Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

"Καθόλου η καθαρό ποδόσφαιρο" λέει ο Νικιτιάδης


Για την απόφαση της ΕΕΑ σχετικά με τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, αλλά και γενικότερα για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, σε εκπομπή του «Sentra».






«Η μόνη πολιτική απόφαση είναι αυτή που σχετίζεται με την βούληση της Πολιτείας για εξυγίανση του ποδοσφαίρου. Αυτό σημαίνει πως όλα τα όργανα πρέπει να λειτουργούν με ανεξαρτησία και αντικειμενικό τρόπο. Η βούληση της κυβέρνησης είναι να ξεκαθαρίσει το ποδόσφαιρο.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ως παρέμβαση στην λειτουργία του ανεξάρτητου οργάνου, όπως είναι η ΕΕΑ» είπε αρχικώς και συνέχισε: «Έκρινε με συγκεκριμένο τρόπο, τώρα έπραξε με βάση τα νέα δεδομένα. Δεν υπάρχει βιτρίνα πίσω από την καταδικασμένη διοίκηση. Δεν μπορείς να παρέμβεις στον προσωπικό βίο των ατόμων, αν δεν υπάρχουν αποφάσεις των πολιτειακών οργάνων.

Αναφερόμαστε σε εγκλήματα σχετικά με το ποδόσφαιρο. Αν στο παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις δεν λειτούργησαν με τον ίδιο τρόπο, κακώς έπραξαν.

Σήμερα λειτούργησαν με ανεξαρτησία και εξέτασαν τις περιπτώσεις. Βασάνισαν τα στοιχεία, τα έψαξαν και κατέληξαν στην συγκεκριμένη απόφαση, κάνοντας τη δουλειά τους με σωστό τρόπο. Επιτέλους η Πολιτεία κινείται και έθεσε τα συντεταγμένα όργανα στο καθήκον τους να λειτουργήσουν όπως πρέπει».

Για το αν έχουν πολιτικό κόστος οι κυβερνητικές αποφάσεις, απάντησε: «Δεν υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος. Το είχε πει και ο πρωθυπουργός αρκετές φορές. Αυτό εκφράζεται στην πολιτική ζωή, που παίρνουμε σκληρές αποφάσεις μέσα στην κοινωνία.

Χθες στην ομιλία του με θέμα την παιδεία, αναφέρθηκε και στο ποδόσφαιρο και τους παραγοντίσκους, όπου και αν βρίσκονται. Υπάρχει πολιτικό κόστος, αλλά ο κόσμος βλέπει, αντιλαμβάνεται και καταλαβαίνει πως όλα αυτά γίνονται με σκοπό να γίνει η χώρα μας μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτεία».

Και για το αν πρέπει ή όχι να αρχίσει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα σχολίασε: «Η αρμοδιότητα είναι της Σούπερ Λίγκα και της ΕΠΟ. Πιστεύω πως έχουν την ωριμότητα να κρίνουν αν πρέπει να αρχίσει ή όχι το πρωτάθλημα. Αν βρισκόμουν ενώπιον έξι, οκτώ, δέκα προσφυγών, αιτήσεων αναστολών, θα ήμουν σε δύσκολη θέση να αποφασίσω αν θα αρχίσει το πρωτάθλημα. Θα το δουν οι αρμόδιοι το πρόβλημα και θα πράξουν ως έχει.

Δεν είναι και τραγικό να μην αρχίσει το πρωτάθλημα. Ξέρουν ποιες είναι οι ομάδες που διεκδικούν την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα και ποιες δεν θέλουν να υποβιβαστούν. Είμαι βέβαιος πως η πλειοψηφία των φιλάθλων λατρεύει να δει ένα «καθαρό» ποδόσφαιρο».


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου