Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

Δράση τώρα όλων! Κανένας μόνος του.


Το ΠΑΜΕ η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ , μαζί με τους εργαζόμενους Υγειονομικούς, βρισκόμαστε σήμερα 30 Μάρτη, για άλλη μια φορά έξω από τα Ιατρεία του Νοσοκομείο του Νομού μας και διεκδικούμε:1.    Όχι στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας-πρόνοιας
2.    Αποκλειστικά Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας –
3.    Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης 
Καλούμε τους Εργαζόμενους, Άνεργους, Αυτοαπασχολούμενους, Αγρότες, Συνταξιούχους, Γιατρούς, Φαρμακοποιούς, Γυναίκες, Νέους και νέες των λαϊκών οικογενειών:
Να μην επιτρέψουμε να γίνει η ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη και το δικαίωμα για δωρεάν Υγεία ολοκαύτωμα στο βωμό της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Να σταματήσουμε το έγκλημα της κυβέρνησης και των συμμάχων της σε βάρος της υγείας του λαού!
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη της Ν.Δ:
•    Έδωσε πάνω από 110 δισ. ευρώ για τη στήριξη της κερδοφορίας των βιομηχάνων, τραπεζιτών. Σε αυτούς που μόνο στα θησαυροφυλάκιά τους στην Ελβετία έχουν μαζέψει 600 δισ. ευρώ από τη δική μας εκμετάλλευση.
•    Συμμετέχει στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Λιβύη, βάζοντας σε κίνδυνο το λαό, σπαταλώντας εκατομμύρια ευρώ για να εξασφαλίσει στους κεφαλαιοκράτες μερίδιο από το πλιάτσικο.
•    Χτυπάει όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων, τις θετικές ρυθμίσεις υπέρ των γυναικών, τα ΑμΕΑ, με αποτέλεσμα την πρόωρη φθορά της υγείας, την επιπλέον οικονομική επιβάρυνσή τους.
Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση τα δίνει όλα στο κεφάλαιο, προχωρά σε στάση παροχών στην Υγεία για τη λαϊκή οικογένεια και σε στάση πληρωμών στους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς και φαρμακοποιούς για υπηρεσίες Υγείας, ιατρικές εξετάσεις και φάρμακα, που παρέχουν για τα ασφαλιστικά ταμεία, ιδιαίτερα του ΟΠΑΔ και που το κράτος τους χρωστάει.
Εκατοντάδες φάρμακα είναι εκτός συνταγογράφησης και τα πληρώνουν 100% οι ασθενείς.
Εκατοντάδες εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις δεν τις καλύπτει ο ΟΠΑΔ. Μεταξύ αυτών όλοι οι υπέρηχοι και οι μαστογραφίες, η εξέταση PSA για τον καρκίνο του προστάτη, η γλυκοζιωμένη αιμοσφαιρίνη για τους διαβητικούς, ο έλεγχος αυτοανοσίας για τα ρευματικά νοσήματα.
Οι χρόνιοι πάσχοντες -νεφροπαθείς, διαβητικοί, καρκινοπαθείς- πρέπει να πληρώνουν κάθε μήνα 1.200-3.000 ευρώ από την τσέπη τους, για να κάνουν απαραίτητες εξετάσεις
Οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών βιώνουν την έλλειψη προγραμμάτων πρόληψης, οικογενειακού προγραμματισμού, δημόσιων δωρεάν Κέντρων Υγείας με εξειδικευμένα ιατρεία και κοινωνικές υπηρεσίες για την προστασία της μητέρας και του παιδιού.
Η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ από τα φαρμακεία του ΙΚΑ δε θα λύσει το πρόβλημα.
Η στάση πληρωμών της κυβέρνησης έχει σοβαρή επίπτωση στους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς και φαρμακοποιούς με μικρά εισοδήματα.
Το κράτος αποζημιώνει τους γιατρούς ακόμα και μετά από 18 μήνες. Στους φαρμακοποιούς χρωστάει μέχρι και 8 μήνες, για φάρμακα που έχουν πληρώσει την αγορά τους και οι ασθενείς έχουν πληρώσει την εισφορά και τη συμμετοχή τους.
Με τη δημιουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και του νέου κανονισμού παροχών θα μειωθούν οι υπηρεσίες Υγείας προς τους ασφαλισμένους.
Σε συνδυασμό με την κρατική υποχρηματοδότηση, τις εισφοροαπαλλαγές προς τους επιχειρηματίες, θα αυξηθεί το μέρος των παροχών Υγείας.
Το σχέδιο της κυβέρνησης για κατάργηση ή συγχώνευση δημόσιων νοσοκομείων και πολυιατρείων του ΙΚΑ, για κατάργηση νοσοκομειακών κλινών, αποτελεί κλιμάκωση της πολιτικής συρρίκνωσης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας.
Η ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης θα φέρει νέα πλήγματα στους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς και φαρμακοποιούς. 
Χωρίς καθυστέρηση οργανώνουμε την κοινή ενιαία πάλη. Ενισχύουμε την κοινωνική συμμαχία και τη συμπόρευσή μας με το ταξικό εργατικό και ριζοσπαστικό λαϊκό κίνημα των γονιών και των γυναικών.
    Παλεύουμε και διεκδικούμε αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν, σύγχρονο σύστημα Υγείας, με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής
    Παλεύουμε και διεκδικούμε, ένταξη σ' αυτό όλων των αυτοαπασχολούμενων γιατρών και φαρμακοποιών, με καλές αμοιβές, ανθρώπινα ωράρια και δημόσιες κοινωνικές παροχές, όπως και σε όλους τους εργαζόμενους.
    Παλεύουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις υλοποίησής του, με την αλλαγή των συσχετισμών, με βαθύτερες αλλαγές στο κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.
Φτάνει πια η κοροϊδία! Την κρίση να πληρώσει  η πλουτοκρατία.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
•    Δωρεάν παροχή σε όλους των θεραπειών, φαρμάκων, εξετάσεων, υγειονομικού και άλλου υλικού.
•    Να καλύπτονται όλες οι εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις δωρεάν και χωρίς περικοπές.
•    Απρόσκοπτη διάθεση των φαρμάκων στους ασφαλισμένους με τη χρήση των συνταγολογίων.
•    Να εξοφληθούν άμεσα οι φαρμακοποιοί και οι γιατροί, με κρατική χρηματοδότηση και έντοκα, ανάλογα με τη χρονική καθυστέρηση.
•    Να επιστραφούν έντοκα στους ασφαλισμένους τα ποσά που πλήρωσαν ανάλογα με την καθυστέρηση.
•    Τις δαπάνες για φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες των χρονίως πασχόντων να πληρώνει απευθείας το κράτος. Να τους επιστραφούν άμεσα τα ποσά που έχουν πληρώσει.Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου