Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Χαμόγελα στον ΑΟΤ - Δικαίωση Πλεξίδα: «Τα’ λεγα, δεν με πίστευε κανείς...»


Δηλώσεις από τους Βαγγέλη Πλεξίδα μεγαλομέτοχο των Τρικάλων και από τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ Νίκο Μαχλά αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της είδησης ότι πιθανότατα δεν θα ισχύσει η διαδικασία της αδειοδότησης για τις ομάδες της Football League.






Ο Νίκος Μαχλάς τόνισε: "Ηταν η πιο δίκαιη λύση. Τα κριτήρια της αδειοδότησης για τις ομάδες της Football League είναι υπερβολικά αυστηρά. Εχουν οι ομάδες της Football League τα ίδια έσοδα από χορηγίες και τηλεοπτικά δικαιώματα με τις ομάδες της Super League; Σε καμία περίπτωση. Υπερβολικά αυστηρά είναι τα κριτήρια και για τη Super League, μπορώ να πω.

Προσωπικά την φανταζόμουν αυτήν την εξέλιξη. Ετσι και αλλιώς είχαμε προνοήσει, η ομάδα συνέχιζε τις προπονήσεις. Είμαστε επίσης υπέρ της συμμετοχής 18 ομάδων στη Super League ανεξάρτητα από το αν μετέχει ο ΟΦΗ ή όχι. Υπάρχουν ομάδες με ιστορία και κόσμο, ποδοσφαιρομάνες πραγματικές όπως ο ΟΦΗ, ο Παναιτωλικός, ο ΠΑΣ Γιάννινα ή η Δόξα Δράμας".

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Πλεξίδας δήλωσε: "Ετσι όπως ήρθαν τα πράγματα η ΕΠΟ κράτησε την τελευταία στιγμή το ανάστημά της. Ας ελπίσουμε ότι έτσι θα εξελιχθεί και η υπόθεση με τις πλαστές ενημερότητες. Τα Τρίκαλα είναι μία ομάδα που έχει αδικηθεί όσο λίγες. Ευτυχώς που δεν επικράτησαν οι μάγειροι".

Για την διαδικασία των πλέι οφ ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ μίλησε με γρίφους: «Εγώ ήθελα η ομάδα μου να συμμετάσχει στα πλέι οφ και να εγκαταλείψω στην συνέχεια. Δεν θα ασχοληθώ με τα παιχνίδια αυτά...»

======================


Ανατροπή σκηνικού φαίνεται πως έχουμε στο θέμα των αδειοδοτήσεων του ΟΦΗ και του ΑΟΤ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Onsports. Αυτό συνέβη έπειτα από την παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα της UEFA Τζιάνι Ιφαντίνο στην ΕΠΟ σχετικά με τα κριτήρια που έχει θέσει η ομοσπονδία για την αδειοδότηση των ΠΑΕ της Football League.

Ο Ιφαντίνο διαπίστωσε ότι τα κριτήρια για την δεύτερη τη τάξει κατηγορία είναι πολύ αυστηρά και μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι δυνατόν να έχετε τα ίδια κριτήρια για τις αδειοδοτήσεις σε Super League και Football League. Εχετε τα αυστηρότερα κριτήρια σε όλη την Ευρώπη όσον αφορά τη δεύτερη κατηγορία!».

Η γνωμοδότηση του Ιφαντίνο για το θέμα αναμένεται να φτάσει στα χέρια της ΕΠΟ την επόμενη εβδομάδα και θα λέει ότι με βάσει τα κριτήρια που έχει η ομοσπονδία αυτή την εποχή, ορθώς ο ΟΦΗ και τα Τρίκαλα δεν πήραν αδειοδότηση, εντούτοις θα τονίζει ότι κακώς η ΕΠΟ έχει τόσο αυστηρά κριτήρια για ομάδες της Football League.

Στην ελληνική ομοσπονδία έπειτα από αυτές τις εξελίξεις έχουν ταρακουνηθεί αρκετά και προτίθενται να πάρουν δραστικές αποφάσεις. Ποιες είναι αυτές; Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να ανακοινώσουν την Παρασκευή (24/06) στο ΔΣ που θα γίνει ότι κάνουν δεκτή την εισήγηση του Ιφαντίνο και στα play off θα πάρουν μέρος ο ΟΦΗ και τα Τρίκαλα. Την τετράδα θα συμπληρώσουν ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας. Δηλαδή, οι ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας της Football League. Αυτό θα συμβεί διότι θα ακυρωθεί για φέτος η διαδικασία των αδειοδοτήσεων στην Football League, συνεπώς στο μίνι πρωτάθλημα θα λάβουν μέρος όσοι έχουν καταλάβει τις θέσεις 3 έως 6 στην βαθμολογία.

Οσο για το πότε θα ξεκινήσουν τα play off εφόσον επιβεβαιωθούν όλα τα παραπάνω , το λόγο έχει η ηγεσία της Football League. Εντός της εβδομάδας αναμένεται να συγκληθεί ΔΣ, να επικυρωθεί η βαθμολογία, να γίνει η κλήρωση και να ξεκινήσουν οι αγώνες. Αυτό μπορεί να συμβεί πιθανότατα και την Κυριακή (27/06).




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου