Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ο Σ. Χατζηγάκης φέρνει ξανά τις καταργήσεις σχολείων στη Βουλή


Ο βουλευτής Ν. Τρικάλων και πρώην υπουργός χαρακτηρίζει «επιζήμια» την απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας





Επανέρχεται, με δεύτερη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Ν. Τρικάλων και πρώην υπουργός κ. Σ. Χατζηγάκης, στο μείζον ζήτημα των συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων της περιοχής μας.

 Ο κ. Χατζηγάκης χαρακτηρίζει επιζήμια την σχετική απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας σημειώνοντας παράλληλα πως «συνεχίζεται να διογκώνεται η οργή των πολιτών για την απαράδεκτη αυτή –και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές και χωρίς καμία μελέτη–απόφαση της Κυβέρνησης». Ο τρικαλινός πολιτικός κατέθεσε το ψήφισμα της ΕΛΜΕ Ν. Τρικάλων  «η οποία δηλώνει την κάθετη και κατηγορηματική αντίθεσή της στην πρόθεση της Κυβέρνησης, η οποία αν πραγματοποιηθεί θα επιφέρει τεράστιες δυσκολίες και ανατροπές στην καθημερινή ζωή χιλιάδων οικογενειών του νομού».

Ο κ. Χατζηγάκης τονίζει ότι «τα δημόσια σχολεία αποτελούν ένα βασικό μέσο ανάπτυξης πολιτισμού αλλά και ενότητας μεταξύ των κατοίκων. Το ενδεχόμενο κατάργησης σχολείων βρίσκει κάθετα αντίθετους τους κατοίκους του Νομού Τρικάλων, οι οποίοι αγωνίζονται για το αυτονόητο δικαίωμά τους για δωρεάν δημόσια παιδεία στον τόπο διαμονής τους και αντ’ αυτού έρχονται αντιμέτωποι μ’ ένα κράτος που τους αντιμετωπίζει ως πολίτες β’ κατηγορίας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα στο Νομό Τρικάλων είναι η πρόθεση της Κυβέρνησης να καταργήσει τα Γυμνάσια (μεταξύ πολλών άλλων) Φήκης, Ζάρκου, Ριζώματος και Μεγάρχης. Απόφαση που έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων, οι οποίοι αρνούνται να υποβάλλουν τα παιδιά τους στην ταλαιπωρία και στον κίνδυνο της καθημερινής μεταφοράς τους προς άλλα σχολεία και αντιστέκονται στο ενδεχόμενο να δουν τα χωριά τους να ερημώνουν και τις άριστες κτιριακές υποδομές να ρημάζουν».

Καταλήγοντας ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός ερωτά την Υπουργό Παιδείας εάν  «προτίθεται να σταματήσει τη διαδικασία κατάργησης και συγχώνευσης σχολείων ή θα αναλάβει η κυβέρνηση την ευθύνη για την άνευ προηγουμένου επιχειρούμενη υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας, για την ορατή πιθανότητα ερημοποίησης της ελληνικής υπαίθρου και για την πλήρη ανατροπή του οικογενειακού σχεδιασμού για χιλιάδες πολίτες;».



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου