Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Κώστας Αγοραστός: Επί θύραις οι πληρωμές για την μεταφορά μαθητών


Την άποψη ότι «η κεντρική κυβέρνηση έπρεπε να αντιδράσει γρηγορότερα» στο θέμα της μεταφοράς μαθητών εξέφρασε για ακόμη μια φορά ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε το απόγευμα της Τετάρτης με τους μεταφορείς (αστικά - υπεραστικά ΚΤΕΛ, ταξί, άλλοι μεταφορείς) των μαθητών στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.






 Ο κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε ότι η αιρετή Περιφέρεια κλήθηκε από την κεντρική κυβέρνηση να διαχειριστεί μια εξαιρετικά σύνθετη κατάσταση με δεδομένο αφ’ ενός ότι οι συμβάσεις είχαν υπογραφεί από τις πρώην νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις για τη χρονιά 2010-2011 κι αφ’ ετέρου ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να περικόψει κατά 20% τα οφειλόμενα ποσά λίγο πριν ολοκληρωθεί το μεταφορικό έργο.

«Πώς να διαπραγματευθούμε την αναθεώρηση υπογεγραμμένων συμβάσεων στη λήξη τους;», διερωτήθη ο κ. Κ. Αγοραστός και είπε για ακόμη μια φορά ότι για λόγους δικαιοσύνης η περικοπή του 20% στα κονδύλια για το 2010 έπρεπε να υπολογιστεί στο αρχικό ποσό κι όχι το οφειλόμενο.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας επανέλαβε ότι επίκεινται πληρωμές ύψους 3,2 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή της μεταφοράς μαθητών ως το τέλος 2010, ενώ ανέφερε ότι παρενέβη στην κυβέρνηση ώστε να εκταμιευθούν το συντομότερο και οι σχετικές πιστώσεις για το 2011 καθώς η σχολική χρονιά οδεύει προς το τέλος της και πρέπει να αντιμετωπιστούν οι παρατηρούμενες κοινωνικές και οικονομικές στρεβλώσεις.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ισορροπώντας την κατανομή κονδυλίων, έχει καλλιεργήσει σχέση εμπιστοσύνης με τους μεταφορείς των μαθητών (αστικά - υπεραστικά ΚΤΕΛ, ταξί, άλλοι μεταφορείς) προκειμένου να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα η μεταφορά μαθητών κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά», είπε ο κ. Κ. Αγοραστός αναλύοντας τις ενέργειες στις οποίες προέβη η αιρετή Περιφέρεια για να εξοφληθούν οι υποχρεώσεις της Πολιτείας προς τους μεταφορείς.

Για την ειδική περίπτωση του Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων, ο κ. Αγοραστός, επανέλαβε ότι «θα αρθεί η αδικία» στην καταβολή οφειλών και ότι θα υπάρξει ισόρροπη αντιμετώπιση με τα υπόλοιπα Αστικά ΚΤΕΛ της Θεσσαλίας.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου