Σχετικά με το πώς διατέθηκε μέχρι στιγμής, το ποσό των 3.000 ευρώ που έχει λάβει η δημοτική κοινότητα Τρικκαίων, αλλά και απαριθμώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα, μιλά ο κ. Χρήστος Κωνσταντός (πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Τρικκαίων)
«Η δημοτική κοινότητα Τρικκαίων, τους οχτώ μήνες που ουσιαστικά λειτουργεί το νέο αυτοδιοικητικό σύστημα, διαχειρίστηκε την πάγια προκαταβολή των 3.000 ευρώ, όπως ορίζεται από τον ίδιο τον «Καλλικράτη».
Αυτό το ποσό, το διαθέσαμε για έργα καθημερινότητας και από εκεί και πέρα, ταμιακά, αδυνατεί ο Δήμος να μας ανανεώσει το ποσό, το οποίο σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» θα έπρεπε να ανανεώνεται, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε κοινότητας.
Ένα μέρος του ποσό των 3.000 ευρώ, διατέθηκε για την αγορά λαμπών, χρονοδιακοπτών και αυτοματισμών, για το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού της πόλης των Τρικάλων, μιας και δεν προχώρησε ακόμη η δημοπρασία του Δήμου για την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού για όλες τις κοινότητες του διευρυμένου Δήμου Τρικκαίων.
Ένα άλλο μέρος του ποσού, διατέθηκε για προμήθεια οικοδομικών υλικών (καρφιά, στριφόνια, βίδες και άλλα υλικά που χρησιμοποιεί η τεχνική υπηρεσία) που δεν μπορούσε να αγοράσει ο Δήμος, είτε λόγω οικονομικής δυσπραγίας, είτε λόγω παλαιότερων οφειλών προς τους προμηθευτές.
Προμηθευτήκαμε επίσης ξυλεία για να επισκευάσουμε τα παγκάκια.
Έχει μείνει ένα μέρος του ποσού, περίπου 1.000 ευρώ, το οποίο το προορίζουμε για την ανανέωση των παιδικών χαρών. Συναντάμε όμως δυσκολίες στην διαχείριση του προσωπικού για να μπορέσουν να γίνουν αυτές οι εργασίες. Δυστυχώς στο Δήμο Τρικκαίων, υπάρχουν πολλοί διοικητικοί υπάλληλοι, αλλά όχι εργάτες.
Εμείς ως δημοτική κοινότητα, εάν μας διέθεταν κατά αποκλειστικότητα ένα ξυλουργό, ένα σιδηρουργό και ένα ελαιοχρωματιστή από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, με ελάχιστα έξοδα, θα μπορούσαμε να ανανεώσουμε όλες τις παιδικές χαρές της κοινότητάς μας, που είναι γύρω στις 35».
Τα προβλήματα και το «μοίρασμα» της πόλης σε τομείς
Ο κ. Χρήστος Κωνσταντός, δηλώνει, ότι στην λειτουργία της η δημοτική κοινότητα Τρικκαίων δεν αντιμετωπίζει κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα. «Ως δημοτική κοινότητα, έχουμε «μοιράσει» την πόλη γεωγραφικά σε 9(εννέα) τομείς και κάθε σύμβουλος του συνδυασμού μας που μετέχει στην δημοτική κοινότητα Τρικκαίων, έχει από ένα τομέα. Κάθε σύμβουλος, καταγράφει τα προβλήματα του κάθε τομέα και το ίδιο έχουμε προτείνει να κάνουν και οι άλλοι συνδυασμοί της δημοτικής αρχής.
Τα κυριότερα προβλήματα που έχουν καταγραφεί, αφορούν την καθημερινότητα (αποκομιδή σκουπιδιών, κόψιμο χόρτων, αποκομιδή κλαδιών που πετάνε οι κάτοικοι όταν καθαρίζουν τις αυλές ή τα οικόπεδά τους). Αφορούν όμως και τις ασφαλτοστρώσεις ορισμένων δρόμων, είτε γιατί είναι ακόμα χωμάτινοι και δημιουργούν προβλήματα προσπέλασης τον χειμώνα, είτε γιατί η ασφαλτόστρωσή τους χρειάζεται συντήρηση. Δυστυχώς όμως, οι ασφαλτοστρώσεις δεν υπάγονται στην αρμοδιότητα της δημοτικής κοινότητας. Βέβαια, θα πρέπει να πούμε, ότι οι ασφαλτοστρώσεις εντός της πόλης έχουν ξεκινήσει, όμως και εμείς ως δημοτική κοινότητα έχουμε έτοιμες προτάσεις προς ασφαλτόστρωση, τις οποίες και έχουμε κάνει στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου».
Η ονοματοδοσία των δρόμων
«Μέσα στις αρμοδιότητες μας είναι και οι προτάσεις ονοματοδοσίας των δρόμων και πλατειών.
Έχουμε κάνει ήδη μια πρόταση για δυο οδούς και μια πλατεία. Μια οδός είναι παραποταμίως στον Αγιομονιώτη ποταμό, που δεν έχει όνομα και αρίθμηση και επειδή υπάρχουν και επαγγελματικές στέγες, οι κάτοικοι ζητούν ονοματοδοσία. Προτείναμε η οδός να ονομαστεί «Ματσόπουλου», προς τιμή του δωρητή του πάρκου Ματσόπουλου.
Ένα κομμάτι της οδού στα Αλώνια Μπάρας, προτείναμε να ονομαστεί σε οδό «Χαράλαμπου Κουτσούμπα» προς τιμή ενός στρατιώτη που έμενε στην περιοχή και έχασε την ζωή του πριν από δέκα χρόνια, σε ώρα υπηρεσίας στο στρατό.
Επίσης η καινούργια πλατεία που φτιάχνεται δίπλα στην πλατεία Βουβής, προτείναμε να ονομαστεί πλατεία «Μαϊμανάκου» επειδή το μεγαλύτερο μέρος της πλατείας, ανήκε παλαιότερα στην ιδιοκτησία των αδελφών Μαϊμανάκου».
Λέλα Κατεχάκη
Δημοσίευσέ το στο:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου