Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Ωρα Ευθύνης: ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

Μετά την περιοδεία στα Γραφεία του ΙΚΑ ο Αχιλλέας Κανταρτζής, Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ έκανε την παρακάτω δήλωση, σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση:


« Η επίθεση του κεφαλαίου δεν έχει τέλος. Θέλουν να πιουν κυριολεκτικά το αίμα των εργαζομένων. Αυτός είναι ο πλούτος τους.
Κανένα από τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση με την στήριξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης και έχοντας στο πλευρό της την ΝΔ και το ΛΑΟΣ δεν είναι τυχαίο.

Όλα μα Όλα ήταν προαποφασισμένα. Δρομολογήθηκαν από την συνθήκη του Μάαστριχτ και τις άλλες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης που έχουν και την υπογραφή και των δικών μας κυβερνήσεων, αλλά και όλων των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου.
Λέει ξεδιάνδροπα ψέματα η κυβέρνηση, ότι δήθεν το μέτρα είναι προσωρινά. Προσωρινές είναι οι ανατροπές στα ασφαλιστικό; Μα αυτές τις είχαν δρομολογήσει από τα τέλη της δεκατετίας του ‘ 80 και τις αρχές του ’90. Όλα αυτά τα μέτρα περιέχονταν ατόφια στο πόρισμα του ΠΑΣΟΚ με την επιτροπή Τζουμάκα, στο πόρισμα του Σπράους και στο σχέδιο Γιαννίτση επί κυβέρνησης Σημίτη.
Λέει ψέματα η κυβέρνηση ότι τα δάνεια του ΔΝΤ και της ΕΕ θα ανακουφίσουν την χώρα και τον λαό. Οι τράπεζες, οι επιχειρήσεις, οι καπιταλιστές θα τα ξεκοκαλίσουν όπως ξεκοκάλισαν και τα προηγούμενα. Δεκάδες δις ευρώ παίρνουν κάθε χρόνο με επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές και άλλες παροχές.

Οι εργαζόμενοι θα κληθούν και πάλι να τα πληρώσουν.
Στην επίθεση του κεφαλαίου ο λαός δεν έχει άλλη επιλογή. Πρέπει να βρεθεί σε θέση μάχης, να απαντήσει με Πόλεμο στον Πόλεμο των καπιταλιστών. Πολύ περισσότερο που η κρίση δεν πρόκειται να ξεπεραστεί εύκολα, και η όποια ανάπτυξη θα υπάρχει θα είναι εντελώς αναιμική.

Σύντομα θα τον ξανακαλέσουν σε νέες θυσίες, για να στηριχθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Κάθε παραχώρηση προετοιμάζει το έδαφος για ακόμα χειρότερες μέρες.
Καμία θυσία δεν αξίζει εκτός από τις θυσίες στον δρόμο του αγώνα.

Σε αυτόν τον δρόμο, σε αυτόν τον αγώνα ο λαός πρέπει δείξει την Λεβεντιά του. Να ορθώσει το ανάστημα του. ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ. Ένα σύνθημα περισσότερο επίκαιρο από ποτέ στο παρελθόν.
Μπορούμε να τους κόψουμε την φόρα. Μπορούμε να διεκδικήσουμε δουλειά για όλους με σύγχρονα δικαιώματα, να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε. Να διεκδικήσουμε τον άλλον δρόμο ανάπτυξης με την Λαϊκή Εξουσία.

ΝΑΙ. Ο λαός μας μπορεί να ζήσει καλύτερες μέρες όταν αυτόν τον τόπο θα τον διαφεντεύουν οι εργαζόμενοι και όχι οι σφετεριστές του κοινωνικού πλούτου.»
Γραφείο Τύπου
Της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΕ Τρικάλων για το νομοσχέδιο για τα εργασιακά και τις δηλώσεις Λοβέρδου

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις απολύσεις, τις συμβάσεις και τον κατώτερο μισθό είναι τερατούργημα. Η κυβέρνηση διαπράττει έγκλημα σε βάρος της εργατικής τάξης και πρώτα απ' όλα των νέων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ικανοποιώντας την πάγια επιδίωξη των μεγαλοεπιχειρηματιών για ακόμα φθηνότερη εργατική δύναμη.

Την ώρα που η ανεργία καλπάζει η κυβέρνηση ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στις επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 200 άτομα για αθρόες νόμιμες απολύσεις, αφού θα μπορούν να απολύουν το 4% των εργαζομένων σε αυτές κάθε μήνα.

Ταυτόχρονα στο όνομα της αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων διαπράττει το μεγαλύτερο έγκλημα σε βάρος τους. Είναι αίσχος και πρέπει να ξεσηκώσει όλο το λαό η ρύθμιση της κυβέρνησης να αμείβονται οι νέοι εργαζόμενοι με το 80% του κατώτερου μισθού της εξαθλίωσης που είναι σήμερα 740€ μεικτά. Αυτά τα 590€ δεν επαρκούν ούτε για επίδομα ανεργίας, δεν μπορεί να είναι μισθός. Με πρόσχημα τη μαθητεία η κυβέρνηση παραδίδει τους νέους εργαζόμενους βορά στις ορέξεις των μεγαλοεπιχειρηματιών και ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση του κατώτερου μισθού για όλους.

Με απίστευτο θράσος επιτρέπει στους μεγαλοεργοδότες να δίνουν σε δόσεις την αποζημίωση στους απολυμένους ενώ ανοίγει το δρόμο και για τη δραστική περικοπή της.

Δίνει καίριο πλήγμα στις συλλογικές συμβάσεις, εφόσον επιτρέπει σε εργοδότες μέσω εκβιασμών ή απειλών να εξαναγκάζουν τους εργαζόμενους να υπογράφουν σε κάθε εργασιακό χώρο σύμβαση με όρους δυσμενέστερους της Εθνικής Γενικής Συλλογικής. Αλλάζει και προσαρμόζει το καθεστώς προσφυγής στη διαιτησία προς όφελος των μεγαλοεργοδοτών.

Τέλος με τις δηλώσεις του ο υπουργός επιβεβαίωσε ακόμα ότι η κυβέρνηση προχωρά με πολλούς τρόπους στη δραστική αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και τη δραστική μείωση των συντάξεων με βαριές επιπτώσεις για όλους. Το όριο των 65 ετών αυξάνεται και γιατί απαιτούνται 40 χρόνια συνεχούς δουλειάς για να πάρει κάποιος σύνταξη και μάλιστα πείνας, και εξαιτίας της αντιδραστικής έμπνευσης αυτόματης σύνδεσής του με το προσδόκιμο ζωής.

Από το γραφείου τύπου


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου