Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ευρεία σύσκεψη για τους ελέγχους στην Τρικαλινή αγορά ενόψει Πάσχα


Η  σύσκεψη ήταν συνέχεια αυτής που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού, των εμπλεκόμενων φορέων και συλλόγων κτηνοτρόφων.





Ευρεία σύσκεψη για τους ελέγχους στην τοπική αγορά ενόψει εορτών του Πάσχα, πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη, στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Μιχαλάκη και παρουσία του Συλλόγου Αγελαδοτρόφων, του Συλλόγου Κρεοπωλών και των Διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής.


Στη σύσκεψη συζητήθηκε το θέμα των ελέγχων από τα μικτά κλιμάκια, ενώ οι σύλλογοι κτηνοτρόφων έθεσαν το θέμα των ελληνοποιήσεων και της γραφειοκρατίας.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης ανέφερε:

«Πρέπει οι έλεγχοι να γίνουν πιο εντατικοί σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε ετοιμάσει τα μικτά κλιμάκια που θα κάνουν ελέγχους σε κρεοπωλεία και σφαγεία.

Συγχρόνως κάναμε μια κουβέντα ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες που θα κάνουνε ελέγχους να δώσουνε τον καλύτερο τους εαυτό και συγχρόνως να παροτρύνουν τους κτηνοτρόφους να βγάζουν άδειες διακίνησης ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα παρανομίας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγελαδοτρόφων κ. Βουτσέλας τόνισε ότι πρέπει να γίνουν προσεκτικοί έλεγχοι στο θέμα των ελληνοποιήσεων. «Αυτό είναι που μας καίει όλα τα χρόνια και θέλουμε ο καταναλωτής να ξέρει τι τρώει και σε αυτό πρέπει να βοηθήσουν και οι κτηνοτρόφοι».

Ο κ. Βουτσέλας αναφέρθηκε και στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού χαρακτηρίζοντάς την αρκετά καλή, παρουσία φορέων από πολλούς κλάδους. «Επισημάναμε το θέμα της γραφειοκρατίας, κάτι που θα γίνει και σε νέα σύσκεψη σε τοπικό επίπεδο παρουσία του Περιφερειάρχη».



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου