Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Οι Μύθοι του Αισώπου ψυχαγωγούν τα παιδιά στο Δημοτικό Κουκλοθέατρο του ΠΟΔΤ


Το Δημοτικό Κουκλοθέατρο επισκέφθηκαν και παρακολούθησαν την παράσταση «Οι Μύθοι του Αισώπου», τα παιδιά του 32ο Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων.






Οι Μύθοι του Αισώπου αποτελούν ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας και εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να διαβάζονται από μικρούς και μεγάλους.

Δεν έχουν μόνο μεγάλη λογοτεχνική αξία αλλά και παιδαγωγική καθώς περιέχουν συμβολισμού και μηνύματα που διδάσκουν και καλλιεργούν την προσωπικότητα του ανθρώπου, ιδιαίτερα δε τα παιδιά στα οποία εμπνέουν αξίες και αρετές.


Η μεταφορά των πασίγνωστων αριστουργημάτων με τους Μύθους του Αισώπου σε Θέατρο Κούκλας έγινε από τον εμψυχωτή Νίκο Τζίκα  και προσέδωσε στο κλασσικό κείμενο νέες θεατρικές διαστάσεις. Επίσης η μουσική επένδυση συνέβαλε ώστε η παρουσίαση των μύθων να είναι ευχάριστη στα παιδιά και πέρα από το διδακτικό σκοπό να τα ψυχαγωγήσει.



Οι παραστάσεις δίνονται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή 7.30 το απόγευμα στο χώρο του πρώην στρατοπέδου «Παπαστάθη» (Οδός Βασίλη Τσιτσάνη 48), με είσοδο  ελεύθερη για όλους.

Επίσης πραγματοποιούνται οργανωμένες πρωϊνές παραστάσεις κατόπιν συνεννοήσεως για σχολικά τμήματα. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2431073066.


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου