Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Ανδρέας Βάϊος: Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην κοινότητα Γενεσίου είναι η επάρκεια νερού


Ο κ. Βάϊος πρόεδρος τοπικής κοινότητας Γενεσίου, ασχολείται  χρόνια με την τοπική αυτοδιοίκηση και έχει στο παρελθόν εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Κόζιακα.





Γενέσι (αγροτοκτηνοτροφική περιοχή, 350 μέτρα υψόμετρο, 400 μόνιμοι κάτοικοι, 23 χιλιόμετρα από τα Τρίκαλα)



«Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην κοινότητα Γενεσίου είναι η επάρκεια νερού τους καλοκαιρινούς μήνες. Υπάρχει πρόβλημα τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, όταν ο πληθυσμός του χωριού αυξάνεται. Η μελέτη υδρομάστευσης στη θέση Καζάνι, για τον εμπλουτισμό των δεξαμενών και την επαρκή ύδρευση, προϋπολογισμού 20.000 ευρώ που είχε γίνει από τον πρώην Δήμο Κόζιακα και είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα Θησέας, έχει παγώσει. 

Ένα θέμα επίσης υπάρχει με την αποχέτευση των λυμάτων, γιατί λόγω του επικλινούς του εδάφους, οι βόθροι τους χειμερινούς μήνες γεμίζουν και ενίοτε ξεχειλίζουν. Το πρόβλημα είναι σοβαρό, καθώς εκτίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία. Ο Δήμος Κόζιακα είχε εκπονήσει μια σχετική μελέτη, η οποία θα έδινε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα, τόσο στο Γενέσι, όσο και στο Πρίνος, Πρόδρομο, Γοργογύρι και Ξυλοπάροικο – που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα λόγω του εδάφους – η μελέτη όμως αυτή δεν χρηματοδοτήθηκε.

Πέρα από αυτά τα χρόνια προβλήματα, αντιμετωπίζουμε τα καθημερινά προβλήματα καθημερινότητας.
Η αποκομιδή των σκουπιδιών γίνεται μια μόνο φορά την βδομάδα, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα τώρα το καλοκαίρι, λόγω και της μη επάρκειας σε κάδους απορριμμάτων. Έχω προτείνει η αποκομιδή των σκουπιδιών να γίνεται δυο φορές την εβδομάδα.

Το κόψιμο των χορταριών και ο ελλιπής καθαρισμός  των πλατειών, παιδικών χαρών και του νεκροταφείου δημιουργεί επίσης πολλαπλά προβλήματα.


Ελλιπής είναι και η συντήρηση των αγροτικών και κτηνοτροφικών δρόμων, οι οποίοι επίσης λόγω του επικλινούς του εδάφους της περιοχής, καταστρέφονται εύκολα από τις νεροποντές.

Αγροτικός γιατρός δεν υπάρχει στο χωριό από τις αρχές Μαΐου, λόγω λήξης της σύμβασης του γιατρού που υπήρχε, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ με μετακινήσεις στα Τρίκαλα για την συνταγογράφηση των  φαρμάκων τους, επιβαρυνόμενοι μάλιστα με 5 ευρώ, κάθε φορά που επισκέπτονται είτε το Νοσοκομείο για να γράψουν τα φάρμακά τους, είτε ιδιώτες γιατρούς.

Τέλος, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την διαπλάτυνση της γέφυρας Γενεσίου, στην θέση Πόρος και έχουμε την διαβεβαίωση των Τεχνικών Υπηρεσιών και του αντιπεριφερειάρχη, για την εκτέλεση του έργου».

Λέλα Κατεχάκη

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου