποιων ασυνείδητων είναι τραγικό αφού τόσο το δημόσιο επιβαρύνεται με το κόστος αποκατάστασης των ζημιών, όσο και οι ιδιοκτήτες.

Όλα αυτά τα φαινόμενα παρατηρούνται νυχτερινές ώρες και από κάποιους που θεωρούν πως έτσι θα εκφράσουν καλύτερα τα προσωπικά τους μηνύματα για ομάδες, κόμματα κ.ά.

Αλλοίμονο όμως αν αυτά τα πιστεύω γίνονται αφορμή να προσβάλουν θρησκευτικά μνημεία και δημόσιους χώρους που είναι η ταυτότητα ενός τόπου.


Ξαναχτύπησαν στα Μετέωρα

Δεν πρόλαβε καλά – καλά να στεγνώσει ο ασβέστης των τοίχων αντιστήριξης και των πεζουλιών στο οδικό κύκλωμα Μετεώρων και να που οι συνήθεις ύποπτοι ξαναχτύπησαν.

Άγνωστοι προέβησαν στην αναγραφή διαφόρων συνθημάτων στους τοίχους αντιστήριξης και πινακίδες στην διασταύρωση του δρόμου (προς Άγιο Στέφανο και Μεγάλο Μετέωρο).

Τα συνθήματα αφορούν ποδοσφαιρικές ομάδες και δείχνουν την αδιαφορία όλων αυτών που προέβησαν στις πράξεις για τον σεβασμό στον χώρο.

Ανάλογα συνθήματα έχουν γραφεί και στο λυόμενο κτίριο του οδηγισμού Καλαμπάκας που βρίσκεται όπισθεν του Δημαρχείου, στο κέντρο της πόλης.

Μιλώντας στην στήλη μας ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Ζαρόπουλος ανέφερε ότι το φαινόμενο αυτό έχει απασχολήσει πολλές φορές τον Δήμο.

Δεν επιθυμεί είπε να οδηγηθούν στην Αστυνομία παιδιά 15 και 17 ετών αλλά από την άλλη πρέπει να προστατευτεί και η πόλη.
Κάνει έκκληση προς τους γονείς να συνετίσουν τα παιδιά τους και να τους δώσουν να καταλάβουν πως δεν μπορεί κάποιος να καταστρέφει τα πάντα χωρίς συνέπειες.
Υποσχέθηκε πως εντός των ημερών θα γίνει και πάλι καθαρισμός των χωρών που γράφτηκαν συνθήματα.
Εκείνο που θα πρέπει να επισημάνουμε εδώ είναι το γεγονός ότι ο Μετεωρίτικος χώρος αν και έχει χαρακτηρισθεί ιερός, με ειδικό νόμο, εν τούτοις οι δράσεις που αναπτύσσονται εντός αυτού μόνο την ιερότητα δεν σέβονται. Βεβαίως το ζήτημα αυτό παραμένει ανοιχτό δεδομένου ότι ο σεβασμός που απαιτεί ο Μετεωρίτικος χώρος επαφίεται σ’ όλους μας που με τις ενέργειες και τις πράξεις μας θα πρέπει να τον προστατεύουμε, δεδομένου ότι η πρόσβαση είναι ελεύθερη, κάτι ιδιαίτερα δύσκολο. Ίσως εκείνο που χρειάζεται άμεσα είναι περισσότερη αστυνόμευση τις νυχτερινές κυρίως ώρες.

ΕΡΕΥΝΑ - Βαγγέλης Γκιάτας   

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου