Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Δημήτρης Μπέντας: Διαφάνεια στην ΕΠΣ Τρικάλων...


Στο TV 10 και στην εκπομπή “με δεύτερη ματιά”, μίλησε χθες το βράδυ ο Δημήτρης Μπέντας.


Ο υποψήφιος παράγοντας για τον προεδρικό θώκο της ΕΠΣΤ ανέλυσε τα σχέδια του, ζήτησε από τα σωματεία να τον στηρίξουν για να έρθει μια αλλαγή στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ενώ αναφέρθηκε και σε ατασθαλίες που συνέβησαν από την προηγούμενη διοίκηση υπό την ανοχή των σωματείων. Τα κυριότερα από τις δηλώσεις του κ. Μπέντα έχουν ως εξής:

~Για την αλλαγή στάσης σε σύγκριση με τις τελευταίες εκλογές: Είχα εκλεγεί με το συνδυασμό του κ. Μπουτζιώλη. Στους δυο μήνες που μείναμε, μετά υπήρξε η δικαστική απόφαση για προσωρινή διοίκηση, κατάλαβα ότι δεν μπορώ να σταθώ δίπλα του. Θεωρώ ότι υπήρχε η “αρχή του ενός ανδρός” και μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι ως μέλος ζήτησα τα πραγματικά συνεδριάσεων και δεν μου δόθηκαν!

Για τις φιλοδοξίες του συνδυασμό του: Εμείς σε καμία περίπτωση δεν θα τάξουμε στα σωματεία ότι θα τους βοηθήσουμε σε βάρος άλλων σωματείων. Θέλουμε την ισονομία και αν οι παράγοντες καταλάβουν ότι δεν υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά είναι δεδομένο ότι θα μας στηρίξουν. Δεν θα υπάρχει ατιμωρησία όπως γίνεται σήμερα, όπου επί της ουσίας δεν υπάρχουν ποινές και βλέπουμε μια δυσάρεστη εικόνα στα γήπεδα. Θα πρέπει να εφαρμόζεται ο κανονισμός και να τιμωρούνται παράγοντες, ποδοσφαιριστές αλλά και διαιτητές όταν κάνουν σωστά την δουλειά τους.

Για εμάς υπάρχουν πολλές δυνατότητες, αλλά αν δεν αλλάξουμε δεν θα δούμε αυτό το διαφορετικό που θέλουμε. Είναι θέμα σωματείων να πάρουν τις αποφάσεις τους. Εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε να τους προσφέρουμε πολλά περισσότερα. Και θα έχουμε ως αρχή μας την διαφάνεια.

Για τα οικονομικά: Πρέπει να γνωρίζουν καλά τα σωματεία ότι χρήματα υπάρχουν. Είτε από επιχορηγήσεις της Πολιτείας, είτε από έσοδα της ίδιας της ΕΠΣΤ, με κάρτες, με παράβολα για την συμμετοχή στο πρωτάθλημα και όλα αυτά. Αυτά τα χρήματα όμως δεν βλέπουμε να πηγαίνουν στα σωματεία.

Εμείς έχουμε την διάθεση να το κάνουμε αυτό και να στηρίξουμε τους παράγοντες στη πράξη. Να δώσουμε τη δυνατότητα σε ανθρώπους που μοχθούν για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να πάρουν ανάσα. Και μπορούμε να το κάνουμε, φτάνει να το κατανοήσουν και οι ίδιοι. Και φέρνω ένα παράδειγμα. Δεν μπορεί να γίνονται γενικές συνελεύσεις και ελαφρά την καρδία να περνούν όλα. Αυτό είναι λάθος. Εδώ μιλάμε για χρήματα, που επί της ουσίας ανήκουν στα ίδια τα σωματεία.

Κριτική στην διοίκηση Μπουτζιώλη: Από το 2006 η προηγούμενη διοίκηση του Θανάση Μπουτζιώλη έχει καταθέσει στον ισολογισμό της ΕΠΣΤ ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για δάνειο από παράγοντα της Ένωσης, αυτός δεν έχει άνομα; Και έχει τόσα πολλά χρήματα που κάνει δάνειο στην ΕΠΣΤ;

Όλα αυτά δεν θα πρέπει να έχουν όνομα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Θεωρώ ότι τα πρωταθλήματα αντιμετωπίζουν όλα αυτά τα προβλήματα διότι οι παράγοντες νιώθουν ότι γίνονται κάποιες κινήσεις που δεν συμβαδίζουν με τη δική τους προσπάθεια. Θα πρέπει όλα αυτά να αλλάξουν, αλλά δεν μπορεί να γίνει με τα ίδια πρόσωπα. Ότι ήταν να προσφέρουν πρόσφεραν, τώρα θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή. Άλλωστε και εγώ όταν ήμουν πρόεδρος στους διαιτητές παρέδωσα την σκυτάλη σε άλλους. Οι αλλαγές μόνο καλό κάνουν.

Για τους ανθρώπους που είναι δίπλα του: Είναι γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αγωνία για το μέλλον του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου. Θα φέρω ως παράδειγμα τον Ηλία Γραββάνη, που έχει πληρώσει το ποδόσφαιρο με τον Εθνικό Καστρακίου, τον κ. Διαλεσιώτη, τον κ. Κουβελά, τον κ. Γιανωτάκη αλλά και πολλούς ακόμη που έχουν αγωνία για το καλύτερο αύριο στην ΕΠΣΤ.

Για το παιδικό πρωτάθλημα: Οι μικτές ΕΠΣΤ και το παιδικό πρωτάθλημα νοσούν βαριά. Τα έχουν αφήσει στην μοίρα τους, εμείς όμως έχουμε και όραμα και διάθεση για δουλειά πάνω στον τομέα αυτό.

Έτσι δεν το κρύβω ότι σε μια περιοχή όπου υπάρχουν πολλές ακαδημίες που δουλεύουν πολύ σοβαρά οι Μικτές να είναι τελευταίες. Και κάτι ακόμη, αν η ΕΠΣΤ είναι να πάρει δάνειο, ας φτιάξει τα ενωσιακά γήπεδα στην Σωτήρα, ώστε να πιάσουν και τόπο τα χρήματα.

Θέλουμε όλους τους παράγοντες δίπλα μας, ιδιαίτερα θα σταθώ και στον Γιάννη Μπουτίνα των Μετεώρων που ξέρω ότι είναι ένας παράγοντας που θέλει την διαφάνεια. Ας πάρουμε όλοι τις αποφάσεις μας για ένα καλύτερο αύριο.

Στήριξη στον ΑΟΤ: Ο ΑΟ Τρίκαλα θα πρέπει να είναι ουδέτερος στις εκλογές της ΕΠΣΤ. Και η διοίκηση που θα προκύψει θα πρέπει να έχει την άριστη συνεργασία με την ομάδα. Αυτή τη στιγμή στον ΑΟ Τρίκαλα είναι ο Βαγγέλης Πλεξίδας και αυτό που λέω είναι ξεκάθαρο.

Θα πρέπει να στηριχθεί στο απόλυτο γιατί είναι δύσκολες οι εποχές και δεν βρίσκεις εύκολα παράγοντα που βάζει το χέρι στη τσέπη στο χέρι. Και πιστεύω ότι και οι ίδιος θα βελτιωθεί αν με το καλό η ομάδα βρεθεί στην Β' Εθνική.


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου