Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Θα καταγράψουν τους δημοτικούς υπαλλήλους γιατί κανένας δεν ξέρει πόσοι είναι....!!!


Η ΤΕΔΚ θα καταγράψει τους υπαλλήλους που έχουν σήμερα όλοι οι Δήμοι



Θα γίνει μια προπαρασκευαστική δουλειά ώστε να υπάρξει σαφής εικόνα για τον αριθμό των υπαλλήλων, τη μορφή των συμβάσεων που έχουν, για τις υπηρεσίες και τους οργανισμούς που θα συγχωνευθούν


Ο αριθμός των δήμων που θα προκύψουν από την ψήφιση του σχεδίου "Καλλικράτης" είναι το κυρίαρχο που απασχολεί στην παρούσα φάση όλους τους δημάρχους του Νομού Τρικάλων.

Εκείνο που θα τους προκαλέσει "πονοκέφαλο" όμως είναι όταν θα κληθούν να διαχειριστούν τους νέους δήμους και τους υπαλλήλους που θα προκύψουν ως συνολικός αριθμός.

Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι ο δήμος Τρικκαίων ενώνεται με τους δήμους Μεγάλων Καλυβιών, Εστιαιώτιδας, Καλλιδένδρου, Κόζιακα, Φαλώρειας, Παραληθαίων, Παληοκάστρου, κάτι που σημαίνει ότι θα ενωθούν και όλοι οι υπάλληλοι των παραπάνω δήμων μαζί με τους υπαλλήλους του δήμου Τρικκαίων.

Το πόσους όμως εργαζόμενους διαθέτει ο κάθε δήμος, με τι σύμβαση έχει προσληφθεί και απασχολείται ο κάθε ένας, πόσους οργανισμούς έχει και πόσοι θα συνεχίσουν να υπάρχουν κ.ο.κ., είναι στοιχεία που πρέπει να διευκρινιστούν ώστε να γνωρίζουν οι νέοι δήμαρχοι πέραν από τα δημοτικά διαμερίσματα την τύχη των οποίων θα αναλάβουν, πόσοι είναι και οι δημοτικοί τους υπάλληλοι.

Όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ. Ταμήλος εφόσον ψηφιστεί από τη Βουλή το νομοσχέδιο της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης, τότε θα ξεκινήσει και η καταγραφή όλων των υπαλλήλων που σήμερα απασχολούνται στους Ο.Τ.Α του νομού Τρικάλων.

«Η ΤΕΔΚ θα αναλάβει να κάνει μια επίσημη καταγραφή όλων των ειδικοτήτων του προσωπικού που εργάζονται στους δήμους και στις τρεις κοινότητες, για να γίνει μια προπαρασκευαστική δουλειά.

Αυτό πρέπει να γίνει γιατί ούτως ή άλλως θα υπάρξει σχετικό αίτημα και από την αναπτυξιακή εταιρεία του Υπουργείου Εσωτερικών και της ΚΕΔΚΕ, που θα θελήσουν να υπάρξει επίσημη καταγραφή των εργαζόμενων» υποστήριξε ο κ. Ταμήλος.

Αυτό σημαίνει ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο το προσωπικό της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων θα πρέπει να καταγράψει τον αριθμό των υπαλλήλων που απασχολεί ο κάθε δήμος (μόνιμους και συμβασιούχους) και τι συμβάσεις έχουν, ποιες υπηρεσίες και οργανισμοί θα συγχωνευθούν κλπ.

"Αυτό θα βοηθήσει τους δημάρχους που θα κατέλθουν ως υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές για να ξέρουν και τι ακριβώς υποχρεώσεις θα έχουν απέναντι, στο στελεχιακό δυναμικό.

Και αυτό για να μπορούν να κάνουν τον προγραμματισμό τους καταλλήλως, να δουν τις ανάγκες που θα έχουν γιατί οι δημοτικοί υπάλληλοι ένα μήνα μετά την ψήφιση του "Καλλικράτη" θα κληθούν να επιλέξουν σε ποια υπηρεσία θα θελήσουν να πάνε», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Ταμήλος.

Της Ευαγγελίας Σωτηρίου

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου