Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Η Σούλα Μερεντίτη στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού για την τουριστική προβολή των Μετεώρων


Η βουλευτής μας Σούλα Μερεντίτη , δεν σταματά να πασχίζει για την ανάδειξη του μοναδικού στον κόσμο μοναστικού συμπλέγματος των Μετεώρων και της γύρω περιοχής.Για το σκοπό αυτό αποτάνθηκε με επιστολή της στον αρμόδιο υπουργό ζητώντας του να πράξει ότι είναι δυνατόν , προκειμένου να προβληθούν τα Μετέωρα με στοχευμένες διαφημιστικές ενέργειες . Η επιστολή της τρικαλινής βουλευτού, έχει ως ακολούθως:

Προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού
Κύριο Παύλο Γερουλάνο

Τρίκαλα, 28 Μαΐου 2010

Θέμα: Προβολή Μετεώρων

Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Τα Μετέωρα αποτελούν ένα μοναδικό στον κόσμο γεωλογικό φαινόμενο και ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Ορθοδοξίας. Μετά το Άγιο Όρος, είναι το μεγαλύτερο και με συνεχή παρουσία -από την εποχή της εγκατάστασης των πρώτων ασκητών μέχρι σήμερα-, μοναστικό σύνολο στον ελλαδικό χώρο. Το 1989, η Unesco ενέγραψε τα Μετέωρα στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς, χαρακτηρίζοντας τα ως ένα πολιτιστικό και φυσικό αγαθό ιδιαίτερης αξίας.

Κύριε υπουργέ,
Τα Μετέωρα τα επισκέπτονται περισσότερα από δύο εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο. Δυστυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία από αυτούς, δεν παραμένει περισσότερο από λίγες ώρες και επισκέπτεται μόνο τα βασικά μοναστήρια. Τα ποσοστά διανυκτέρευσης τουριστών είναι εξαιρετικά χαμηλά. Όμως, στη γύρω περιοχή υπάρχουν εκτός από τα μοναστήρια και άλλες τοποθεσίες με σημαντικά μνημεία και απαράμιλλο φυσικό κάλλος, οι οποίες με τον κατάλληλο σχεδιασμό και προβολή θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε συνδυασμό με τα Μετέωρα, έτσι ώστε οι επισκέπτες να παραμένουν περισσότερες μέρες και να τονωθεί η τουριστική δραστηριότητα στην περιοχή .
Θα ήθελα λοιπόν να σας παρακαλέσω να πράξετε ότι είναι δυνατόν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, ώστε η ελληνική πολιτεία να επενδύσει σε αυτό τον πλούτο προβάλλοντας ιδιαίτερα την περιοχή καθώς και να εξετάσετε η δυνατότητα συμπληρωματικής, θεματικής διαφημιστικής εκστρατείας στο φετινό πρόγραμμα του ΕΟΤ για το σύμπλεγμα των Μετεώρων, σε στοχευμένες αγορές όπως π.χ η Κίνα.
Με εκτίμηση

Σούλα Μερεντίτη


Δημοσίευσέ το στο:

1 σχόλιο:

 1. Ο κ.Γερουλάνος δεν καταλαβαίνει και δεν ακούει κανέναν για την Ακρόπολη..... θα ακούσει εσάς κα. Μερεντίτη;;;;;;;;
  Ποιούς κοροϊδεύεται;;;;;;
  Αφήστε τα κόλπα σας......
  Ποιά Ελληνική Πολιτεία να επενδύσει;;;;;
  Εσείς πουλάτε ότι βρήτε πρόχειρο;;;;;
  Ποιά είναι η στοχευμένη αγορά;;;;
  Η ΚΙΝΑ;;;;;
  Θα μας υποχρεώσετε όλοι εσείς του ΠΑΣΟΚ να βάλουμε και άλλους μπελάδες;;;;;

  ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΗΤΕ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΘΗΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ......
  Γιατί αν θυμάμε καλά αυτό ήταν το ΣΥΝΘΗΜΑ σας....."ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ"
  Αλλά το "πρώτα ο πολίτης" είχε την έννοια ότι πρώτα ο πολίτης θα πληρώσει το μάρμαρο... της 20αετίας ΠΑΣΟΚ!!!!!!!

  Α.Γ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή