Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

«Το πρόγραμμα του Πρώτου Παγκοσμίου Θεσσαλικού Συνεδρίου και Ανταμώματος στο Δήμο Μουζακίου Καρδίτσας στις 22.08.2009»


Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» προγραμματίζει κάθε καλοκαίρι την διοργάνωση μιας πανηγυρικής και πολιτιστικής εκδήλωσης στην Ελλάδα με την επωνυμία «Παγκόσμιο Συνέδριο και Αντάμωμα Θεσσαλών».Μια εκδήλωση που θα διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι σε ένα διαφορετικό Δήμο της Θεσσαλίας. Το 1ο Συνέδριο και Αντάμωμα θα ξεκινήσει από την περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Μαυρομματίου του Δήμου Μουζακίου το Σάββατο 22.08.2009.
Ώρα 9.00 π.μ. Προσέλευση επισήμων στην πλατεία του Μαυρομματίου.
Ώρα 9.15 π.μ. Κατάθεση στεφάνου στον έφιππο Ανδριάντα του Γ. Καραϊσκάκη από τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» κ. Διαμαντή Γκίκα, Εθνικός Ύμνος.
Ώρα 9.45 π.μ. Μετάβαση στην Αίθουσα ΕΝΑΣΤΡΟΝ για έναρξη του συνεδρίου.
Ώρα 10.00 π.μ. Χαιρετισμοί Επισήμων.
Ώρα 10.30 π.μ. Εισηγήσεις.

1. «Γ. Καραϊσκάκης. Σχέση με τους Φιλέλληνες και τους Έλληνες της διασποράς». Ευανθία Στηβανάκη Φιλόλογος - Επίκουρος καθηγήτρια Πανεπιστιμίου Αθηνών
2. «Η ταυτότητα του Θεσσαλού μετανάστη. Ιστορικά και δημογραφικά χαρακτηριστικά». Μιχαήλ Ζουμπουλάκης. Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οικονομικού προγραμματισμού, Φοιτητικής Μέριμνας, δημοσίων και διεθνών Σχέσεων.
3. «Θεσσαλοί γιατροί - Γιατροί της διασποράς». Δημήτριος Α. Λάππας - Επίκουρος καθηγητής ανατομικής πανεπιστημίου Αθηνών, επισκέπτης ανατομικής πανεπιστημίου Πατρών, συνεργάτης ερευνητικού κέντρου Ακαδημίας Αθηνών και υπεύθυνος μουσείων Γ.Ν.Παπανικολάου [Αθήνα] και Γ. Σκλαβούνου [Αμφίκλεια Φωκίδας].
4. «Περιβάλλον και ενέργεια για θέματα απορριμμάτων και υδροφόρου δυναμικού». Νικόλαος Λιάνος -. Διπλωματούχος Φυσικός Πανεπιστημίου Ζυρίχης.
5. «Θεσσαλική Παράδοση». Ευθυμία Δ. Γιώτη - Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και χοροδιδάσκαλος παραδοσιακών χορών.
6. «Εθελοντισμός Μεσογειακών Αγώνων Θεσσαλίας 2013». Πέτρος Τσιάρας - Καθηγητής Φυσικής Αγωγής 2/Βάθμιας εκπαίδευσης και προπονητής ποδοσφαίρου
Ώρα 12.30 μ.μ. Απονομές αναμνηστικών πλακετών – Τιμητικές διακρίσεις.
Ώρα 12.45 μ.μ. Ψήφισμα για την μεταφορά των οστών του Γ. Καραϊσκάκη στην γενέτειρά του το Μαυρομμάτι Καρδίτσας – Λήξη Συνεδρίου.
Ώρα 13.30 μ.μ Παράθεση γεύματος στους συνέδρους.
Ώρα 17.00 μ.μ. Επίσκεψη των Συνέδρων στο Λαογραφικό-Ιστορικό Μουσείο «Γ. Καραϊσκάκης» στο σπίτι – μουσείο του Γ. Καραϊσκάκη, στην σπηλιά του Γ. Καραϊσκάκη, και στην Ι. Μ. Αγίου Γεωργίου – Καραϊσκάκη Μαυρομματίου.
Ώρα 21.00 μ.μ Παρουσίαση παραδοσιακών χορών και Συμμετοχή των συνέδρων στο Δ.Δ. Μουζακίου στο πλαίσιο των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου.
Με φιλικούς χαιρετισμούς - Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Γκίκας Διαμαντής Κίτσιος ΙωάννηςΔημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου