Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

Οι συγχωνεύσεις, το τσουνάμι της υπαίθρου...


ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΦΤΩΧΟΣ  ΡΕ ΦΙΛΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙΣ...!


Πριν αναφερθώ στο επερχόμενο τσουνάμι στην ύπαιθρο και την ληστεία  στον Έλληνα αγρότη που είναι τροφοδότης, κατά γενική ομολογία, μέχρι τώρα στην ελληνική ανάπτυξη και εργασία.

Από τότε που τόλμησε!!! ο αγρότης, ο φτωχός, η χαμηλού εισοδήματος τάξη ανθρώπων να μπει στο δρόμο των πλουσίων και της ελίτ με την μορφή της μόρφωσης και της προόδου, τότε τους χάλασε τα σχέδια στο να παραμένουν αιώνια προστάτες μας.

Η αιτία της ανόδου αυτής ήταν ότι άρχισαν σιγά-σιγά να μπαίνουν στα χωράφια τους και άρα έπρεπε να εξοντωθούν. Με ποιον άραγε τρόπο; Με την άρνηση της προόδου σε όλους και τα ίσια δικαιώματα προόδου σε όλους. Οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις  των σχολείων μας φέρουν πολλά χρόνια πίσω και μου θυμίζουν πολλά και σας αναφέρω μια πραγματική ιστορία που δυστυχώς φαίνετε ότι τώρα επαναλαμβάνετε.


Κλείνουν τα σχολεία της υπαίθρου και βάζουν φραγμό στα παιδιά των αγροτών στην μόρφωση και στην πρόοδο, αναγκάζουν  τους γονείς των παιδιών να φύγουν από την ύπαιθρο και προωθούν σε μια ελεγχόμενη αστική κοινωνία. Ζήτω οι συγχωνεύσεις!!!!!! Και αυτό γίνεται χωρίς έναν καλό προγραμματισμό και σε πολύ δύσκολες για την χώρα εποχή.

Θα συμφωνούσα σε μια προγραμματισμένη σύγκληση των σχολείων και σε μερικές συγχωνεύσεις, αλλά να κάνουμε κουμάντο και για τα φτωχά τα παιδιά στις μετακινήσεις και τα νοικιασμένα σπίτια, ακόμα και στην αναμόρφωση των παλιών οικοτροφείων, είτε κρατικών , είτε των μητροπόλεων που ήταν ένα λιμάνι για τους ορεινούς. Πρώτα βέβαια να αλλάξει ο Έλληνας πολίτης νοοτροπία και να αφήσει λίγο φιλελευθερία στα παιδιά για να μπορούν από μόνα τους να πάρουν την ζωή πάνω τους. Οι υπερπροστασία των παϊδιών πρέπει να εκλείψει.
Πριν μερικά χρόνια ήταν ένας φτωχός φοιτητής που δούλευε και σπούδαζε συγχρόνως αφού τα οικονομικά δεν του επέτρεπαν να κάνει την φοιτητική ζωή και να σπουδάσει απερίσπαστος με την βοήθεια του σπιτιού του αλλά και με την συμπαράσταση του κράτους, βλέπετε το δικαίωμα της μόρφωσης και του σπουδάσματος το είχαν μερικοί από την ελίτ κοινωνία και τα σοκολατόπαιδα, οι άλλοι δεν είχαν δικαιώματα.
Δεν έφτανε μόνο αυτό αλλά υπήρχαν και οι εθελοντές που υπηρετούσαν σε υπηρεσίες που εκτελούσαν τις διαταγές αυτών που τους διόρισαν με θρησκευτική ευλάβεια.
Θα σας πω μια ιστορία. Κατέβηκε στην Αθήνα ο φτωχός φοιτητής και πήγε στο αστυνομικό τμήμα και ζήτησε για τις γιορτές του Πάσχα μια άδεια μικροπωλητή για να δουλέψει και να βγάλει τα έξοδα του,(για την ιστορία σας υπενθυμίζουμε ότι εκείνη την εποχή οι άδειες δίνονταν από τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα). Όταν πήγε λοιπόν στο τμήμα αντιμετώπισε την εχθρική στάση του διορισμένου από την εξουσία διοικητή. Ρώτησε τον φοιτητή τι την θέλει την άδεια και τότε πήρε την απάντηση από τον φοιτητή. «Φτωχός είμαι δεν έχω βοήθεια από πουθενά και θέλω να σπουδάσω» και του υπέδειξε την φοιτητική ταυτότητα. Η απάντηση ήταν κομμένη ραμμένη στα μέτρα της εποχής που δυστυχώς επαναλαμβάνεται μέχρι σήμερα.


ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΦΤΩΧΟΣ  ΡΕ ΦΙΛΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙΣ.


Αυτό επιθυμούσε η εξουσία αυτό έκανε χωρίς να σκεφτεί ο φουκαράς από είχε προέλθει  και αυτός , απλώς εκτελούσε διαταγές της εξουσίας και δίσταζε να πει το αυτονόητο.
Σήμερα μετά από τόσα χρόνια μιλάμε για ίσια δικαιώματα των πολιτών  σε μια προοδευτική κοινωνία, για ανάπτυξη και προσπάθεια από όλους να ξεπεράσουμε το μνημόνιο και το ΔΝΤ. Αυτό προϋποθέτει εργατικά χέρια και πολύ δουλειά. Πού θα αλιεύσουμε άραγε τέτοια πρόσωπα; Μα φυσικά από τον συνήθη ύποπτο τον φτωχό που δεν μπορεί να αναρριχηθεί στα σκαλοπάτια της μόρφωσης. Μα τι λέω και εγώ χαζός είμαι; Θα αφήνανε αυτοί τα στουρνάρια!! και τα κολεγιόπαιδα τους να δουλέψουν; Αν είναι δυνατόν, αφού έχουμε θύματα τους ανήμπορους και τους φτωχούς. Μας παρουσίασαν τότε τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις σχολείων και την υποχρεωτική άρνηση στους φτωχούς να σπουδάσουν. Και η ζωή συνεχίζεται.

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΒΑΣ. ΤΕΝΤΟΛΟΥΡΗΣ   
ΔΑΣΟΛΟΓΟΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ

ΚΑΤΑΓΌΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΗΣ Κ.Δ. ΑΡΜΑΤΟΛΙΚΟΥ 
ΤΗΣ Δ.Κ. ΝΕΡΑΙΔΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου