Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Οι Τρικαλινοί πόντιοι στο 7ο Παμποντιακό Φεστιβάλ που έγινε στην Κομοτινή


Συγκίνηση, χαρά και περηφάνια προκάλεσαν οι 1500 χορευτές οι οποίοι όπως υποσχέθηκαν οι διοργανωτές «ταρακούνησαν» το γυμναστήριο και πρόσφεραν μοναδικές στιγμές στους παραβρισκόμενους. Σύλλογοι από όλη τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Νότια Ελλάδα και τα νησιά καταχειροκροτήθηκαν.








Η Εύξεινος Λέσχη Τρικάλων για μια ακόμη συνεχή χρονιά, συμμετείχε με την χορευτική ομάδα ενηλίκων στο Φεστιβάλ της Κομοτηνής.


 Φυσικά το κοινό επεφύλαξε το θερμότερο χειροκρότημα για τους χορευτές της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης οι οποίοι υπερείχαν αριθμητικά και έκλεισαν την όμορφη εκδήλωση.



Το 7ο Παμποντιακό φεστιβάλ χορών  διοργανώνει κάθε χρόνο η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας.

Το φετινό φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στην Κομοτνή στο κλειστό Πανεπιστημιακό γυμναστήριο της πόλης με πλήθος κόσμου να παρίσταται και να χειροκροτεί την προσπάθεια.

Στο φεστιβάλ συνέρευσαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας χορευτές των ποντιακών σωματείων της Ομοσπονδίας. Παρούσα και η Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου που τίμησε τις εκδηλώσεις, μαζί με τους 4.000 θεατές και τους 1500 χορευτές.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του  μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χρύσανθο Φιλιππίδη, ο οποίος υπήρξε ο τελευταίος Μητροπολίτης Τραπεζούντος κι έχαιρε Θρακιώτικης καταγωγής.



Στο φεστιβάλ τιμήθηκε ο Τριαντάφυλλος Ηλιάδης ο Ξανθιώτης ζωγράφος ο οποίος έλαβε τιμητική πλακέτα από τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας. Ο ποντιακής καταγωγής καλλιτέχνης που με πείσμα κατάφερε να ξεπεράσει την αναπηρία στα πάνω άκρα και να ζωγραφίσει με το στόμα και την ψυχή παρέλαβε την τιμητική πλακέτα δηλώνοντας υπερήφανος για την καταγωγή του.



Περίμενα με μεγάλη αγωνία αυτή τη στιγμή είπε, ανεβαίνοντας στο βήμα και ευχαριστώντας τον κόσμο που τον στηρίζει. «Ήταν ένας πόθος πολλών ετών, ήταν ένας διακαής πόθος μπορώ να πω, διότι ήθελα πολύ να βραβευτώ από την ποντιακή ομοσπονδία Ελλάδος, διότι και εγώ είμαι μια σπίθα από αυτή την φλόγα την ποντιακή και ρίγη συγκίνησης με καταβάλλουν όταν με καλούν αυτοί οι άνθρωποι, η δεύτερη γενιά των προσφύγων ποντίων, να τιμήσουν εμένα ο οποίος και εγώ είμαι από την δεύτερη γενιά των ποντίων».



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου