- Λόγος στους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων
- Γιώργος Καλαμαράς (πρόεδρος τοπικής κοινότητας Κάτω Ελάτης)
- Ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση αρκετά χρόνια και είναι η πρώτη φορά που εκλέχθηκε πρόεδρος του χωριού του
Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Γιώργου Καλαμαρά, περί τοποθέτησης κεραίας κινητής τηλεφωνίας κοντά στην κατοικημένη περιοχή της Κάτω Ελάτης, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι ένα από τα μεγάλα προβλήματα που θα προκύψουν στο μέλλον στις τοπικές κοινότητες… πάντα στο όνομα της… προόδου… είναι η «καταπάτηση» των ίδιων των χώρων τους.
Το έχουμε ξαναγράψει… η καρδιά της Ελλάδας, δεν χτυπά μόνο στο κέντρο της… αλλά και στην περιφέρεια… και στις περιφέρειες της περιφέρειας. Άρα, η Ελλάδα, δεν «χτυπιέται» μόνο στο κέντρο της… αλλά και στην περιφέρεια… και στις περιφέρειες της περιφέρειας…
Κάτω Ελάτη
(Αγροτική περιοχή, 400 μόνιμοι κάτοικοι, 12 χιλιόμετρα από τα Τρίκαλα. Η τοπική κοινότητα Κάτω Ελάτης αποτελείται από τους συνοικισμούς: Μέλιγος (100 κάτοικοι) Κάτω Ελάτη (150 κάτοικοι) και Αμμουδιά (150 κάτοικοι)
Γιώργος Καλαμαράς (πρόεδρος τοπικής κοινότητας Κάτω Ελάτης)
«Πρώτο μεγάλο θέμα είναι η ύδρευση.
Όλη η τοπική κοινότητα Κάτω Ελάτης, που αποτελείται από τρεις συνοικισμούς: Μέλιγος, Κάτω Ελάτη και Αμμουδιά, υδρεύονται από μια γεώτρηση στην περιοχή του Μελίγου, γιατί δυστυχώς ακόμα μια γεώτρηση που είχε γίνει στην περιοχή πριν από τέσσερα χρόνια, κρίθηκε ακατάλληλη επειδή έβγαζε θολό νερό. Το θετικό με τον «Καλλικράτη» είναι ότι το νερό εξετάζεται πλέον κάθε δυο μήνες. Στην τελευταία εξέτασή του στην Κάτω Ελάτη, βρέθηκε ένα μικρόβιο που έκρινε το νερό ακατάλληλο.
Η ΔΕΗΑΤ επενέβει αμέσως και έθεσε σε λειτουργία ένα χλωριωτή νερού που πριν δεν υπήρχε. Με υπόδειξη της ΔΕΗΑΤ έγινε επίσης άμεσα και ο καθαρισμός του υδατόπυργου, από τον οποίο αφαιρέθηκαν… δυο κυβικά άμμου! Η επόμενη μέτρηση μετά την τοποθέτηση του χλωριωτή, έβγαλε εντελώς καθαρά τα δείγματα νερού τα οποία έχω στα χέρια μου από την Τετάρτη 27 Ιουλίου.
Ένα άλλο πρόβλημα σχετικό με την ύδρευση είναι ότι το νερό, λόγω της μιας και μόνο γεώτρησης, δεν επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες και των τριών συνοικισμών τους καλοκαιρινούς μήνες.
Θέλουμε οπωσδήποτε, ένα εφεδρικό αντλητικό μηχάνημα γιατί σε περίπτωση βλάβης, ολόκληρη η κοινότητα θα μείνει χωρίς νερό για μέρες.
Ένα άλλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε τώρα τελευταία, είναι η αδειοδότηση για την εγκατάσταση μιας κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε απόσταση 1.000 μέτρα από τον οικισμό της Κάτω Ελάτης. Εμείς είχαμε άγνοια, γιατί εκεί υπήρχε μια άλλη κεραία η οποία όμως είχε ξηλωθεί πριν από καιρό.
Όλοι οι κάτοικοι διαπιστώσαμε το θέμα να προκύπτει ξανά, όταν είδαμε το συνεργείο της ΔΕΗ και ανακαλύψαμε ότι βρίσκονταν εκεί και μετρούσαν για να ηλεκτροδοτήσουν όπως μας είπαν, μια κεραία κινητής τηλεφωνίας που θα τοποθετηθεί στη περιοχή. Οι κάτοικοι φοβούνται τις συνέπειες που μπορεί να έχει στην υγεία και διαμαρτύρονται, η άδεια όμως έχει βγει, περιμένουμε τις εξελίξεις…
Άλλα προβλήματα είναι η αποκομιδή των σκουπιδιών που γίνεται μια φορά την βδομάδα και ιδίως του καλοκαιρινούς μήνες αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Το κόψιμο των χορταριών ανά μεγάλα χρονικά διαστήματα, δημιουργεί σοβαρά λειτουργικά αλλά και αισθητικά προβλήματα στα πάρκα, τις πλατείες, τις παιδικές χαρές και γενικώς σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους.
Οι αγροτικοί δρόμοι χρειάζονται συντήρηση, όπως και οι δρόμοι εντός των συνοικισμών. Η άσφαλτος είναι από το 1977 και τα πεζοδρόμια είναι χωμάτινα, εκτός από τις εισόδους των συνοικισμών Μεγίλου και Κάτω Ελάτης που είναι τσιμεντένια, όμως χωρίς πλάκες».
Λέλας Κατεχάκη
Δημοσίευσέ το στο:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου