Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Ο Νομάρχης στο «Πάει μακριά η βαλίτσα» του ANT1


Στην εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού ANT1 «Πάει μακριά η βαλίτσα» μίλησε την Παρασκευή 11-12-1009 ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης.





Ο Νομάρχης Τρικάλων εστίασε στις ομορφιές του νομού μας που προσφέρονται ιδιαίτερα για χειμερινό τουρισμό, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε για τον ορεινό όγκο, όπως την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα, τον Ασπροπόταμο, την Ελάτη, το Περτούλι και το Χιονοδρομικό Κέντρο.
Ο Νομάρχης κ. Βλαχογιάννης μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Τα Τρίκαλα είναι το σταυροδρόμι του βουνού και του κάμπου, είναι η περιοχή που δεν της λείπει τίποτα από μαγευτικά τοπία. Υπάρχει ένας καταπληκτικός, μοναδικός ορεινός όγκος, με τα Μετέωρα, το Χιονοδρομικό Κέντρο, με ποτάμια, με την άγρια φύση.

Ήδη τα πρώτα χιόνια κάνανε την εμφάνισή τους και το Χιονοδρομικό Κέντρο είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες από αύριο Σάββατο».

Σε ερώτηση για τις πιο όμορφες διαδρομές στο Νομό ο Νομάρχης Τρικάλων ανέφερε την διαδρομή από Καλαμπάκα προς Ασπροπόταμο, με ένα πολύ καλό οδικό δίκτυο, ο επισκέπτης έχει άμεση επαφή με τη φύση, υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία και εστιατόρια.
Επίσης ανέφερε τις διαδρομές από Ασπροπόταμο προς το Μέτσοβο και από Ασπροπόταμο προς Ήπειρο, Ματσούκι, να περάσει τα Τζουμέρκα.

«Μπορεί κάποιος να βρει τα πάντα στο Νομό Τρικάλων, πιστεύω ότι είμαστε από τους πιο οργανωμένους Νομούς, έχουμε εθελοντικές ομάδες διάσωσης που βοηθούν σε δύσκολες καταστάσεις. Θα πρέπει να αναφερθώ και στην Καλαμπάκα η οποία με τα μοναστήρια είναι ένα εντυπωσιακό και πανέμορφο τοπίο και εκεί κανείς μπορεί να βρει τα πάντα, είναι ένας από τους παλαιότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας».

«Η πόλη των Τρικάλων είναι από τις πόλεις που σφύζουν από ζωή και η παλιά πόλη είναι ένας εντυπωσιακός προορισμός. Είναι τα στενά του Σακαφλιά, το κάστρο από την εποχή του Ιουστινιανού, τις πολλές παλιές εκκλησίες, το ρολόι, το ποτάμι που διασχίζει την πόλη, πολλά εμπορικά καταστήματα, καθαρούς δρόμους».






Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου