Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Μετατοπίζεται η διαφημιστική πινακίδα της κεντρικής πλατείας των Τρικάλων


Σύσκεψη και αυτοψία του χώρου - Εξετάζεται η μεταφορά της σε σημείο προς την πιάτσα των ταξί



Τη μετατόπιση της διαφημιστικής πινακίδας που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία προς την πλευρά της πιάτσας των ταξί σκέφτονται να κάνουν πράξη το επόμενο χρονικό διάστημα οι αρμόδιοι, μετά και τη νέα σύσκεψη που έγινε χθες στο δημαρχείο και στη συνέχεια αυτοψία του χώρου.
Σε αυτή τη προσπάθεια εκτός της δημοτικής αρχής συμμετέχουν και οι υπεύθυνοι της διαφημιστικής εταιρείας που διαχειρίζονται την πινακίδα όπως και η τροχαία Τρικάλων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Τρικκαίων κ. Μιχάλη Ταμήλου έγινε αυτοψία προκειμένου να διαπιστωθεί πως μπορεί να μετατοπιστεί η πινακίδα, ώστε να αποφύγουμε το ελάχιστο ποσοστό πρόκλησης ατυχήματος λόγω της προσήλωσης του οδηγού σε αυτή και το μήνυμα που κάθε φορά εκπέμπει.
Ακόμα ο δήμαρχος Τρικκαίων δεν παρέλειψε να τονίσει πως θα καταλήξουμε σε μια νέα σωστή θέση η οποία θα καλύπτει όλες τις ανάγκες. Τέλος προσδιορίζοντας αυτή τη θέση έκανε λόγο για σημείο που βρίσκεται κοντά στην πιάτσα των ταξί.
Απομάκρυνση
Ξεκίνησαν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας οι προσπάθειες για την απομάκρυνση των διαφημιστικών πινακίδων από τα σημεία εκείνα των δρόμων, που σύμφωνα με μελέτες αλλά και σχετικούς νόμους, δημιουργούν προβλήματα στους οδηγούς, αλλά έχουν αποτελέσει και αιτία για πολλά τροχαία ατυχήματα, μεταξύ των οποίων και αρκετά θανατηφόρα.
Μέχρι στιγμής αφαιρέθηκαν από την Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΔΕΣΕ), 495 παράνομες πινακίδες.
Αναλυτικότερα σε εφαρμογή της εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών , Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας, την προηγούμενη εβδομάδα απομάκρυναν:
α)Στην Εθνική Οδό Βόλου – Βελεστίνου – Π.Ε.Ο. Βόλου - Λάρισας μέχρι τον ισόπεδο κόμβο στην Επαρχιακή Οδό Αγιάς, 340 πινακίδες μεσαίου μεγέθους και 90 πινακίδες μικρού μεγέθους.
β)Στην Ε.Ο. Βόλου – Αγχιάλου – Μικροθηβών – Φαρσάλων, 75 πινακίδες.
γ)Στην Ε.Ο. Τρικάλων – Καλαμπάκας – Μουργκάνι – όρια Ν. Τρικάλων – Γρεβενών, 80 πινακίδες.
Παράλληλα με έγγραφο που απέστειλε στην «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.», η Γ. Γ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Καλλιόπη Γερακούδη, ζητά από την εταιρεία να προβεί στην αφαίρεση των παράνομων πινακίδων.

ΕΡΕΥΝΑ
Του Αποστόλη Ζώη

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου