Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

ΚΙΛΕΛΕΡ 2011 - 27 Μαρτίου 2011 στις 12 το μεσημέρι, στον τόπο της θυσίας


ΚΑΛΕΣΜΑ για τον αγωνιστικό γιορτασμός της 101ης επετείου του ξεσηκωμού των κολίγων.


  ΑΓΡΟΤΗ, ΕΡΓΑΤΗ, ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΝΕΕ  ΚΑΙ  ΝΕΑ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ
           Ελάτε  μαζί μας να τιμήσουμε  την  101η Επέτειο του Κιλελέρ, τον ξεσηκωμό των κολίγων  για την απαλλοτρίωση των τσιφλικιών, στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 27 Μάρτη,  στις 12 το μεσημέρι,  στο χώρο της θυσίας που οργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση(ΠΑΣΥ).
          Ελάτε όλοι μαζί, να δώσουμε συνέχεια στην κοινή δράση και αγώνα μας, ενάντια στο 5ευρο των νοσοκομείων και τις περικοπές στην υγεία. Ενάντια στις συγχωνεύσεις  και καταργήσεις των σχολείων που υποβαθμίζουν τη γνώση των παιδιών μας και εντείνει την ερήμωση της υπαίθρου και των χωριών μας.
         Δεν είναι μουσειακή εκδήλωση, όπως θέλει να την μετατρέψει η κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.  Είναι αγωνιστική  εκδήλωση  στο Κιλελέρ, για να διατρανώσουμε όλοι μαζί την αποφασιστικότητά μας για κοινούς αγώνες, ακόμα πιο μαζικούς, πιο δυναμικούς, πιο αποτελεσματικούς. Για ανατροπή της βαρβαρότητας που μας εξοντώνει.
         Ακόμη μια χρονιά το αγροτικό εισόδημα μειώθηκε, γίναμε πιο φτωχοί, όπως και  οι άλλοι εργαζόμενοι, γιατί το μονοπωλιακό κεφάλαιο  γίνεται σε περιόδους κρίσης ακόμα  πιο άγριο, πιο επιθετικό  στην εκμετάλλευση της εργασίας.  Το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας εγγυάται συνέχιση αυτής  της ανελέητης  επίθεσης,   με χειροτέρευση του επιπέδου ζωής της λαϊκής οικογένειας. Τα προβλήματα μας πνίγουν.   
        Στην ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ η κατάσταση των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων είναι δραματική. Μεγάλη αύξηση των ζωοτροφών και  εξευτελιστικές τιμές στο γάλα και το κρέας, έχουν επιβάλλει μονοπώλια, καρτέλ , έμποροι με τις πλάτες της κυβέρνησης. Σε μερικές περιοχές έκλεισαν σφαγεία, αντί να εκσυγχρονιστούν και  οι κτηνοτρόφοι διανύουν μεγαλύτερες αποστάσεις, μεταφορικά  και τιμολόγια στα σφάγια είναι υψηλά. Μπροστά στο Πάσχα, οι εκβιασμοί των μεγαλεμπόρων εντείνονται για  τιμές στα σημερινά εξευτελιστικά επίπεδα ,  που θα δημιουργήσουν σε  πολλούς κτηνοτρόφους  κυριολεκτικά πρόβλημα επιβίωσης.  Ταυτόχρονα το 85%  των κτηνοτρόφων είναι «στον αέρα», γιατί έχουν προσωρινές άδειες λειτουργίας σταβλικών εγκαταστάσεων που λήγουν στο τέλος της χρονιάς.
          Στον ΕΛΓΑ   θα πληρώνουμε  πολλά περισσότερα και δεν θα αποζημιωνόμαστε ουσιαστικά από εδώ και πέρα. Σε αρκετές περιοχές υπήρξε παγετός σε μια σειρά προϊόντα (Ελιές, ψυχανθή, νεκταρίνια, ροδάκινα κλπ).  Αλλά και στους βαμβακοπαραγωγούς καμιά δέσμευση από την κυβέρνηση δεν υπάρχει, για τον τρόπο και το ποσό αποζημίωσης από το σκουλήκι και τις βροχοπτώσεις.
            Ταυτόχρονα  για τις γεωτρήσεις ετοιμάζουν πρόστιμα και ενδεχόμενο χαράτσι, ανεβάζοντας την τιμή στο νερό άρδευσης.
           Αυτά είναι μερικά παραδείγματα  της πολιτικής της ΕΕ,  του μνημονίου και της κυβέρνησης, που οδηγεί σε   λαϊκή αφαίμαξη.
      Αλλά και  η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ, που αναπτύχθηκε από τη ληστρική εκμετάλλευση της αγροτιάς, τώρα ετοιμάζεται στη πώληση και κλείσιμο κρατικο-συνεταιριστικών επιχειρήσεων , όπου είναι  ο κύριος μέτοχος. Στα εργοστάσια της Βιομηχανίας Ζάχαρης(ΕΒΖ) και τους τευτλοπαραγωγούς, επικρατεί αβεβαιότητα. Το ίδιο σε   ΕΛΒΙΖ και  ΣΕΚΑΠ, αλλά και την κερδοφόρα γαλακτοβιομηχανία της  ΔΩΔΩΝΗΣ.
          Αυτές οι εξελίξεις θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στις διατροφικές ανάγκες του λαού και στο λαϊκό εισόδημα. Θα πυκνώσουν οι ουρές των άνεργων, φτωχών και εξαθλιωμένων.
      Ήδη τον τελευταίο χρόνο, με την υπογραφή και την εφαρμογή του μνημονίου κυβέρνησης – τρόικας, τα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς, όπως και όλων των λαϊκών στρωμάτων, οξύνθηκαν στο έπακρο, στα χωριά απλώνεται και βαθαίνει η φτώχεια και πολλαπλασιάζονται τα φαινόμενα οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης. Αυτά τα φαινόμενα θα πολλαπλασιαστούν απότομα με τη νέα αναθεώρηση της ΚΑΠ 2014-2020.
         Γι αυτό είναι κοινά τα προβλήματα και κοινός ο αγώνας για τη λύση τους. 
   Αγρότη, εργάτη, μικροεπαγγελματία, νέε και νέα,
Στους αγώνες μας των  τελευταίων ετών αναδείχτηκαν, καθαρά, οι δυο γραμμές που υπάρχουν στο αγροτικό κίνημα. Από τη μια ήταν η γραμμή της σύγκρουσης με την πολιτική που μας ξεκληρίζει, της αντιπαράθεσης με την ΚΑΠ της ΕΕ, που εκφράζει η ΠΑΣΥ. Από τη άλλη, η γραμμή του συμβιβασμού  στην πολιτική που μας καταστρέφει  που εκφράζουν οι ηγεσίες των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ, Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων και Ενώσεων Συνεταιρισμών.
       Σήμερα από καλύτερες θέσεις μπορούμε να παλέψουμε, μέσα από την κοινή συμμαχία και για  προοπτική  αγροτικής ανάπτυξης, που  θα υλοποιείται στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας, θα στηρίζεται στις καθετοποιημένες, κρατικές αγροτικές επιχειρήσεις, τη συνεταιριστικοποίηση της παραγωγής  και την ανάπτυξη του παραγωγικού συνεταιρισμού των μικρομεσαίων αγροτών, για την παραγωγή επαρκών, φτηνών και υγιεινών τροφίμων για τη διατροφή του λαού μας, καθώς και των αναγκαίων πρώτων υλών για την ανάπτυξη της μεταποιητικής βιομηχανίας.  Σ' αυτή τη νέα οργάνωση της αγροτικής οικονομίας, που δεν θα υπάρχει καπιταλιστική αγροτική εκμετάλλευση, θα εξασφαλίζεται σταθερή δουλειά και καλό εισόδημα  για τους μικρομεσαίους αγρότες και θα επιλύει το διατροφικό πρόβλημα του λαού μας.
     Προϋπόθεση, βεβαίως, για να γίνει αυτό το όραμά μας πραγματικότητα, είναι η ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και η ανάδειξη της εξουσίας του λαού.
           Γι αυτό παλεύουμε για το ζωντάνεμα, τη μαζικοποίηση και την ισχυροποίηση των αγροτικών συλλόγων, της Ενωτικής Ομοσπονδίας και της ΠΑΣΥ, ώστε να διασφαλιστεί η ενότητα και η προοπτική του αγροτικού κινήματος με αιτήματα που θα δίνουν λύσεις στο σήμερα και θα ανοίγουν προοπτική για το αύριο.
       ΑΓΡΟΤΗ, ΕΡΓΑΤΗ, ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ,  ΝΕΟΙ ΚΑΙ   ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ
       Όλοι στο πανελλαδικό συλλαλητήριο για τον αγωνιστικό γιορτασμό της 101ης επετείου του Κιλελέρ στις 27 Μαρτίου 2011 στις 12 το μεσημέρι.
 Ο αγώνας συνεχίζεται. Μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα μπορούμε να πετύχουνε τους αγωνιστικούς στόχους μας, ν' ανοίξουμε το δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον.  Το κοινό, αγωνιστικό λαϊκό μέτωπο είναι το όπλο μας και δίνει προοπτική νίκης   στην πάλη μας.
Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από την Οδό Β.Τσιτσάνη (ψησταριά Κωστάρας), στις 9πμ

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου