Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Μήπως κ. Δήμαρχε να τους αλυσοδένατε;


Το επίμαχο άρθρο του Χρήστου Κοντού στην εφημερίδα "Ενεργός Πολίτης"







Το άρθρο που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Λάππα να καταγγείλει τιν κ. Κοντό στην Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας 


=============

"Είδηση πανελλαδικού ενδιαφέροντος αποτέλεσε η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής να τοποθετήσει «τσιπάκι» στους δημοτικούς υπαλλήλους του Δήμου Τρικάλων, ώστε να προσέρχονται και να αποχωρούν στην ώρα τους από την εργασία.

Η αλήθεια είναι πως οι κατά καιρούς δήμαρχοι επιχείρησαν με διάφορα τεχνάσματα να βάλουν σε μια τάξη τους δημοτικούς υπαλλήλους (οι οποίοι δεν διαφέρουν σε τίποτα από άλλους συναδέλφους τους του Δημοσίου), αλλά κανείς δεν το πέτυχε.

Προφανώς ο λόγος δεν ήταν η αδιαφορία, η τεμπελιά ή αν θέλετε ο ζαμανφουτισμός των συγκεκριμένων υπαλλήλων, αλλά η σχέση εξάρτησης που είχαν με τους εκάστοτε δήμαρχους, αντιδημάρχους και συμβούλους.

Είναι οι ίδιοι υπάλληλοι που προεκλογικά έτρεχαν στα πολιτικά γραφεία των υποψηφίων δημάρχων και οι ίδιοι δήμαρχοι που τους χτυπούσαν την πλάτη και είτε τους έταζαν ευθέως την αναβάθμισή τους, είτε την ευνοϊκή αντιμετώπισή τους. Μάλιστα κατά καιρούς ακούστηκαν και ευτράπελα του τύπου υπάλληλοι να δουλεύουν και προσωπικές επιχειρήσεις δημάρχων ή πολιτικών παραγόντων του δήμου.

Άρα η λογική κύριοι της δημοτικής αρχής (την οποία ξέρετε και κατά καιρούς ως αντιπολίτευση αναφέρατε), δεν είναι ούτε τα «τσιπάκια», ούτε οι κάρτες, ούτε οι έφοδοι στα γραφεία. Ακόμη και να τους αλυσοδέσετε πάλι θα φύγουν, γιατί εσείς βαστάτε τα κλειδιά και κατά το δοκούν, τους τα δίνετε.

Εκτός και αν ήδη βρέθηκε η εταιρία που θα… δοθεί η μελέτη και η προμήθεια του νέου συστήματος…"



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου