Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Ο Μίκης Θεοδωράκης στο πλευρό της Ελληνικής Αστυνομίας


ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ



«Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

»Υπήρξα ένα από τα πολλά θύματα της αστυνομικής αυθαιρεσίας στα πέτρινα χρόνια. Την εποχή της επτάχρονης χούντας πάλεψα με όλες μου τις δυνάμεις για την Δημοκρατία και είμαι υπερήφανος, γιατί επί τέλους για πρώτη φορά στην χώρα μας ζούμε μέσα σε συνθήκες ελευθερίας και δημοκρατίας για όλο τον λαό.

»Χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί η Ελληνική Αστυνομία στην συντριπτική της πλειοψηφία πέτυχε αυτή την ριζική μεταμόρφωση να γίνει από διώκτης φρουρός των λαϊκών μας κατακτήσεων. Η δαιμονοποίηση του αστυνομικού μετά τα γεγονότα του περασμένου Δεκέμβρη γνωρίζετε καλά ότι με βρίσκει εντελώς αντίθετο, πράγμα που διακήρυξα δημόσια.

»Γνωρίζω ότι η αποστολή σας είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς είστε υποχρεωμένοι να ακροβατείτε πάνω σε ένα τεντωμένο σκοινί, αφ’ ενός λόγω των κινδύνων αναχρονισμού και της δυσπιστίας των πολιτών όπως σωστά επισημαίνετε στην επιστολή που μου στείλατε και αφ’ ετέρου όχι μονάχα γιατί η Πολιτεία δεν σας παρέχει ουσιαστική υποστήριξη αλλά κυρίως γιατί λείπει η διορατικότητα, το θάρρος και σε ένα μεγάλο βαθμό η ευθύνη ορισμένων κοινωνικών και πολιτικών παραγόντων να αναγνωρίσουν ευθέως ότι οι σημερινοί αστυνομικοί δεν έχουν καμμιά σχέση με τους χθεσινούς αλλά αντίθετα αποτελούν θωράκιση των δημοκρατικών μας θεσμών απέναντι σε κάθε είδους εγκληματικές πράξεις που απειλούν την ασφάλεια και τη ζωή του Έλληνα πολίτη βάζοντας συχνά σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή τους.

»Γι’ αυτό θα με βρείτε πάντοτε στο πλευρό σας με την προϋπόθεση φυσικά ότι κι εσείς οι ίδιοι θα πρέπει να απαλλαγείτε από πρόσωπα και πράξεις που σας δυσφημούν δίνοντας τροφή στους οπορτουνιστές κάθε είδους, που πιστεύουν ότι με το να σας χτυπούν προσπορίζονται πελατειακά οφέλη. Καταλαβαίνετε τι θέλω να πω.

»Τελειώνοντας θέλω να πιστεύω ότι έχετε στο πλευρό σας την μεγάλη πλειοψηφία όσων σκέφτονται χωρίς παρωπίδες και που ελπίζω ότι αποτελούν συνάμα την πλειοψηφία του λαού μας.

»Σας εύχομαι όλα να πάνε καλά για σας και την πατρίδα μας.


Αθήνα, 23.7.2009


Μίκης Θεοδωράκης»


H Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση με στόχο την προσπάθεια αφύπνισης συνειδήσεων με στόχο τη λήψη μέτρων για τη διασφάλιση του αστυνομικού λειτουργήματος. Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα αναγνωστεί μήνυμα του κορυφαίου Ελληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος με λόγο άμεσο και γενναίο, όπως πάντα, στηρίζει ολόψυχα το ρόλο της σύγχρονης Ελληνικής Αστυνομίας.













Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου