Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Οκτώ θα είναι οι Aντιδήμαρχοι για το Δήμο Τρικκαίων

Με οκτώ αντιδημάρχους αναμένεται να λειτουργήσει ο δήμος Τρικάλων στα πλαίσια του προγράμματος «Καλλικράτης» διευκολύνοντας σε μέγιστο βαθμό τον δήμαρχο...



...καθώς θα μπορεί να «εξυπηρετεί» τα περισσότερα δημοτικά διαμερίσματα που έχουν ενταχθεί στο νέο δήμο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Τρικκαίων κ. Μιχάλη Ταμήλου, αλλαγές μέχρι την τελευταία στιγμή θα επέλθουν στο σχέδιο της διοικητικής μεταρρύθμισης όπως όλα δείχνουν.

Τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου προβλέπει την αύξηση του αριθμού των αντιδημάρχων.

Ενημέρωση

Για το συγκεκριμένο ζήτημα υπήρξε ενημέρωση στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας. Σύμφωνα με το μέλος του ΔΣ και Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Μιχάλη Ταμήλο ο αριθμός των αντιδημάρχων θα αυξηθεί και σε Δήμους του Νομού Τρικάλων.

Στην τροπολογία αυτή περιλαμβάνονται όσοι δήμοι έχουν από 5 ως 7 διαμερίσματα - σε αυτή την περίπτωση οι συγκεκριμένοι Δήμοι θα έχουν έναν επιπλέον αντιδήμαρχο - καθώς επίσης και οι δήμοι που έχουν από 8 κι άνω διαμερίσματα όπου κι ο αριθμός των αντιδημάρχων θα έχουν 2 επιπλέον αντιδημάρχους.

Σε ό,τι αφορά στον αριθμό των αντιδημάρχων του Δήμου Τρικκαίων ο αριθμός τους θα αυξηθεί και θα ανέλθει σε 8.

Δεινή κατάσταση

Η σημερινή δεινή οικονομική κατάσταση των δήμων, εξαιτίας των πολύ μεγάλων περικοπών στα τακτικά λειτουργικά έσοδά τους, αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ ομόφωνα διαπιστώνει ότι σύμφωνα με την μέχρι τώρα εξέλιξη των χρηματοροών από τον κρατικό προϋπολογισμό προς τους δήμους και τις κοινότητες της χώρας, οι περικοπές των εσόδων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το 2010, από κρατικές επιχορηγήσεις για τα λειτουργικά έξοδά τους θα ξεπεράσουν το 1 δις ευρώ.

Δηλαδή σε σχέση με τα προβλεπόμενα στον προϋπολογισμό του 2010 η μείωση ανέρχεται στο 28% και σε σύγκριση με τα περσινά τακτικά έσοδα η μείωση ανέρχεται στο 36%.

Αποτέλεσμα είναι κατά πρώτον, στην πλειονότητά τους οι ΟΤΑ να αδυνατούν να καταβάλουν τους μισθούς των εργαζομένων στους δήμους και κατά δεύτερον, δήμοι με σοβαρά οικονομικά προβλήματα να αντιμετωπίζουν ακόμη και ζητήματα βιωσιμότητάς τους.

Του Αποστόλη Ζώη



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου