Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα Τρίκαλα ως αντίδραση για το νέο Ασφαλιστικό


Ακόμη ένα συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, πραγματοποίησε απόψε στα Τρίκαλα το ΠΑΜΕ, εξαιτίας της Κυβερνητικής πολιτικής. Αυτή την φορά οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό βρέθηκαν στο «στόχαστρο».



Ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης Γιάννης Μπλάνας, στην αρχή της ομιλίας του, καταδίκασε την Ισραηλινή επίθεση στον στολίσκο της ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Γάζα, όπως καταδίκασε και «τους ηθικούς αυτουργούς τον αμερικάνικο και τον ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό που στηρίζουν, οπλίζουν και ανέχονται τα εγκλήματα του Ισραήλ την ίδια ώρα που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα θύματα της Ισραηλινής επιθετικότητας. Την ίδια ώρα που ματώνουν τους λαούς προσποιούνται και δήθεν διαμαρτύρονται για τα εγκλήματα σε βάρος τους.


Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την ελληνική κυβέρνηση η οποία εδώ και χρόνια συνεργάζεται με την Ισραηλινή κυβέρνηση σε σχέδια επιθετικά όπως για παράδειγμα τις ασκήσεις για πιθανό βομβαρδισμό του Ιράν. Ακόμα και την ώρα που το Ισραήλ δολοφονούσε τους αμάχους στη βάρβαρη επιδρομή, η Ελληνική κυβέρνηση πραγματοποιούσε κοινές ασκήσεις τις οποίες κάτω από τη γενική κατακραυγή αναγκάστηκε να ματαιώσει.

Ακόμα και μετά το μαζικό αυτό έγκλημα εξακολουθεί να καταδικάζει όχι το έγκλημα αλλά την έκταση του εγκλήματος».

Για το ζήτημα του Ασφαλιστικού, ζήτησε από τον λαό « Να απαλλάξει τον τόπο και τη ζωή μας από το ζυγό των μονοπωλίων» και ζήτησε «Να αποσυρθεί τώρα και οριστικά το νέο αντιασφαλιστικό τερατούργημα που κατατέθηκε στη Βουλή, για ψήφιση που είναι κομμένο και ραμμένο στις επιδιώξεις των πλουτοκρατών να απαλλαχθούν και αυτοί και το κράτος τους, από τις ασφαλιστικές εισφορές και να ενισχύονται με ακόμα πιο φθηνό εργατικό δυναμικό».

Στην συνέχεια, ακολούθησε η …κλασική «επίθεση» σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και στην «Αυτόνομη Παρέμβαση», στα …αστικά κόμματα, με την επισήμανση πως «Να είναι σίγουροι όμως ότι οι εργαζόμενοι της χώρας μας θα τους πληρώσουν με το νόμισμα που τους αξίζει», προσθέτοντας πως «Αν οι εργαζόμενοι της χώρας μας είχαν ακούσει τις προειδοποιήσεις του ΠΑΜΕ προεκλογικά και δεν είχαν δώσει δύναμη στο ΠΑΣΟΚ και την Ν.Δ τώρα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα, η πάλη μας πιο εύκολη»…
Μετά την συγκέντρωση, ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

trikalanews.gr



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου